دیدار سفیر جدید کشورمان در کرواسی با عراقچی ماکرون در نامه به نتانیاهو: جنگ غزه «اسرائیل» را تحقیر می‌کند رایزنی وزیر خارجه اوکراین با مقامات آمریکایی و اروپایی ویتکاف: این هفته درباره ایران نشست خواهیم داشت بقایی: مذاکره ایران با اروپا ادامه خواهد داشت قطر: هنوز منتظر پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس هستیم؛ اظهاراتی که اکنون می‌شنویم ما را مطمئن نمی‌کند منبع آمریکایی: ترامپ دو شناور رزمی دیگر به نزدیکی ونزوئلا می‌فرستد تا بر شدت مقابله با کارتل‌های مواد مخدر بیفزاید واکنش سفارت ایران به تحقیر خبرنگاران در بیروت: فاصله بین رویکرد ما و آمریکا زیاد است عراقچی: آماده انجام مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده هستیم، به شرط اینکه آمریکایی‌ها اطمینان دهند که در طول مذاکره، هیچ‌گونه حمله نظامی انجام نمی‌دهند فایننشال‌تایمز: آمریکا اطلاعات میدانی را برای اوکراین فراهم می‌کند اسلامی: تاکنون حدود ۱۰ مرکز در کشور به فناوری پلاسمای سرد مجهز شده‌اند غریب‌آبادی پس از گفت‌و‌گو‌های ژنو: غرب به دیپلماسی، زمان و فضا دهد عراقچی: ایران برای مذاکره با آمریکا شرط دارد/ به هر ماجراجویی پاسخ قوی‌تر می‌دهیم شنیده شدن صدای انفجار در دمشق پایان گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در ژنو

غریب‌آبادی: پنجره فرصت ایران به غرب همیشه باز نخواهد بود

نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: کشورهای اروپایی و آمریکا در موقعیتی قرار گرفتند که به تعهدات خودشان عمل کنند و باید توجه داشته باشند که این پنجره فرصت همیشه باز نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 07
کد خبر: ۷۹۹۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ کاظم غریب آبادی، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اجرای قانون راهبردی لغو تحریم های مجلس چه تاثیری بر متوقف شدن پیش نویس قطعنامه تروئیکای اروپا در شورای حکام گذاشت، تصریح کرد: مجموعه ای از عوامل در عدم توفیق سه کشور اروپایی در پیشبرد قطعنامه غیرموجه و سیاسی خود مؤثر بوده است.

 

یکی از مهم ترین دلایل، علاوه بر منطق قوی و دیپلماسی فعال کشورمان، نگرانی این کشورها از چگونگی واکنش ایران به چنین قطعنامه ای بود. طبیعتا ، پشتوانه این واکنش، هم قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است و هم توانایی ها و پیشرفت های شگرف و مهم فنی در حوزه هسته ای است.

 

مصوبه مجلس باعث سرعت گرفتن پیشرفت در حوزه غنی سازی شد

غریب آبادی اضافه کرد: مصوبه مجلس موجب گردید تا پیشرفت های قابل توجه بویژه در حوزه غنی سازی و سانتریفیوژهای پیشرفته سرعت بیشتری به خود بگیرند. همین پیشرفت های علمی و فنی، خود پشتوانه مهمی برای دیپلماسی کشور از جمله در مذاکرات است.

 

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، ضرورت هم افزایی و همدلی میان ارکان مختلف نظام است تا بتوانیم از تمامی ظرفیت ها برای تأمین هرچه بیشتر منافع ملی کشور عزیزمان استفاده کنیم.

 

غریب آبادی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما اقدام اخیر تروئیکا در عقب نشینی از به اجراگذاشتن پیش نویس قطعنامه، آیا روی لغو تحریم ها از سوی آمریکا پس از طی زمان توافق شده میان ایران و آژانس(فرصت سه ماه) تاثیری خواهد گذاشت، گفت: تردیدی نیست چنانچه قطعنامه تصویب می شد، فضای تعامل و همکاری میان ایران و آژانس و فضای سیاسی پیرامون برجام و لغو تحریم ها به دلایل مختلف کاملا تحت تأثیر قرار می گرفت.

 

اصولا در صورت به نتیجه رسیدن این اقدام سیاسی سه کشور اروپایی با حمایت آمریکا، با وجود اینکه به تعهدات شان تحت برجام و قطعنامه شورای امنیت عدم پایبندی داشته و دارند، برجام که اکنون با مشکلات بسیاری مواجه است، هر چه بیشتر از فرصت احیا از طریق لغو تحریم ها دور می شد.

 

پنجره فرصت ایران به غرب همیشه باز نخواهد بود

وی اضافه کرد: اکنون، با تفاهم مشترک اخیر ایران و آژانس که یک فرصت سه ماهه ای را برای طرف های مقابل ایجاد کرد، از یک طرف، و پیشگیری از ایجاد تنش غیرضروری در شورای حکام از سوی دیگر، یکبار دیگر کشورهای اروپایی و آمریکا در موقعیتی قرار گرفتند که به تعهدات خودشان عمل کنند و باید توجه داشته باشند که این پنجره فرصت همیشه باز نخواهد بود./ فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار