انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم جزئیات عملیات مشترک حشدالشعبی و ارتش عراق برای تعقیب هسته‌های داعش اذعان سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران جزئیات دیدار وزیر کشور با سفیر امارات عراقچی با وزیر خارجه عمان دیدار کرد

۲ سناتور آمریکایی: فشار حداکثری شکست بزرگ ما بود

دو سناتور آمریکایی از دولت کنونی این کشور خواستند هرچه سریعتر به توافق هسته‌ای ایران بازگردد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۰ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 02
کد خبر: ۸۲۳۸۴

به گزارش راهبرد معاصر سناتور «کریس مورفی» از کنتیکت و سناتور «رو کانا» از کالیفرنیا، امروز (پنج‌شنبه) در نشستی از دولت کنونی این کشور به ریاست جمهوری «جو بایدن» خواستند تا هرچه سریعتر به توافق هسته‌ای ایران بازگردد.

این دو سناتور با اشاره به توافق هسته‌ای ایران از آمریکا خواستند برای بازگشت به این توافق تمایل نشان داده و قدم‌های اولیه را بردارند.

مورفی در این باره اعلام کرد در حال نگارش نامه‌ای به همراهی یک سناتور دیگر از آمریکاست تا نشان دهد «در سنای آمریکا توافقی برای این رویکرد انطباق با توافق هسته‌ای وجود دارد.»

مورفی همچنین در سخنان خود گفت: «دونالد ترامپ به حرف افرادی گوش می داد که مخالف برجام بودند. او از ایرانی‌ها خواست تا از ۱۲ چیز دست بکشند که شامل برنامه‌هسته‌ای، موشک بالستیک و حمایت آن‌ها از حماس می‌شد.»

او در ادامه افزود: «ترامپ صبر کرد و آنقدر این صبر زمان برد که نه تنها ایران به میز مذاکره باز نگشت بلکه برنامه هسته‌ای خود را نیز از سر گرفت.»

به ادعای مورفی: «ایران تحت برجام توانست فاصله خود را تا تولید سلاح هسته‌ای از ۱۲ ماه به ۳ یا ۴ ماه برساند. آنها همچنین تلاش برای بی‌ثباتی منطقه را نیز متوقف نکردند.»

این مقام آمریکایی سپس افزود: «فشار حداکثری صد در صد اشتباه و شکست بود و ما همچنان که خود را برای بازگشت به برجام آماده می‌کنیم باید به مخالفان برجام بگوییم که تلاش‌های آن‌ها امتحان شده و با شکست رو به رو شده است. اکنون زمان آن فرا رسیده تا هرچه سریعتر به برجام بازگردیم.»

مورفی در ادامه با بیان آنکه آمریکا ابتدا از برجام خارج شد افزود: «بنابراین آمریکا نباید بر پیش قدم شدن در بازگشت دوباره شک کند. این برای آمریکا ضعف نیست که اعلام کند برجام را می‌خواهد احیا کند؛ بنابراین من در جلسات خصوص و عمومی به دولت کنونی اعلام می‌کنم رویکرد انطباق بر انطباق را برگزیده و اولین قدم را برای بازگشت به توافق بردارد.»

این مقام آمریکایی در ادامه با بیان آنکه زمان کمی باقی مانده و فرصت محدود است، افزود: «اگر آمریکا این اقدام را انجام داد و ایران دوباره متعهد نشد ما می‌توانیم با ۵+۱ در این باره رایزنی کنیم و حق با ما خواهد بود.»

کانا نیز در این باره گفت: «دلیل این میزان تعلل را متوجه نمی‌شوم. زمانی که ترامپ کاخ سفید را ترک کرد ایران ۱۰۲ کیلوگرم اورانیوم غنی شده داشت و اکنون این میزان به ۲.۵ تن رسیده است. فشار حداکثری شکست بزرگ ما بود و ما همچنان در همان وضعیت هستیم.»

او در انتها گفت: «ما باید تمامی تحریم‌ها را برداشته و به برجام بازگردیم. البته باید همواره گزینه تحریم را برای خود نگاه داریم. بنابراین من فکر می‌کنم باید به برجام باز گردیم.»/باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار