رویترز خبر خود درباره «فرمان اجرایی» ترامپ در ارتباط با احیای فشار حداکثری علیه ایران را تغییر داد

خبرگزاری انگلیسی متن خبر خود درباره «فرمان اجرایی» رئیس‌جمهور آمریکا در ارتباط با «احیای فشار حداکثری» علیه ایران را تغییر داد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۸ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 05
کد خبر: ۲۷۰۲۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری انگلیسی عصر سه‌شنبه و در خبری به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز یک «فرمان اجرایی» صادر خواهد کرد تا سازوکار «فشار حداکثری» علیه ایران را از سر بگیرد.

این مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت که این فرمان احتمالی ترامپ درباره ایران با هدف «مسدودکردن تمامی مسیر‌های دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» و مقابله با «نفوذ مخرب» ایران در منطقه صادر خواهد شد.

ترامپ در این فرمان اجرایی وزارت خزانه‌داری آمریکا را موظف می‌کند که «حداکثر فشار اقتصادی» را علیه ایران اعمال کند، از جمله وضع تحریم‌ها و سازوکار‌های اجرایی علیه کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.

این منبع آگاه همچنین به رویترز گفت وزیر امور خارجه آمریکا معافیت‌های تحریمی موجود را اصلاح یا لغو خواهد کرد و با وزارت خزانه‌داری همکاری می‌کند تا کارزاری را برای «کاهش صادرات نفت ایران» و به صفر رساندن آن اجرا کند.

در حالی‌که خبرگزاری رویترز در ابتدا مدعی شده بود که ترامپ قرار است در این رابطه فرمان اجرایی صادر کند، اما پس از آن خبر خود را اصلاح کرد و فرمان اجرایی را به «یادداشت ریاست‌جمهوری» تغییر داد.

یادداشت ریاست‌جمهوری نوعی دستورالعمل است که توسط رئیس‌جمهور آمریکا برای مدیریت و اداره اقدامات، عملکرد‌ها و سیاست‌های ادارات و نهاد‌های مختلف دستگاه‌های اجرایی صادر می‌شود.

در ایالات متحده، یادداشت‌های ریاست‌جمهوری و فرمان‌های اجرایی هر ۲ ابزار‌هایی هستند که رئیس‌جمهور می‌تواند برای دستورالعمل‌های اجرایی یا سیاست‌گذاری‌ها استفاده کند، با این حال، فرمان‌های اجرایی معمولاً وزن بیشتری در قانون‌گذاری دارند و الزام‌آور هستند، در حالی که یادداشت‌های ریاست‌جمهوری بیشتر به عنوان راهنمایی یا بیانیه‌های غیررسمی عمل می‌کنند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر