ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز جمعه 20 فروردین 1400-راهبرد معاصر

ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز جمعه 20 فروردین 1400

ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات امروز با کاهش 3.55 درصدی همراه شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 09
کد خبر: ۸۳۲۹۳

به گزارش راهبرد معاصر ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات امروز افزایش یافت و قیمت هر واحد صندوق پالایشی یکم به 7 هزار و 380 تومان رسید. بر این اساس ارزش 500 واحد صندوق پالایشی یکم به 3 میلیون و 690 هزار تومان رسید.

این درحالی است که در زمان پذیره نویس صندوق پالایش یکم هر واحد این صندوق به قیمت 10هزار تومان به فروش رسید و متقاضایان برای خرید 500 واحد سهام این صندوق مبلغ 5 میلیون تومان پرداخت کردند.

 

همچنین ارزش هر واحد از دارا‌یکم نیز با افت 3.51 درصدی نسبت به آخرین روز معاملاتی سال گذشته 12 هزار و 958 تومان معامله شد تا ارزش 200 واحد آن به 2 میلیون 591 هزار و 600 تومان کاهش پیدا کند. همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش دارایی‌های 18.332 تومان ثبت شد.

 

 

ارزش پالایشی یکم

 

همچنین در بین نماد‌های این صندوق شپنا (پالایش نفت اصفهان) ۰.۶۴ درصد کاهش و شبریز (پالایش نفت تبریز) با افت ۰.۹۱ درصدی و نماد شبندر (شرکت پالایش نفت بندر عباس) با افت ۱.۲۱ درصدی امروز را به پایان رساندند و نماد شتران (شرکت پالایش نفت تهران) با ۲.۲۹ درصد رشد تنها نماد مثبت این گروه بود. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از پالایش یکم با کاهش ۰.۱۷ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۸ هزار و ۱۳۰ تومان معامله شد.

این در حالی است که هر واحد از این صندوق به متقاضیان به قیمت ۱۰ هزار تومان و در مجموع ۵۰۰ واحد از آن به قیمت ۵ میلیون تومان فروخته شده بود.

 

 

 

بیشترین ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در روز جاری به صندوق با درآمد ثابت کیان (کیان) با ارزش ۲۰۴میلیارد تومان تعلق داشت و بعد از آن صندوق با درآمد ثابت کمند (کمند) بود که دومین صندوق پرمعامله لقب گرفت. صندوق اعتماد آفرین پارسیان (اعتماد) نیز در جایگاه سوم معاملات صندوق‌های ETF قرار گرفت.

 

حقیقی‌ها معادل ۴۳میلیارد تومان واحدهای صندوق امین یکم فردا (امین یکم) را از حقوقی‌ها خریدند (۴۳درصد از معاملات صندوق) و اشخاص حقوقی نیز بخشی از مالکیت صندوق واسطه‌گری مالی یکم (دارا یکم) را به ارزش هفت میلیارد تومان به نفع خود تصاحب کردند (۶درصد معاملات).

 

 

ارزش صندوق پالایشی یکم

دارندگان صندوق سرمایه گذاری صندوق کالایی طلای سرخ نوویرا (نهال) رشد ۰.۵درصدی دارایی خود را به چشم دیدند و از طرف دیگر مالکان صندوق پالایشی یکم (پالایش) با زیان ۳.۶درصدی در یک روز مواجه شدند. هیجانات امروز همچنین باعث شد که بیشترین نوسان قیمت (۴.۶درصد) در رابطه با صندوق اعتماد داریک (داریک) در تابلو معاملات نقش ببندد.

دو صندوق واسطه‌گری مالی و پالایشی یکم روی هم ۲۲۰میلیارد تومان معامله شدند یعنی ۲۴درصد از خرید و فروش‌های صندوق‌های قابل معامله به این دو صندوق دولتی اختصاص داشت.

 

از سویی دیگر جمع معاملات صندوق‌های طلایی به حدود ۷۹۰میلیون تومان رسید. همچنین بیشترین افت قیمت (یک درصد) این گروه به صندوق پشتوانه طلای زرافشان (زر) اختصاص یافت.

 

کل ارزش معاملات صندوق‌های معامله‌پذیر در نهایت به رقم ۹۳۰میلیارد تومان رسید و ورود پول حقیقی ۱۶۱میلیارد تومان شد، این در حالی است که گردش امروز بازار سهام در حدود هزار و ۵۵۰میلیارد تومان و مقدار خروج پول حقیقی ۴۶۷میلیارد تومان بود.

 

صندوق پالایشی یکم چیست؟

پالایشی یکم دومین صندوق سرمایه گذاری دولت بود که در قالب ETF پذیره نویسی شد. این صندوق که شامل باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس است در شهریورماه ۱۳۹۹ در بورس عرضه شد و از همان ابتدا پر از حاشیه بود. درحالی که وزارت اقتصاد قول عرضه سه صندوق را در روز‌های اوج بورس به مردم داده بود، یک قدم مانده تا عرضه پالایشی یکم، به عنوان دومین صندوق و بعد از عرضه دارایکم، وزیر نفت ساز مخالفت زد و پذیره نویسی این صندوق با حاشیه همراه شد.

 

ارزش سهام پالایشی یکم

 

حاشیه‌های پالایشی یکم

تایید و تکذیب عرضه یا عدم عرضه پالایشی یکم آنقدر ادامه داشت که باعث حرکت نخستین مهره ریزش بازار شد! ریزشی که از مردادماه آغاز شد و تا اوایل آبان ماه ادامه داشت. ریزشی که دامنه آن به ارزش پالایشی یکم نیز کشیده شده و بسیاری از خریداران این صندوق ناراضی از خرید خود، دولت را مقصر می‌دانند.

 

 

پذیرش در بورس و تأخیر در قابل معامله شدن

پذیره نویسی این صندوق درحالی که هر سهم ۱۰ هزار تومان قیمت داشت، از پنجم شهریورماه آغاز شد و تا اواخر شهریورماه ادامه داشت، اما طبق قانون که ETF‌ها باید یک ماه بعد از پذیره نویسی قابل معامله شوند، این صندوق قابل معامله نشد و خریداران این صندوق از ۱۱ اذرماه امکان معامله پیدا کردند. برای این تاخیر دلایل متعددی ذکر شد که به نظر می‌رسد، کاهش ارزش سهام پالایشی دلیل اصلی آن بود، زیرا پس از پایان پذیره نویسی نماد‌های پالایشی نزولی شدند و ارزش صندوق در مقایسه با دوران پذیره نویسی کاهش یافت.

 

قیمت صندوق etf پالایشی یکم

 

استمرار روند نزولی ارزش سهام

البته روند نزولی سهم‌های پالایشی پس از قابل معامله شدن پالایشی یکم همچنان ادامه یافت؛ به طوریکه این صندوق در ۱۶ روز معاملاتی نیمه دوم آذر ۱۳۹۹ (از ابتدای فعالیت)، فقط سه روز مثبت بود و در سایر روز‌ها روندی نزولی داشته است.

 

این صندوق در اوایل دی ماه به زیر قیمت بازگشایی رسید و قیمت صندوق پالایشی یکم از خالص ارزش دارایی‌های این نماد بیشتر ش. روز سه شنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹ NAV (ارزش خالص دارایی) صندوق ۸۴۰۰ تومان و قیمت هر واحد صندوق ٩٠٠٠ تومان بود.

 

 

تفاوت‌ها با دارایکم

تفاوت عمده دارایکم با پالایشی یکم در این است که دارایکم با میانگین یک ماهه قبل خود عرضه شد و معامله آن همزمان با رشد شارپی بازار بود، به همین دلیل بیش از ۲۰۰ درصد رشد کرد؛ درحالی که پالایشی یکم در قیمت سقف عرضه شد، اما معامله آن همزمان با روز‌هایی است که بازار هنوز در مسیر اصلاح و تعادل قرار دارد.

 

جمعه 20 فروردین 1400

 

علت منفی شدن پالایشی یکم

خبر گزاری ایسنا در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۹ در مورد چرایی روند نزولی پالایشی یکم نوشت: ارزش پالایشی یکم متاثر از سهم‌های پالایشی است. در این میان آنچه که به روند نزولی پالایشی یکم دامن زده، سهام جایزه شپنا است که باعث غلبه عرضه بر تقاضا شده است؛ موضوعی که روی روند سایر سهم‌های پالایشی نیز تاثیرگذار است و باید منتظر تخلیه این فشار فروش بود.

 

از سوی دیگر میزان نقدینگی موجود در بازار سرمایه با اوایل سال قابل مقایسه نیست. حدود ۱۰ تا ۱۶ هزار میلیارد نقدینگی در بازار وجود دارد که برای بالا کشیدن همه سهم‌های بزرگ کافی نیست. برای مثال یک روز خودرویی ها، روز دیگر بانکی‌ها و... صعودی خواهند بود. درواقع نقدینگی موجود در بازار، بین سهم‌های بزرگ پخش شده است.

 

ارزش صندوق دارا دوم

به هر صورت، هرچند روند حرکت بازار سرمایه طی یک سال گذشته از منطق به دور بود و برخی تصمیمات دولت باعث خروج بورس از ریل خود شد، اما باید به این نکته توجه داشته که سرمایه گذاری در جایی که درآمد ثابتی در پی ندارد، پر ریسک بوده و احتمال نوسان برای آن وجود دارد؛ هرچند مسئولان برای جلب اعتما مردم و ترغیب آن‌ها به خرید پالایشی یکم، سنگ تمام گذاشتند و بار‌ها روی ETF‌ها و تخفیف و بازدهی این صندوق‌ها تاکید کردند. حتی فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصاد و دارایی اعلام کرده بود که از اهداف عرضه سهام در قالب صندوق ETF حرکت به سمت عادلانه سازی نظام توزیع درآمد و ثروت است.

هرچند که از نگاه منطقی، نباید از همه سهم‌ها و صندوق‌ها انتظار رشد شارپی داشت، اما حال که بازدهی صندوق پالایشی یکم منفی شده، صحبتی از آن به میان نمی‌آید تا پاسخگوی حدود چهار میلیون خریدار این صندوق باشد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار