به گزارش راهبردمعاصر، حقوق دانشجو معلمان در سال 1400 تعیین شد و بر اساس این بند مجوز مجلس به وزارت آموزش و پرورش برای کسر حداکثر ۲۰ درصد از حقوق دانشجو معلمان برای امور رفاهی آنها صادر شد. آموزش و پرورش مجاز شد با تایید هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان کسر از حقوق دانشجو معلمان را برای خدمات رفاهی، سلف و خوابگاه دانشجو معلمان صرف کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کسر حداکثر ۲۰ درصد از حقوق دانشجومعلمان برای امور رفاهی موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در نوزدهمین نشست بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ و در بخش هزینهای با بندهای الحاقی یک، ۲ و ۳ در بند (و) تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه موافقت کرد.
بر اساس بند یک الحاقی صدور اجازه تخصیص اعتبار دستگاههای و پرداخت حقوق کارکنان/ مدیران دستگاهها درسال ۱۴۰۰، منوط به احراز انجام تکالیف مندرج در ماده(۲۹) قانون برنامه ششم توسعه است. هرگونه اقدام برخلاف این بند به منزله تصرف غیرقانونی در اموال و وجوه عمومی است.
همچنین بر اساس بند الحاقی ۲ پرداخت حقوق و مزایای پرسنل شرکتهای آب و فاضلاب استانی و شرکتهای توزیع برق استانها که به صورت مامور در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت توانیر ارائه خدمت مینمایند، از محل منابع داخلی شرکتهای استانی مذکور، بلامانع است.
نمایندگان همچنین با رای موافق به بند الحاقی ۳ به وزارت آموزش و پرورش اجازه دادند پس از تصویب هیات امناء دانشگاه فرهنگیان نسبت به کسر حداکثر ۲۰ درصد از حقوق دانشجو معلمان برای امور رفاهی آنان اقدام نماید.
محمدمهدی زاهدی با اشاره به تصویب بند الحاقی(3) تبصره (12) ماده واحده لایحه بودجه، عنوان کرد: بر اساس این بند، وزارت آموزش و پرورش مجاز است پس از تصویب هیات امناء دانشگاه فرهنگیان نسبت به کسر حداکثر 20 درصد از حقوق دانشجو معلمان برای امور رفاهی آنان اقدام کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طی سالهای گذشته 45 درصد از حقوق پرداختی به دانشجو معلمان کسر میشد که این رقم در کمیسیون تلفیق مجلس و پیشنهادات نمایندگان کمیسیون آموزش در تلفیق به 20 درصد کاهش پیدا کرد.
وی یادآور شد: این رقم کسر از حقوق برای خدمات رفاهی، سلف و خوابگاه دانشجومعلمان صرف میشد و در نهایت رقم قابل توجهی به دانشجومعلمان پرداخت نمیشد اما با مصوبه مجلس این ارقام تعدیل و منطقی شد.
زاهدی تصریح کرد: این مصوبه به پیشنهاد کمیسیون آموزش در تلفیق مطرح و مصوب شد و نهایتا در صحن علنی مجلس نیز رأی آورد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه 500 میلیارد تومان برای اجرای این مصوبه در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: محل درآمدی پیش بینی شده برای جبران این هزینه در تبصره 14 لایحه بودجه دیده شده است تا این مصوبه بار مالی پیش بینی نشده نیز نداشته باشد.
حمیدرضا حاجی بابایی (رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی) و علی اللهیار ترکمن (معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش) در برنامه «به وقت ایران» شبکه هفت سیما با موضوع بودجه وزارت آموزش و پرورش و آموزش مهارت آموزی به معلمان و اختصاص این بودجه به آموزشهای نوین حضور یافته و به سوالات مطرح شده، پاسخ دادند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص بودجههای مهارت آموزی عنوان کرد: رویکرد وزارت آموزش و پرورش براساس اسناد بالادستی و بویژه سند تحول بنیادین و همچنین مفاد قانون برنامه ششم توسعه و قانون شرح اهداف و وظایف آموزش و پرورش در دو حوزه مهارت آموزی را دنبال میکنیم.
علی اللهیار ترکمن افزود: حوزه اول مربوط به مهارت آموزی است و به معنای ارتقاء حرفه معلمان در حین خدمت است و حوزه دیگر به مهارت آموزی برای دانش آموزان مرتبط میشود. نظام آموزش فنی و حرفهای در کشور، از دو بخش رسمی و غیررسمی تشکیل شده، که بخش رسمی متشکل از دو مقطع متوسطه و عالی و آموزشهای غیر رسمی نیز توسط سازمان آموزش فنی و حرفهای برای مهارت آموزی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه در خصوص مهارت آموزی معلمان برنامههای مشخصی وجود دارد، گفت: پیش نیاز بحث ورود به مهارت آموزی معلمان، پرداختن به انگیزههای درونی و خود انگیخته آنهاست.
آخرین خبرها حاکی از این است که کسری 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان به 20 درصد کاهش خواهد یافت.
تعداد زیادی از دانشجومعلمان با ثبت کمپینهای مختلف در سامانه فارس من در خبرگزاری فارس خواهان رسیدگی به موضوع کسری 45 درصد از حقوقشان شدند.
این دانشجومعلمان معتقدند: «دانشگاه فرهنگیان به بهانههای مختلف نیمی از حقوق دانشجو معلمان را بر میدارد و در ازای آن، ضعیف ترین امکانات رفاهی و آموزشی را در اختیارشان قرار میدهد که مشکلات فراوانی را برای معلمان آینده به وجود آورده است».
در ماده ۶ قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب ۸ خرداد ۱۳۶۹ آمده است: دانشجویان متعهد به خدمت موضوع این قانون از آغاز تحصیل خود به استخدام آزمایشی وزارت آموزش و پرورش در آمده و از حقوق و فوقالعاده شغل مربوط به مدارک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره تحصیلی مورد نظر برخوردار خواهند شد؛ ضمناً حقوق کارآموزی دانشآموزان دانشسراهای تربیت معلم معادل حقوق و فوقالعاده شغل مربوط به مدرک تحصیلی لازم جهت ورود به دورههای تحصیلی مورد نظر پرداخت خواهد شد.
در تبصره این ماده نیز آمده است: پرداخت حقوق کارآموزی و حقوق به دانشآموزان و دانشجویان مذکور مانع از استفاده آنان از امکانات رفاهی عمومی از قبیل خوابگاه و وام صندوق رفاه و غیره که دانشسراها و مراکز تربیت معلم و آموزشکدههای فنی و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و حوزههای علمیه معمولاً در اختیار آنان قرار میدهند، نخواهد بود، لکن هزینههای شبانهروزی و هزینه خوابگاه از وجوه پرداختی کسر خواهد شد.
در اردیبهشت ماه سال 72 جزینی معاون تأمین و تربیت نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش بخشنامهای به ادارات کل اموزش و پرورش استانها ابلاغ کرد که در آن میزان هزینههای شبانهروزی و خوابگاهی مشخص شده است.
پس از ایجاد دانشگاه فرهنگیان نیز در ۲۴ تیرماه ۱۳۹۱ هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان اولین جلسه خود را برگزار کرد و در این جلسه مصوب شد که وزارت آموزش و پرورش حسب تبصره یک ماده ۲۰ اساسنامه، ۴۵ درصد حقوق متعهدین خدمت را جهت هزینه خوابگاه(10 درصد) و غذا(۳۵ درصد) به حساب متمرکز دانشگاه واریز کند.
در تاریخ هشتم مهر ماه سال 1394، ششمین نشست عادی از دوره دوم هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان برگزار شد و بند 18 صورتجلسه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان مورخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۱ اصلاح شد.
بر این اساس عنوان شد: «به منظور تقویت زیرساختهای رفاهی و دانشجویی و نیز ارتقای کیفی سطح فرهنگی تربیتی و آموزشی و به استناد بند «ب» ماده «۲۰» قانون برنامه پنجم توسعه تبصره ذیل ماده ۶ قانون متعهدین خدمت به آموزش و پرورش و تبصره «یک» ماده «۲۰» اساسنامه دانشگاه، هیأت امنا با اصلاح بند «۱۸» صورت جلسه هیأت امنا مورخ ۲۴ تیرماه ۹۱ دانشگاه به شرح ذیل موافقت به عمل آورد.
در سال ۱۳۹۴ دانشگاه فرهنگیان مجاز است از طریق وزارت آموزش و پرورش به میزان ۴۵ درصد از وجوه پرداختی به دانشجو معلمان متعهد خدمت به صورت ماهیانه و در طول سال مالی کسر و پس از واریز به حساب «وجوه سایر منابع» دانشگاه برابر مقررات مالی و معاملاتی در جهت تأمین بخشی از هزینه های شبانه روزی دانشجومعلمان هزینه کند.
در صورتی که سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور همانند سایر دانشگاهها، یارانه غذایی متعارف را برای دانشجویان این دانشگاه در بودجه سال ۱۳۹۵ لحاظ نماید، ۳۵ درصد موضوع بند «۱۸» صورتجلسه هیأت امنای مورخ ۲۴ تیر ۹۱ دانشگاه از ابتدای سال ۱۳۹۵ از دریافتی دانشجومعلمان کسر نخواهد شد».
اما خب این مبلغ تاکنون کسر میشد تا اینکه کرونا آمد و آموزشها به فضای مجازی منتقل شد ولی بازهم 45 درصد کسر شد که البته دانشگاه فرهنگیان در خصوص این موضوع اعلام کرده بود «در ایام آموزش مجازی این هزینههای کسر شده برای ارتقای بخشهای آموزش مجازی مثل خرید سرورها، ارتقای زیر ساختهای فناورانه، اینترنت و رایانه و همچنین ارائه خدمات مجازی استفاده شده است».
و حالا خبرهای خوش به گوش میرسد؛ مهدی اسماعیلی نماینده کمیسیون آموزش در کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق درباره کسری ۴۵ درصدی از حقوق دانشجومعلمان، اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی دانشجومعلمان کسری 45 درصدی حقوق از این دانشجویان بابت تأمین هزینههای خوابگاهی و غذا بود؛ دانشجو معلمان چندین سال است که نسبت به این مسئله اعتراض داشتند و این کسری 45 درصدی را نوعی تبعیض علیه خود میدانستند.
وی ادامه داد: بر همین اساس کمیسیون تلفیق بودجه کسری 45 درصدی از حقوق دانشجو معلمان را به 20 درصد تقلیل داد که این اقدام، یک کمک قابل توجه به دانشجویان دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی است؛ دانشجو معلمان سالها است که منتظر این خبر هستند و این اقدام در صورت تصویب در صحن علنی تبدیل به قانون و برای سال 1400 باید اجرایی شود.