کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی
فارن پالیسی:

طرح آمریکا کاهش برخی تحریم ها مقابل پایبندی ایران به تعهدات برجامی است

یک نشریه آمریکایی نوشت که انتظار میرود واشنگتن طرحی را به ایران پیشنهاد دهد که به ازای کاهش برخی تحریم‌ها، تهران به تعهدات برجامی خود بازگردد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 16
کد خبر: ۸۴۰۷۳

به گزارش راهبرد معاصر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا قصد احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران را دارد و روز پنجشنبه با آغاز مجدد گفت‌وگوهای کمیسیون مشترک برجام، «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به دنبال توسعه نقشه راهی برای دستیابی به این هدف است.

نشریه آمریکایی فارن پالیسی با اشاره به مطلب فوق نوشت که منابعی نزدیک به مذاکره کنندگان آمریکایی و اروپایی خبر داده‌اند که انتظار می‌رود رابرت مالی به تهران توافقی را پیشنهاد دهد که بر اساس آن به ایران کاهش تحریم‌ها به ازای بازگشت تهران به توافق هسته‌ای داده شود اما این کاهش تحریم‌ها به اندازه‌ای نباشد که دولت بایدن نیز از سوی سیاستمداران افراطی در داخل آمریکا از جمله تعدادی از هم حزبی‌هایش مورد حمله قرار بگیرد.

یک مقام آمریکایی نیز گفت که روند جدا کردن و توافق برای لغو یا کاهش برخی تحریم‌هایی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق علیه ایران اعمال کرده بسیار پرزحمت است.

پس از نشست روز جمعه کمیسیون مشترک برجام مقرر شد که نشست‌های دو گروه کارشناسی که از هفته گذشته به طور موازی به منظور رایزنی‌های فنی در دو حوزه رفع تحریم و مسائل هسته‌ای آغاز به کار کرده اند، ادامه یابد. 

نتایج نشست های این دو گروه کارشناسی در حوزه جنبه‌های فنی مربوط به رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای، به کمیسیون مشترک اعلام می‌شود.

دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین این گفت‌وگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای تشکیل و بررسی‌ها را انجام دهد. نتایج بررسی‌های این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأت‌های برای تنفس و مشورت‌ به پایتخت‌ها برمی‌گردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. البته این نشست به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت سیاسی اتحادیه اروپا به کرونا با یک روز تاخیر امروز (پنجشنبه) برگزار شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر