شیوه ابتکاری حماس در تحویل اجساد ۴ اسراییلی + تصاویر وال‌استریت‌ژورنال: نشست ریاض حامل پیام ناگوار برای غرب است ترامپ هفته آینده با ماکرون و استارمر در آمریکا دیدار می‌کند گفتگوی تلفنی نخست وزیران عراق و لبنان در مورد تحولات منطقه برخورد دو هواپیمای کوچک در آریزونا یک کشته بر جای گذاشت حماس: شروط اسرائیل برای مرحله دوم توافق آتش‌بس کاملاً مردود است ترامپ: زلنسکی دیکتاتور است لاوروف: در آینده نزدیک تماس سطح بالا با سوریه خواهیم داشت امیر قطر در دیدار با رهبر انقلاب: هیچ‌گاه ایستادگی جنابعالی در کنار مردم فلسطین فراموش نخواهد شد پوتین نتایج مذاکرات با آمریکا را مثبت ارزیابی کرد آموزش سربازان انگلیسی در رومانی برای اعزام به اوکراین پیام مقتدی صدر به اردن و مصر در مورد کوچ اجباری فلسطینی‌ها میزبانی پزشکیان از امیر قطر تشکیلات خودگردان درباره اشغال نوار غزه هشدار داد حماس: برای اجرای مراحل دوم و سوم و توافق آتش‌بس آمادگی داریم

مقام آمریکایی: گفتگوهای وین سازنده بود اما کارهای زیادی باید انجام شود

نماینده آمریکا در امور ایران آخرین دور گفت‌وگوهای وین را سازنده خوانده اما گفته لازم است کارهای زیادی انجام شوند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۷ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 24
کد خبر: ۸۹۲۵۸

به گزارش راهبرد معاصر «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفته آخرین دور گفت‌وگوهای وین سازنده بوده اما هنوز کارهای زیادی باقی مانده‌اند که باید انجام شوند.

رابرت مالی در توییتر نوشت: «آخرین دور گفت‌وگوها سازنده بود و شاهد پیشرفت‌هایی معنادار بودیم اما هنوز باید کارهای زیادی انجام شوند. در مسیرمان برای رفتن به وین جهت پنجمین دور گفت‌وگوها هستیم و امیدوارم در آنجا بتوانیم پیش‌روی‌های بیشتری به سمت بازگشت دوجانبه به پایبندی برجام داشته باشیم.»

اظهارات این مقام آمریکایی در حالی مطرح شده که ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تفاهم فنی دو طرفه را تمدید کرده‌اند.

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین امروز (دوشنبه) ضمن اعلام خبر تمدید یک ماهه توافق ایران و آژانس گفت: «تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای ادامه ضبط داده‌های دوربین‌های آژانس حداکثر تا یک ماه دیگر، امروز (دوشنبه) از سوی سازمان انرژی اتمی به اطلاع مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسید».

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند. 

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار