حضور ایران در نشست وزرای اقتصاد بریکس، فرصتی برای خنثی‌سازی تحریم ها نفت برنت تا ۱۱۰ دلار اوج گرفت همتی: تحریم، ابزار فشار است نه ابزار تعیین سرنوشت ایران شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟ افزایش حقوق کارگران نهایی شد؟ قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تصویب شد / پرونده ایران پس از ۲۰ سال به شورای امنیت رفت قیمت طلا امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / هر گرم طلا ۸۱۱ هزار تومان گران شد + جدول

جولان دوباره دلالان در بازار مسکن

جولان دوباره دلالان در بازار مسکن در حالی مرکز آمار ایران از کاهش قیمت مسکن در کشور طی اسفند خبر داده که دلالان به‌خصوص در شهرهای جدید اطراف تهران یکبار دیگر دست به کار شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 16
کد خبر: ۸۴۰۸۵

به گزارش راهبرد معاصر مطابق جدیدترین گزارش رسمی که مرکز آمار ایران آنرا منتشر کرده، متوسط قیمت مسکن در تهران طی اسفند 99 حدود 3 درصد در مقایسه با ماه پیش از آن (بهمن) کاهش یافته است. بر این اساس نرخ تورم نقطه‌ای در اسفند ماه 1399 به عدد 81،9 درصد رسید؛ به‌عبارت دیگر خریداران برای خرید یک واحد مسکونی در شهر تهران نسبت به اسفند 98 باید 81.9 درصد بیشتر پول پرداخت کنند.

 

البته پیش از مرکز آمار بانک مرکزی اوایل ماه جاری طی گزارشی اعلام کرد: طی اسفند 99 متوسط قیمت مسکن (یک مترمربع) معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 30 میلیون و 270 هزار تومان بود که در مقایسه با بهمن و اسفند 98 به ترتیب 6.6 و 93.7 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

 

فارغ از متفاوت بودن آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در خصوص تحولات قیمت مسکن، گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که بازار مسکن در یک آرامش نسبی به سر می‌برد.

 

طی سال 98 و ماه‌های ابتدایی سال 99 بازار مسکن به واسطه اتفاقات بازارهای اقتصادی به‌طور متوسط حدود 10 درصد افزایش قیمت داشت، اما در ماه‌های پایانی سال گذشته این روند بر خلاف سال‌های اخیر متوقف شد. یکی از دلایل نیز کاهش شدید قدرت خرید مردم و عدم توانایی برای ورود به بازار مسکن ارزیابی می‌شود.

 

در این شرایط اما دلالان مسکن به‌خصوص در شهرهای جدید دست به‌کار شده‌اند. به‌عنوان نمونه پردیس که به دلیل نزدیکی به تهران جزو شهرهای جدید پرتقاضا برای سکونت در واحدهای مسکن مهر است برخلاف اکثر مناطق کشور دستخوش افزایش قیمت‌های بعضا عجیب و غریبی شده که باعث آن دلالان هستند.

 

فاز 8 این شهر به‌دلیل متراژ بالای 100 مترمربع و فاصله کمتر نسبت به سایر فازها به تهران از اقبال نسبتا بیشتری برای معاملات مسکن برخوردار است. واحدهای مسکن مهر این فاز سال گذشته (تا شهریورماه) همپای افزایش قیمت مسکن کشور پیش رفت و واحدهای 120 متری آن قیمت یک میلیارد تومانی را ثبت کردند.

 

اما با آغاز پاییز و فروکش کردن تقاضا در بخش مسکن، قیمت مسکن در کشور با شدت کمتری افزایش یافت و این موضوع بر قیمت مسکن شهرهای جدید از جمله پردیس تاثیر گذاشت. به‌عنوان مثال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پرند تا حدود 550 میلیون تومان طی تابستان گذشته افزایش یافت، اما در ادامه به حدود 350 تا 400 میلیون تومان کاهش یافت. در پردیس نیز واحدهایی که زمانی یک تا 1.2 میلیارد تومان خرید و فروش می‌شد، در نیمه دوم سال گذشته به حدود 800 میلیون تومان کاهش یافت، یعنی حدود 200 میلیون تومان ارزان‌ شد.

 

این در حالی است که از چند روز قبل، قیمت واحدهای 120 متری مسکن مهر پردیس 1.2، 1.3 و در برخی موارد 1.7 میلیارد تومان اعلام می‌شود! به نظر می‌رسد کاهش قیمت مسکن در نیمه دوم سال گذشته شرایطی را به‌وجود آورد دلالان و سوداگران مسکن واحدهای متعددی را از مصرف‌کنندگان خریداری کرده و امروز این واحدها با 400 تا 500 میلیون تومان سود برای فروش عرضه شود! مسئله‌ای که به نظر می‌رسد بایستی دستگاه‌های ذی‌ربط و نظارتی به آن رسیدگی کنند.

 

به گزارش تسنیم، بازار مسکن شهرهای جدید در حالی برخلاف اکثر مناطق کشور به محلی برای جولان دلالان تبدیل شده که اتفاق خاصی در این بخش روی نداده و کارشناسان نیز سال آرامی را برای مسکن پیش بینی کرده‌اند./تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار