خبر خوش وزیر راه و شهرسازی/ جزییات وام مسکن ۱۵۰ میلیونی دهک ۱ تا ۳-راهبرد معاصر

خبر خوش وزیر راه و شهرسازی/ جزییات وام مسکن ۱۵۰ میلیونی دهک ۱ تا ۳

وزیر راه و شهرسازی امروز از وام مسکن ۱۵۰ میلیونی دهک ۱ تا ۳ خبر داد و گفت که هر خانواده ایرانی که مشمول طرح شوند در قالب طرح مسکن ملی تسهیلات ۱۵۰ میلیونی دریافت خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 02
کد خبر: ۷۹۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر وام مسکن ۱۵۰ میلیونی دهک ۱ تا ۳ خبر خوش وزیر راه و شهرسازی بود که خانوارهای مشمول تسهیلات ۱۵۰ میلیونی در قالب طرح مسکن ملی دریافت می کنند. نحوه بازپرداخت وام مسکن ۱۵۰ میلیونی ۵ ساله و با کارمزد ۴ درصد است. این وام مشمول خانواده های دهک های یک تا سه می شود و اولویت دریافت این وام برای جوانان نیازمند مسکن و خانوار‌هایی که دارای ۳ فرزند و بیشتر هستند است.

 

وزیر راه و شهرسازی امروز با بانک قرض الحسنه رسالت تفاهمنامه ای مبنی بر احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی برای طرح مسکن ملی امضا کرد که در آن اعطای وام مسکن ۱۵۰ میلیونی برای مشمولان طرح مسکن ملی در نظر گرفته شده است. مسکن ملی یکی از طرح های جدید دولت در راستای مسکن مهر است.

 

متقاضیان مسکن ملی با ثبت نام در سایت مسکن ملی درخواست خود را ارائه کردند و در صورت تایید درخواست، برای تکمیل مدارک به بنیاد مسکن شهر مورد تقاضا مراجعه کردند. تسهیلات مسکن ملی برای متقاضیان وام 100 میلیونی بود که با انعقاد این تفاهم نامه این وام به 150 میلیون تومان افزایش یافت.

 

یکی از اهداف طرح مسکن ملی و ارائه وام مسکن ۱۵۰ میلیونی، تولید مسکن ارزان قیمت و جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت مسکن در کلانشهرها است. 

 

جزییات وام مسکن ۱۵۰ میلیونی

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت راه و شهرسازی و بانک قرض الحسنه رسالت ایران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این تفاهم نامه کار ارزشمندی بوده و باید خدا را شاکر باشیم که با همت مدیر عامل بانک قرض الحسنه رسالت این اقدام انجام شده است، گفت: براساس این تفاهم نامه هر خانواده‌ای در قالب طرح مسکن ملی ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهد کرد.

او با بیان اینکه بازپرداخت این تسهیلات ۵ ساله و با کارمزد ۴ درصد است و مشمول دهک های یک تا سه می شود، افزود: اولویت پرداخت این تسهیلات، جوانانی هستند که تازه ازدواج کردند و نیازمند تامین مسکن هستند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: ما در این رابطه شهرها تعیین کرده و براساس اراضی های که پیش بینی شده و پروژه ها براساس ظرفیت های که خود موسسات دارند اجرایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه شبکه بزرگ اجتماعی که پیوسته به بانک رسالت هستند این کار را اجرا خواهند کرد، گفت: صاحبان حسابی که با این بانک مشارکت می‌کنند با پرداخت این تسهیلات در این امر هم مشارکت می‌کنند.

این مقام مسئول در رابطه با نوسازی بافت های پیرامون حرم امام رضا(ع) گفت: طرح پیرامون حرم امام رضا (ع) هم از برکات ماه رجب بود‌ه که بعد از سال‌های بسیار زیاد در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب شد.

او بیان کرد: این طرح تفصیلی پلاک به پلاک تعیین شده و سه مشخصه در آن باید رعایت شود به طوری که در این طرح باید اجتناب شود از مجاور زدایی و مجاورانی که در بافت محلات پیرامون حرم بوده‌اند.

این مقام مسئول یادآور شد: بخش‌هایی که تاکنون تخریب شده باعث تاسف است اما بافت‌هایی که باقی مانده‌اند باید هرچه سریعتر ساماندهی و نوسازی شوند.

اسلامی توضیح داد: پهنه‌بندی حرایم زیارت و همپیوندی حرم با شهر (ایده حرمشهر) بر اساس الگوی ساختاری تار و پود، تسهیل و ترغیب استمرار سکونت پایدار مجاوران در محدوده از طریق ارتقای کیفیت اجتماعی فضا، ارتقاء خدمات عمومی و ارائه ضوابط و مقررات متناسب به منظور نوسازی بافت توسط ساکنان؛ تقویت زمینه‌های حضور و اقامت طیف متنوع اقتصادی، اجتماعی زائران در محدوده پیرامون حرم و همچنین دسترس‌پذیری و تحرک مناسب و کنترل شده برای بافت (مجاوران و زائران) با اولویت پیاده‌مداری و توجه به مراتب تشرف از جمله اصول و سیاست‌های بنیادین طرح ویژه به مثابه خطوط هدایت کننده این طرح است که در تمام فرآیند تدوین تا اجرا، باید مورد توجه تمام نهادهای ذی‌ربط قرار گیرد.

اسلامی توضیح داد: سرمایه گذاری و بارگذاری در محورهای حرم نباید انجام شود چراکه حرم امام رضا(ع) کماکان کانون توجه مسلمانان است و اجازه نداریم میراث کارکردی و کاربری آن تغییر کند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: به زودی این طرح ابلاغ می‌شود و همچنین در تعامل یک پارچه با شورای عالی شهرسازی و معماری گذشته آن را بررسی کرده‌ایم و تمامی تخلفاتی که صورت گرفته احصا شده و با یک انتظام بخشی همه جانبه آن را پیش خواهیم برد و در یک زمان بندی فشرده و هرچه سریعتر آن را اجرایی خواهیم کرد.

 

طرح مسکن ملی چیست؟

در زمستان سال گذشته بود که طرح مسکن ملی مطرح شد. این طرح شامل ساخت 400 هزار واحد مسکونی است که ساخت 200 هزار واحد آن در شهرهای جدید و با مشارکت بخش خصوصی، ۱۰۰ هزار واحد در مناطق بافت فرسوده و توسط شرکت بازآفرینی شهری و ۱۰۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

اوایل شهریورماه امسال، ثبت‌نام طرح ملی مسکن از استان کرمان کلید خورد. از هجدهم آبان ماه 1398 نیز دور دوم ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در ده استان دیگر آغاز شد.

وام مسکن ۱۵۰ میلیونی

در اولین گام در سیستان و بلوچستان، قم، خراسان‌شمالی و خراسان‌جنوبی نام‌نویسی شروع شد.

دومین گام، مربوط به کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان است و در گام سوم نیز نام‌نویسی در چهارمحال و بختیاری، همدان و یزد شروع می ‌شود. به گفته محمود محمودزاده، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، تهرانی‌ها نیز تا یک ماه آینده می‌توانند در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کنند.


شرایط متقاضیان برای طرح مسکن ملی چگونه باید باشد؟

چهار شرط عمده برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن اعلام شده است که عبارتند از تأهل و سرپرست خانواده بودن، از اول فروردین ۸۴ فاقد مالکیت مسکونی بودن که این شرط علاوه بر فرد متقاضی به افراد تحت تکفل هم اضافه می‌شود، عدم استفاده از امکانات دولتی از قبیل زمین، آپارتمان یا تسهیلات ویژه یارانه‌دار و داشتن سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا به مدت پنج سال. در مورد سایر شرایط، متقاضیان ثبت‌نام می‌توانند با مراجعه به سایت www.tem.mrud.ir شروط نام‌نویسی را مطالعه کنند.

 

تفاوت این طرح با طرح مسکن مهر در چیست؟

از ابتدای دولت تدبیر و امید، این دولت با نقدهایی که به مسکن مهر دولت قبل از خود وارد کرد به دنبال جایگزینی طرحی برای خانه دار کردن مردم بود و هم اکنون گفته می شود، طرح مسکن ملی جایگزینی برای طرح مسکن مهر است.

مسئولان دولتی مهم‌ترین تفاوت طرح اقدام ملی با طرح مسکن مهر را تمرکز بر تقاضای واقعی و ایجاد خدمات زیربنایی و روبنایی، عنوان می کنند. قراردادهای طرح اقدام ملی بین دولت و سازندگان منعقد می‌شود و بعد از پایان پروژه هریک از طرفین سهم خود را برمی‌دارند. طبیعی است، در این فرآیند، انبوه‌سازان پیش از کلنگ‌زنی، نیاز بازار را در نظر می‌گیرند. حال آن‌که در مسکن مهر، سازندگان بر اساس دستور دولت صرفا واحدها را احداث می‌کردند و فرآیند فروش بر عهده دولت بود.

در مسکن مهر، برای ساخت مسکن از اراضی و خارج از شهرها استفاده شد که امکانات و تأسیسات زیرساختی نداشت و گفته می شود در طرح اقدام ملی مکان‌یابی درون شهرهاست.

تفاوت ظاهری مسکن مهر و مسکن ملی در این است که در طرح مسکن ملی، دیگر ساختمان ها بلندمرتبه و ۱۰ یا ۱۵ طبقه نخواهند بود و تعداد طبقات این طرح در نهایت ۷ طبقه خواهد بود.


شانس خانه دار شدن مردم در این طرح چقدر است؟

با توجه به اقساط بالای تسهیلات پرداختی در این طرح به نظر می رسد، شانس خانه دار شدن قشرهای کم درآمد در طرح مسکن ملی کم باشد. فرهاد بیضایی، کارشناس حوزه اقتصاد مسکن در این باره گفت: با توجه به اینکه مالکیت بسیاری از واحد‌های مشارکتی به انبوه‌سازان انتقال می‌یابد، به نظر می‌رسد خانه‌های تکمیل شده با استفاده از این شیوه به دست قشرهای هدف و کم درآمد نخواهد رسید.

وام مسکن ۱۵۰ میلیونی

اجرای این طرح چه تأثیری بر بازار مسکن دارد؟

مهدی سلطان محمدی کارشناس بازار مسکن معتقد است این طرح هر چند میزان عرضه مسکن را افزایش خواهد داد، به دلیل سهم پایین دولت در بازار مسکن این طرح تأثیر آنچنانی بر قیمت مسکن نخواهد داشت. وی طی مصاحبه ای با اشاره به اینکه در هیچ مقطعی دولت نتوانسته است سهم خود را در بازار مسکن افزایش دهد و مرز 5 درصد را رد کند، گفت: پس چگونه می‌تواند با 5 درصد قیمت‌ را در بازار مسکن اصلاح و توزیع مسکن را عادلانه کند؟ طرح ملی مسکن نتیجه‌ای نخواهد داشت الا توزیع رانت به افرادی که در اطراف سیستم توزیع هستند و ما بارها این تجربه را داشته‌ایم و می‌دانیم که نمی‌تواند مسأله و مشکلات در بخش مسکن را حل کند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار