به گزارش راهبرد معاصر در سومین هفته فروردین 1400 که با شروع ماه مبارک رمضان مصادف شده است بازار های مالی از جمله ارز و سکه از نوسان قیمتی شدیدی برخوردار نبودند به طوری با افزایش یا کاهش نرخ ارز و سکه قیمت ها مجدد به رقم قبلی باز می گشت اما به طور کلی نرخ دلار باشیب بسیار کم روند نزولی داشت و تغییر ناچیزی را تجربه کرد و بر خلاف آن قیمت یورو اندکی افزایش یافت از طرف دیگر نرخ طلا و سکه نیز همسو با نرخ ارز به میزان کمی افزایش یافت.
اختلاف شاخص بازار سرمایه نیز دراین هفته بسیار اندک است چراکه در روزهای ابتدای هفته روند بورس نزولی یود و شاخص از پله یک میلیون و 243 هزار واحدی به کانال یک میلیون و 226 واحدی افت کرد اما در 2 روز پایانی معاملات روند بازار رو به رشد رفت و در نهایت در سکوی یک میلیون و 243 هزار واحدی ایستاد.
نمودار زیر روند بازار سرمایه را نشان می دهد.
در روزهای ابتدایی این هفته نرخ دلار اندکی افزایش یافت و از قیمت 24 هزار و 188 تومان به نرخ 24 هزار و 296 تومان رسید اما در روزهای پایانی هفته روند نزولی شروع ش و در ساعات پایانی معاملات این هفته به کانال 23 هزار تومانی برگشت و در رقم 23 هزار و 991 تومان به کار خود پایان داد.
نمودار زیر گویای تغییرات اندک دلار در بازار است.
نرخ یورو در سومین هفته فروردین 99 روند صعودی داشت البته این افزایش با شیب بسیار کمی بود و تقریبا میزان تغییر قیمت یورو اندک بود به طوری نرخ آن از مبلغ 28 هزار و 383 تومان به 28 هزار و 528 تومان افزایش یافت.
نمودار زیر میزان تغییر نرخ یورو را در این هفته نشان می دهد.
بازار طلا و سکه نیز در این هفته از نوسان قیمتی محدودی برخوردار بودند به طوری که سکه از قیمت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به نرخ ۱۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومانی رسید که این رقم بیانگر افزایش ۱۰۰ تومانی است.
نمودار زیر بیانگر روند قیمت سکه طرح جدید است.
هر گرم طلای 18 عیار نیز در این هفته از نوسان بسیار ناچیزی برخودار بود و از قیمت یک میلیون و 49 هزار تومان به مبلغ یک میلیون و 45 هزار تومان رسید که تصویر زیر تغییرات آن را در یک هفته نشان می دهد.
محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت قیمت سکه و طلا در سومین هفته 1400 گفت: با توجه به رویدادهای سیاسی که در روزهای اخیر اتفاق افتاد به طور متوسط اونس جهانی حدود 16 دلار افزایش یافت و از نرخ یک هزار و 725 دلار تا یک هزار و 750 دلار در نوسان بود. افزایش قیمت جهانی سبب افزایش نرخ فلزات گرانبهای دیگر مانند نقره و پلاتین شد.
او افزود: بازار و واحدهای صنفی طلا و سکه به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل هستند البته بعضی از شهرستان ها با توجه به اینکه در محدوده رنگ زرد، آبی و نارنجی هستند داد و ستدها در این مناطق جریان دارد و قیمت هایی که بر اساس شاخص دلار و اونس جهانی محاسبه شده است نرخ انواع سکه به طور متوسط سکه طرح قدیم و طرح جدید با افزایش قیمت همراه بوده است.
کشتی آرای تصریح کرد: نرخ نیم سکه، ربع سکه و سکه های یک گرمی با کاهش همراه بود که البته این کاهش قیمت در حقیقت از حباب سکه کاسته شده است که این امر به دلیل کاهش تقاضا به وجود آمده است.
او بیان کرد: قیمت طلای 18 عیار نیز همانند اونس جهانی با نوسان همراه بود و در کمترین میزان در پله یک میلیون و 30 هزار تومان قرار داشت و در اکثر ترین میزان ممکن به یک میلیون و 42 هزار تومان رسیده بود که به دلیل کاهش تقاضا در بازار روند کاهشی داشت.
کشتی آرای اظهار کرد: به طور کلی داد و ستد ها به دلیل کمبود تقاضا در بازار کاهش پیدا کرده بود و حباب سکه در ابتدای هفته روند کاهشی داشت اما در روزهای پایانی هفته حباب سکه طرح جدید با افزایش همراه بود که علت آن تقاضایی بود که برای سکه طرح جدید وجود داشت که حدود 400 هزار تومان به حباب سکه طرح جدید افزوده شد.
او گفت: دنیا همچان تحت تاثیر اتفاقات سیاسی اخیر است بنابراین به نظر می رسد نرخ اونس جهانی میل به کاهش قیمت نداشته باشد و همینطور که قیمت آن در یک هفته تا یک هزار و 750 دلار نوسان داشت این روند ادامه دارد باشد و دلار نیز در محدوده 24 هزار تومان پایدار بماند و چون داد و ستد ها کاهش پیدا کرده است روند قیمت ها تغییر شدیدی نخواهد داشت.
کشتی آرای افزود: با توجه به تعطیلی واحدهای صنفی و طلا و جواهر فروشی ها افزایش داد و ستد در فضای مجازی افزایش یافته است از این رو خواهشمندیم خریداران و فروشندگان دقت لازم را در معاملات داشته باشند و مواظب کلاهبرداری ها و اتفاقاتی از این قبیل باشند تا دچار ضرر نشوند.
مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند شاخص بازار سرمایه در سومین هفته 1400 گفت: اگر دولت رفتار منصفانه تری با بازار سرمایه داشته باشد و مداخلات قیمتی کمتری داشته باشند چرا که شاهد بوده ایم در بودجه مصوب مجلس چند مورد تصویب شد و باید بپذیریم که سهامداران نگاه بلند مدتی به بازار سرمایه دارند و اگر قرار شود 7 سال در بودجه های تصویب شده آخر سال موارد بر ضد بازار سرمایه تصویب شود این منابع جا به جا خواهد شد.
او افزود: در اواخر سال گذشته شاهد بوده ایم که حجم انتشار خیلی زیادی را در بودجه داشته ایم و حذف معافیت ارزش افزوده و صادراتی برخی محصولات را شاهد بوده ایم این موارد منجر به افزایش حجم معاملات می شود .
دلبری تصریح کرد:افزایش قیمت زیادی در سوخت نیروگاه ها فولادی و پترو شیمی داشته ایم که این موارد ریسک بسیار زیادی را به بازار سرمایه وارد می کند و امیدواریم که رفتار و نگاه مجلس بلند مدت تر باشد تا تشکیل سرمایه به روند گذشته خود بازگردد و اثر مثبتی را در بازار سرمایه و اقتصاد ایران شاهد باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: معتقدم با توجه به فرآیندهایی سیاسی جدیدی که اخیرا رخ داده است تا زمانی که جذابیت نرخ سود بانکی تا حدود 21 درصد باشد جذابیت بازار تولید و سرمایه کمتر خواهد بود و امیدوایم که این نرخ به اعداد مطوب تری مانند 15 یا 16 درصد برسد و بورس شرایط جذاب تری و افزایش سرمایه بیشتری داشته باشد و در پی آن شرکت ها بتوانند تولید بیشتری داشته باشند که فرصت اشتغال و تراز تجاری بهتری برای کشورمان داشته باشد. /باشگاه خبرنگاران