کشف ویروس جهش یافته در ایران صحت دارد؟-راهبرد معاصر

کشف ویروس جهش یافته در ایران صحت دارد؟

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ورود هرگونه ویروس جدید کرونا به کشور را تکذیب کرد و گفت : تنها نوع ویروس جهش یافته کرونا که وارد ایران شد ، کرونای انگلیسی بوده است و دیگر انوع ویروس های جهش یافته در هیچ کجای کشور مشاهده نشده است
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 21
کد خبر: ۸۴۷۶۳

به گزارش راهبرد معاصر دکتر سیما سادات لاری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مراکز درمانی و بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جمع خبرنگاران افزود : وزارت بهداشت متولی شناسایی نوع ویروس است و تا کنون هیچ موردی غیر از نوع انگلیسی آن وارد کشور نشده است.

 

وی هشدار داد : البته این به معنای ناممکن بودن ورورد انواع دیگر ویروس های جهش یافته به کشور نیست و باید نسبت به این تهدید بسیار هوشیار بود ، زیرا برخی از انواع ویروس کرونای جهش یافته می توانند بسیار آسیب‌زا باشند و کنترل پاندمی را با مشکل مواجه کنند.

 

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت : در درون کشور نیز ممکن است با جهش هایی در ویروس کرونا مواجه شویم که البته تا کنون مورد مشکوک یا قطعی مشاهده نشده است.

 

وی تنها راهکار برای از بین بردن تهدید کرون را واکسیناسیون همگانی دانست و افزود : تا زمانی که واکسیناسیون همگانی کامل شود ، بهترین روش رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک است که تقریباً مدیریت و کنترل بیماری کووید۱۹ را آسان خواهد کرد.

 

سادات لاری مسئولیت جلوگیر از ورود سوش های جدید ویروس کرونا به کشور را متوجه دستگاه ها و نهادهای متولی از طریق اجرای سختگیرانه تمامی محدودیت ها و پروتکل ها دانست و گفت که وزات بهداشت هم تاکنون هشدارهای لازم را نسبت به اهمیت جلوگیری از ورود ویروس های جدید به متولیان داده است.

 

شیوع کرونا در مازندران به نقطه ثبات رسید

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به وضعیت همه گیری ویروس کرونا در استان مازندران اشاره کرد و اظهار داشت : فاصله پیک سوم و چهارم شیوع کرونا در این استان به دلیل عدم رعایت مردم، بالابودن سفرها و عوامل دیگر بسیار نزدیک بود ، اما در حال حاضر با وجود این که همچنان روند بستری در این استان بالاست ، اما به نظر می رسد روند رو به ثبات است.

وی افزود : با وجود روند کاهشی ، برنامه های مقابله و کنترل همچنان جدی پیش می رود و برنامه ریزی هایی صورت گرفته از جمله آن درمان سرپایی بیماران قبل از بستری شدن است ، در عین حال که پیش بینی هایی نیز برای افزایش تخت بیمارستانی و حمایت برای هزینه های درمانی انجام شده است.

سادات لاری یکی از موارد پیشگیری از شیوع بیشتر را شناسایی اولیه و قرنطینه بموقع مبتلایان عنوان کرد و گفت : روند انجام تست در مازندران بسیار خوب بوده و از موارد خوب دیگر رهگیری هفت نفر از افراد مرتبط با بیمار پس از شناسایی اولیه بوده است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر دیروز سه شنبه برای بررسی وضعیت کرونایی مازندران از نزدیک به  این استان سفر کرد و در نخستین ایستگاه از دانشگاه علوم پزشکی بابل و بیمارستان های زیر مجموعه آن بازدید کرد.

دکتر لاری امروز نیز در ستاد مقابله با کرونای مازندنران در ساری حضور یافت و در جریان آخرین وضعیت و تازه ترین گزارش‌هاش همه گیری بیماری کووید ۱۹ در استان قرار گرفت.

بر اساس آخرین گزارش ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا که روز گذشته سه شنبه منتشر شد، طی ۲۴ ساعت ۳۹۵ بیمار کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و در همین مدت ۲۵ هزارو ۴۹۲ بیمار جدید شناسایی شدند که سه هزار و ۳۶۵ نفر آنها در بیمارستان های کشور بستری شدند.

طبق اطلاعیه ستاد اطلاع رسانی فرماندهی مدیریت و کنترل بیماری کرونا مازندران، ظرف ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۳۶۳ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل به عنوان دو نهاد بهداشت و درمان استان بستری شدند.

همچنین در این مدت تعداد ۳۱۴ نفر از بیماران کووید ۱۹ بستری از بیمارستان های سطح استان مرخص شدند و  تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.

طبق این گزارش در حال حاضر شمار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های مازندران به یک هزار و ۵۹۵ نفر رسید که از این تعداد ۲۸۱ بیمار به دلیل علائم حاد تنفسی در بخش های مراقبت ویژه تحت درمان هستند.

ارسال نظر