دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد

تخت روانچی: تحریم‌های یکجانبه غیرانسانی علیه سوریه فورا متوقف شود

تخت روانچی: تحریم‌های یکجانبه غیرانسانی علیه سوریه فورا متوقف شود سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل طی سخنانی در نشست شورای امنیت تصریح کرد: تحریم‌های یکجانبه غیرانسانی علیه سوریه باید فورا متوقف شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 28
کد خبر: ۸۵۷۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در سخنرانی خود در نشست سه‌شنبه شورای امنیت درباره حفاظت از غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه گفت: در حالی که ممنوعیت جنگ یک اصل بنیادین حقوق بین‌الملل است، اما متأسفانه درگیری‌های مسلحانه هنوز یک واقعیت زمان ماست و در عین حال، قواعد مسلمی نظیر حفاظت از غیرنظامیان نیز رعایت نمی‌شود.

 

وی با اعلام این‌که چالش امروز جهان فقدان قوانین الزام آور کافی برای حفاظت از غیرنظامیان نیست، بلکه عدم رعایت چنین هنجار‌هایی است، افزود: متأسفانه شورای امنیت نیز در برابر نقض ماهوی و حتی نظام‌مند این قواعد رفتاری منفعلانه دارد.

 

تخت روانچی به عنوان مثال به رفتار‌های غیرانسانی و غیرقانونی نظام‌مند رژیم اسرائیل طی دهه‌های گذشته در سرزمین‌های اشغالی فلسطین اشاره کرد که طیف وسیعی از اقدامات سبوعانه مانند پاکسازی نژادی گسترده، تخریب خانه‌ها و مصادره املاک فلسطینی‌ها، محاصره غیرقانونی نوار غزه و کشتار غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان بی‌گناه را شامل می‌شود که همگی از مصادیق روشن جنایات جنگی است.


وی اضافه کرد: نمونه دیگر، وحشیگری‌های عربستان در شش سال تجاوز به یمن است که در آن هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته شده اند؛ خانه ها، مساجد، بیمارستان‌ها، مدارس، مراکز خرید، اماکن دیپلماتیک و حتی مراسم‌های عروسی و عزا مورد حمله قرار گرفته اند و از گرسنگی دادن به غیرنظامیان به عنوان یک روش جنگی استفاده و باعث ایجاد بدترین بحران بشردوستانه معاصر جهان شده است.


نماینده کشورمان افزود: اثرات اعمال تحریم‌های یکجانبه غیرانسانی علیه سوریه که از واردات کالا‌های بشردوستانه از جمله غذا و دارو جلوگیری می‌کند و باعث آسیب جدی به زندگی مردم می‌شود، چندان کمتر از گرسنگی دادن به مردم نیست و اینگونه اقدامات باید فوراً متوقف شود.


تخت روانچی در پایان با اشاره به اینکه متأسفانه در اکثر این موارد کودکان قربانیان اصلی هستند گفت: در واقع کاری که شورای امنیت باید برای تضمین حفاظت از غیرنظامیان در درگیری‌های مسلحانه انجام دهد، وادار کردن عاملان اینگونه اقدامات به توقف فوری نقض‌هایشان و مسئول شناختن آن‌ها به خاطر چنین جنایاتی است./ فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار