چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

تحلیل رویترز از دلیل تغییر لحن محمد بن‌سلمان در قبال ایران

تحلیل رویترز از دلیل تغییر لحن محمد بن‌سلمان در قبال ایران «رویترز» در تحلیلی به نقل از کارشناسان، چند دلیل را در ارتباط با تغییر لحن ولی‌عهد سعودی در قبال ایران برشمرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۲ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 28
کد خبر: ۸۵۸۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  ولیعهد سعودی شامگاه سه‌شنبه در مصاحبه با العربیه گفت که ایران کشوری در همسایگی عربستان سعودی است و امیدوار است کشورش بتواند با آن رابطه خوبی داشته باشد.

 

خبرگزاری رویترز در تحلیل سخنان وی نوشت: «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی موضع علنی آشتی‌جویانه‌تری را نسبت به ایران اتخاذ کرده و سعی دارد خصومت دیرینه را با توجه به ملاحظات اقتصادی متعادل و اختلافات با واشگتن درباره چگونگی مقابله با رفتارهای منطقه‌ای تهران را کمتر کند.

 

به نوشته رویترز، تنش‌ها بین ریاض و تهران بر سر جنگ یمن افزایش داشته و انصارالله یمن حملات علیه عربستان سعودی را در زمانی که سعودی در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، تشدید کرده است.

 

طبق این گزارش، تنش‌ها بین دو قدرت منطقه‌ای بعد از حملات سال ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی سعودی که ریاض ایران را مقصر آن می‌داند، شدت بیشتری پیدا کرد. این در حالی است که تهران چنین ادعایی را رد کرده است. 

 

محمد بن سلمان سه‌شنبه شب در مصاحبه‌ای با بیان این که ریاض با «رفتار منفی» ایران مشکل دارد، افزود، این کشور می‌خواهد روابط خوبی با ایران داشته باشد.

 

وی اظهار داشت: ما نمی‌خواهیم ایران در شرایط سختی باشد، برعکس، می‌خواهیم ایران در رفاه باشد و رشد کند. ما منافعی در ایران داریم و آن‌ها هم در پادشاهی (سعودی) منافع خود را دارند تا منطقه و جهان را به سمت رشد و شکوفایی سوق دهیم.

 

اظهاراتی که به نوشته این خبرگزاری، با سخنان او در سال ۲۰۱۷، بعد از ولی‌عهد شدن وی در تضاد است و یا با صحبت‌های پیشتر او که گفته بود هر رقابتی برای نفوذ بین دو کشور باید داخل ایران رخ دهد، نه داخل عربستان.

 

در ادامه این مطلب به نقل از دیپلمات‌ها آمده است: با اتخاذ موضع سختگیرانه‌تر در زمینه سوابق حقوق بشری عربستان سعودی از سوی دولت جدید آمریکا و فشار بر سعودی برای پایان دادن به جنگ یمن، ولی‌عهد تلاش می‌کند نشان دهد شریک با ارزشی برای آمریکا است که می‌تواند به ثبات منطقه کمک کند.

 

به ادعای این گزارش، مقامات سعودی و ایرانی در ماه میلادی جاری مذاکرات مستقیمی را شش سال بعد از قطع روابط دیپلماتیک، درباره یمن و توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ داشتند.

 

«الیزبات کندال» محقق ارشد مطالعات عربی و اسلامی در کالج «پمبروک» آکسفورد، در همین خصوص گفت: عربستان سعودی به شدت نیاز دارد راهی برای خارج شدن از جنگ یمن که هم بدنام و هم غیر قابل بُرد است، بیابد.

 

در ادامه این گزارش به مواضع زیاده‌خواهانه ریاض اشاره و ذکر شده «عربستان سعودی در عین حال از قدرت‌های جهانی خواسته تلاش کنند هم ایران و هم آمریکا را به تعهد کامل به برجام بازگردانند تا به توافقی محکم‌تر و طولانی‌تر در گفت‌وگوهای وین برسند».

 

«مداوی الرشید» استاد مدعو مرکز تحقیقاتی LSE Middle East معتقد است یکی از دلایل تغییر گفتمان تقابل از سوی بن سلمان، متاثر کردن بایدن است.

 

به نوشته رویترز، ولی‌عهد سعودی که در سال ۲۰۱۵ و آغاز جنگ یمن، وعده داده بود انصارالله یمن را له خواهد کرد، لحنش در قبال این جنبش را هم که با موشک و هواپیماهای بدون سرنشین پاسخ حملات ائتلاف سعودی را می‌دهد، نرم کرده است.

 

ولی‌عهد سعودی در مصاحبه اخیر خود «حوثی‌ها» را دارای خوی و رویکرد عربی و یمنی دانست و از لزوم گفت‌وگو سخن گفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار