واشنگتن: شرایط کنونی با ایران بحرانی است-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

واشنگتن: شرایط کنونی با ایران بحرانی است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه پنجشنبه در کنفرانس خبری گفت که شرایط کنونی با ایران بحرانی است که ما دولت بایدن، آن را به ارث برد‌ه‌ است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 30
کد خبر: ۸۵۹۵۳

به گزارش راهبرد معاصر «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه پنجشنبه گفت که در گفت‌وگوهای در حال انجام در وین درباره برجام پیشرفت حاصل شده اما در نهایت، مذاکرات بیشتری پیش از آنکه توافقی بتواند به صورت رسمی حاصل شود، ضروری است.

 

وی که در کنفرانس خبری روزانه وزارت خارجه صحبت می‌کرد، افزود: «همچنان مسیر طولانی پیش روی مذاکرات قرار دارد اما به نظر می‌رسد توافق در میان مذاکره کنندگان قابل دستیابی است.

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «این عادلانه است که بگوییم پیشرفت‌هایی حاصل شده است. ما درک بهترین از چیزی که ما ممکن است نیاز داشته باشیم داریم و برآورد ما نیز این است که ایرانی‌ها حس بهتری از چیزی که باید برای از سرگرفتن پایبندی به برجام باید انجام دهند، دارند».

 

پرایس افزود: «چالش‌های بزرگی باقی مانده و گفت‌وگوهای غیرمستقیم، قله دستیابی به موفقیت به شمار نمی‌آید».

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «شرایط کنونی با ایران بحرانی است که ما آن را به ارث بردیم و این در نتیجه چیزی است که هم آمریکا و ایران خود را از اقدامات مشخص شده در توافق هسته‌ای 2015 دور کردند».

 

آمریکا در اردیبهشت سال 1397 در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق، به صورت یکطرفه از برنامه جامع اقدام مشترک که مورد تایید سازمان ملل بود خارج شد و پس از آن سیاست فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفت تا تهران را وادار کند توافقی که مورد نظر ترامپ است را بپذیرد.

 

ایران تا یک سال پس از خروج واشنگتن از برجام، همچنان به طور کامل به تعهدات خود بر اساس این توافق پایبند بود اما در حالی که اروپایی‌ها به ایران وعده داده بودند اقداماتی اتخاذ خواهند کرد که جبران خروج آمریکا از برجام باشد اما هیچگاه به تعهدات خود عمل نکردند.

 

سرانجام ایران پس از یک سال از خروج آمریکا از برجام، گام‌های جبرانی که در پاراگراف 36 متن برنامه جامع اقدام مشترک نیز به آن اشاره شده بود، اتخاذ کرد و تعدادی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را که تحت برجام با محدودیت مواجه شده بود، از سر گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار