سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه قطر به تهران با محوریت مذاکرات برای کاهش تنش‌ها ادعای ترامپ: تمامی مین‌ها از تنگه هرمز پاکسازی شدند پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، روز پیروزی نبود؛ روز دلقک بود! رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر انحلال قسد رسماً اعلام شد/ مظلوم عبدی مشاور جولانی شد فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان تهران را ترک کردند ادعای سنتکام: همچنان به اجرای محاصره دریایی علیه ایران ادامه می‌دهیم محسن رضایی در دیدار با عاصم منیر از تفاهم نامه اسلام آباد و تنگه هرمز گفت/ دبیر شعام: آمریکا باید رفتارش را تغییر دهد کره جنوبی از لغو رزمایش بزرگ با آمریکا خبر داد آمریکا، سوریه را از فهرست کشور‌های حامی تروریسم خارج کرد ادعای جدید نتانیاهو: ایران قصد ترور یکی از اعضای خانواده‌ام را داشت تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران / بسنت جنگ اقتصادی علیه کشور‌های جهان را آغاز کرد ترامپ: تعرفه‌های جدید علیه کانادا در راه است دیدار عاصم منیر با رئیس مجلس/ قالیباف: پیگیر شروط یادداشت تفاهم هستیم سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: نفتکش دشمن سعودی در شمال دریای سرخ هدف قرار گرفت ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
مقام دولت ترامپ:

بارها خواستار وساطت فرانسه و انگلیس برای مذاکره با ایران شدیم

بارها خواستار وساطت فرانسه و انگلیس برای مذاکره با ایران شدیم یک مقام دولت سابق آمریکا گفته دولت پیشین این کشور بارها از رهبران فرانسه و انگلیس خواسته بود برای مذاکره با ایران وساطت کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۲ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 03
کد خبر: ۸۶۴۵۹

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام دولت سابق آمریکا گفته «دونالد ترامپ» بارها از رهبران فرانسه و انگلیس خواسته بود برای مذاکره با ایران وساطت کند.

«کیث کلاگ»، رئیس دفتر شورای امنیت ملی آمریکا در دولت ترامپ این اظهارات را برای انتقاد از «جان کری»، وزیر خارجه اسبق آمریکا مطرح کرده است.

ادعاهای کلاگ در ادامه انتقادهایی است که پس از انتشار یک فایل صوتی از «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران از جان کری مطرح شده است.

ظریف در فایل صوتی گفت‌وگوی خود با «سعید لیلاز» که در روزهای اخیر در شبکه سعودی «ایران اینترنشنال» انتشار یافته است مدعی شده بود جان کری با او درباره حملات رژیم صهیونیستی به مواضعی در سوریه صحبت کرده است.

اظهارات ظریف موجی از انتقادات جمهوری‌خواهان علیه جان کری را به دلیل آنچه افشای اسرار رژیم صهیونیستی خوانده شده، برانگیخته است و کار تاجایی پیش رفته است که نمایندگان جمهوری‌خواه خواستار استعفای کری از دولت بایدن شدند.

کلاگ مدعی شده جان کری در برنامه‌های دولت ترامپ در قبال ایران اخلال ایجاد کرده است. او گفت: «اقدام جان کری در گفت‌وگو با ظریف پیام‌های کاملاً متناقضی با آنچه ما قصد انجام آن را داشتیم مخابره می‌کرد.»

او در ادامه گفت: «ما گزارش‌ها را مطالعه می‌کردیم و می‌دانستیم اوضاع از چه قرار است. بارها در دفتر کار رئیس‌جمهور درباره این موضوع صحبت کردیم. کاری که او (جان کری) انجام می‌داد ثمربخش نبود، چون او داشت پیام‌هایی بر خلاف برنامه‌های ما به طرف ایرانی ارسال کند.»

وی سپس تصریح کرده ترامپ بارها از «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه و «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس خواسته برای مذاکره با ایران وساطت کنند، اما این تلاش‌ها به درب بسته خورده است.

کلاگ گفت: «من دفعات متعددی که رئیس‌جمهور از افرادی مانند ماکرون و بوریس جانسون می‌خواست برای گفت‌وگو با ایرانی‌ها وساطت کنند آنجا بودم و ما همیشه به درب بسته می‌خوردیم چون آدم‌هایی مانند کری داشتیم که با ظریف و دیگران در تماس بودند.»

پیش از این مقام‌های دولت ایران هم به تلاش‌های دولت ترامپ برای مذاکره با ایران اعتراف کرده‌اند. سال ۱۳۹۷، محمود واعظی گفته بود ترامپ در جریان سفر رئیس‌جمهور ایران به مقر سازمان ملل در نیویورک ۸ بار درخواست مذاکره با ایران را مطرح کرده بود که این درخواست‌ها از سوی تهران رد شدند.

«دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار