مشخصات و قیمت گوشی samsung a51-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

مشخصات و قیمت گوشی samsung a51

گلکسی A51 نسخه‌ای به‌روزشده از میان‌رده‌ی محبوب سامسونگ است و ویژگی‌هایی همچون دوربین بهبودیافته و نمایشگر کم‌حاشیه‌تر را به‌همراه اندروید ۱۰ برای کاربر به‌ارمغان می‌آورد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۹ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 05
کد خبر: ۸۶۶۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر استقبال نسبی کاربران از پرچم‌داران جدید سامسونگ در کنار فروش موفق محصولات میان‌رده و اقتصادی آن باعث شد تا به‌گواه اغلب گزارش‌ اغلب مؤسسه‌ها از جمله کانترپوینت، سامسونگ به حکم‌رانی خود بر بازار گوشی‌ هوشمند ادامه دهد؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که کره‌ای‌ها یکی از نخستین محصولات جدید مبتنی بر اندروید ۱۰ و رابط کاربری One UI 2.0 را از خانواده‌ی میان‌رده‌هایشان روانه‌ی بازار کنند. گلکسی A50 یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمند مقرون‌به‌صرفه‌ی بازارهای دنیا، به‌ویژه ایران بود و اکنون گلکسی A51‌ راه آن را ادامه خواهد داد.

 

بهره‌گیری از نسخه‌ی جدید اندروید، تنها برتری گلکسی ای 51 نسبت به برادرش نیست؛ دوربین چهارگانه با وضوح بیشتر، فیلم‌برداری 4K، نمایشگر بزرگ‌تر با پنل Infinity-O و حاشیه‌های باریک‌تر از جمله‌ی مزایای دیگر میان‌رد‌ه‌ی جدید سامسونگ نسبت به گوشی A50 به‌شمار می‌آید. حال باید دید که آیا ویژگی‌های یادشده می‌تواند کاربران را به پرداخت مبلغی بیشتر برای خرید گوشی A51 مجاب کند یا خیر؛ با بررسی گوشی سامسونگ همراه زومیت باشید. 

شما می‌توانید از بخش محصولات زومیت برای مقایسه‌ی مشخصات فنی، قیمت گوشی در فروشگاه‌های اینترنتی و بحث و تبادل‌نظر پیرامون محصولات مختلف از جمله گوشی سامسونگ، گوشی هواوی، موبایل‌های شیائومی و آیفون‌های اپل استفاده کنید.

 

طراحی

اگر طراحی گلکسی ای ۵۰ را می‌پسندید و به‌دنبال محصولی در دسته‌ی میان‌رده‌ می‌گردید، احتمالا مجذوب نسل جدید این گوشی هوشمند خواهید شد؛ چرا که تغییرات جزئی بدنه‌ی گلکسی ای ۵۱، ارگونومی آن را بهبود می‌دهد و حاشیه‌های باریک‌تر نمایشگرش، تجربه‌ی بصری فراگیرتری را به‌ارمغان می‌آورد. ای ۵۱ از نمایشگر بزرگ‌تر ۶/۵ اینچی نسبت به برادر ۶/۴ اینچی‌اش بهره می‌برد؛ اما عرض گوشی چنددهم میلی‌متر کم‌تر است.

نمایشگر ۶/۵ اینچی گلکسی ای ۵۱ بالغ بر ۸۷/۴ درصد از نمای جلویی را در اختیار دارد و اکنون حاشیه‌های اطراف نمایشگر، به‌ویژه‌ در لبه‌ی پایین، به‌میزان زیادی باریک‌تر از گذشته هستند. از سوی دیگر جایگزین‌کردن پنل Infinity-U با Infinity-O و حذف بریدگی نمایشگر، بر حس غوطه‌وری کاربر در محتوای تصویر بیش‌ازپیش می‌افزاید؛ طراحان سامسونگ اکنون دوربین سلفی را درون حفره‌ای بسیار باریک در میانه‌ی لبه‌ی بالایی پنل کار گذاشته‌اند. برخلاف جنس پلاستیکی بدنه، از نمایشگر گلکسی ای ۵۱ پوششی شیشه‌ای از جنس گوریلا گلس ۳ محافظت می‌کند.

چه فریم، چه پنل پشتی، هر دو پلاستیکی هستند؛ اما سطح صاف و صیقلی آن‌ها، ظاهری مشابه پرچم‌داران شیشه‌ای و براق بازار به گلکسی ای ۵۱ می‌بخشد. بدنه‌ی دستگاه الگوی منحصربه‌فردی با دو خط مورب را روی سطح خود می‌بیند؛ یکی از خطوط، دو ناحیه‌ی با و بدون خطوط راه‌راه به‌وجود می‌آورد و خط دیگر بدنه را به دو ناحیه با رنگ‌ روشن و تیره تقسیم می‌‌کند. گلکسی ای ۵۱ در چهار رنگ سفید، آبی، صورتی و رنگ خاص Prism Crush Black به‌فروش می‌رسد و همان‌طور که از نام مورد آخر برمی‌آید، در تماس با نور همانند منشور، طیفی از رنگ‌های رنگین‌کمانی را به‌نمایش می‌گذارد. 

کلیدهای پاور و کنترل صدای گلکسی ای ۵۱ هر دو در ارتفاع مناسبی از لبه‌ی سمت راست فریم پلاستیکی دستگاه قرار گرفته‌اند و دسترسی به آن‌ها به‌سادگی صورت می‌پذیرد. در سمت‌ چپ دستگاه، درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه‌ی microSD به‌چشم می‌خورد و در نهایت لبه‌ی پایین از جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون، پورت USB 2.0 Type-C و دریچه‌ی اسپیکر تک‌کاناله‌ی گوشی میزبانی می‌کند. 

گلکسی ای ۵۱ از دقت و کیفیت ساخت سامسونگ بی‌بهره نمانده است و تمام قطعات بدنه‌ی آن به‌خوبی کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند؛ اما جنس پلاستیکی و براق گوشی به‌مفهوم لک‌پذیری بسیار زیاد و احتمالا مقاومت کمتر بدنه در برابر خراشیدگی را به ما گوشزد می‌کند. باتوجه به ماهیت میان‌رده‌ی گلکسی ای ۵۱، دریافت‌نکردن گواهی IP‌ برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار چندان مایه‌ی تعجب نیست.  

 

نمایشگر و اسپیکر

استفاده از نمایشگر OLED در محصولات سامسونگ یکی از برگ‌های برنده‌ی این شرکت در رقابت نفس‌گیر میان‌رده‌ها محسوب می‌شود. گلکسی A51 نمایشگر بزرگ‌تر و کشیده‌تری نسبت به گلکسی A50 دارند؛ کره‌ای‌های از یک نمایشگر ۶.۵ اینچی با نسبت تصویر ۲۰ به ۹ و رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ در این گوشی بهره گرفته‌اند. این نمایشگر حالا ۸۷.۴ درصد از سطح جلوی گوشی را پوشانده و تراکم ۴۰۵ پیکسل در اینچ را ارائ

ه می‌کند. در نگاه اول نمایشگر بسیار شارپ، روشن و رنگ‌ها در آن شاداب به‌نظر می‌رسند اما آزمایش‌‌ها چه می‌گویند؟

در آزمایش روشنایی ما گلکسی A51 عملکرد خوبی از خود نشان داد اما هنوز کمی پایین‌تر از A50 قرار می‌گیرد؛ البته روشنایی ۵۹۰ نیتی در حالت تنظیم دستی و ۷۰۵ نیتی در حالت خودکار برای یک گوشی میان‌رده‌ بسیار مناسب است. با الگوهای ۱۰۰ درصد سفید نیز به ترتیب روشنایی ۵۱۰ و ۵۸۷ نیت به‌دست آمد. کنتراست بی‌‌نهایت، مشکی عمیق و خوانایی مناسب نمایشگر گوشی گلکسی A51 از نقاط قوت آن به حساب می‌آید. روشنایی حداقل نمایشگر گلکسی A51 در آزمایش‌های ما ۲.۱ نیت به‌‌دست آمد که رقمی مناسب به‌شمار می‌رود.

سامسونگ از گذشته در ارائه‌ی نمایشگر همیشه روشن (AOD) شهره بوده‌ا است و گلکسی A51 نیز این مسئله مستثنی نیست. کره‌ای‌‌ها همانند دیگر گوشی‌های جدید خود تنها دو حالت تنظیم رنگ Vivid و Natural را در تنظیمات تعبیه کرده است. حالت پیش‌فرض Vivid با پوشش ۹۸ درصدی فضای گسترده‌ی DCI P3 رنگ‌های زنده‌ای ارائه می‌کند. حالت Natural نیز با پوشش ۹۵.۲ درصدی sRGB رنگ‌هایی دقیق و خطایی اندک را ارائه می‌کند. خوشبختانه در حالت Vivid دمای رنگ متوسط سفید چندان نامتعارف و سرمای آن آزاردهنده و مشهود نیست.

سامسونگ اسلایدر دمای رنگ را نیز در تنظیمات نمایشگر فراموش نکرده است؛ البته این اسلایدر ۵ حالته تنها در Vivid فعال است در بحث دقت رنگ، نمایشگر گلکسی ای ۵۱ با خطای ۳.۳ در حالت Normal و ۵ در حالت Vivid عملکرد خوبی دارد؛ اما بهترین در بین گوشی‌های میان‌رده محسوب نمی‌شود.

گلکسی A51 مانند اغلب محصولات میان‌رده از اسپیکر تک‌کاناله‌ای در لبه‌ی پایین برای تولید صدا استفاده می‌کند؛ اما این اسپیکر چه در زمینه‌ی حجم، چه وضوح و شفافیت صدا عملکرد بسیار خوب و رضایت‌بخشی دارد. سامسونگ همراه A51 ایربادهای کلاسیک (بدون سریِ سیلیکونی) با جک ۳/۵ میلی‌متری نیز ارائه می‌دهد که عملکرد چندان مناسبی ندارد.

 

نرم‌افزار و رابط کاربری

به‌لطف محبوبیت بسیار زیاد گلکسی A50، سامسونگ به‌دیده‌ی محصولی استراتژیک به آن نگاه می‌کند؛ به‌طوری که هم‌اکنون گلکسی A51 یکی از نخستین محصولات شرکت کره‌ای به‌حساب می‌آید که به‌صورت پیش‌فرض، اندروید ۱۰ و رابط کاربری جدید One UI 2.0 را در دل خود دارد؛ هرچند که One UI 2.0 تفاوت فاحشی با نسخه‌ی نخست ندارد.

ناوبری مبتنی‌بر ژست‌های حرکتی که ابتدا با One UI 1.0 معرفی شد و اکنون در نسخه‌ی دوم قابلیت‌های جدیدی ارائه می‌دهد. کاربر در کنار امکان استفاده از کلیدهای ناوبری قدیمی، می‌تواند ژست‌های حرکتی را از بین دو حالت سوایپ از لبه‌ی پایینی (درست‌مانند One UI 1.0) یا سوایپ از کناره‌ها و لبه‌ی پایینی (حالت جدید) برگزیند؛ بدین ترتیب سوایپ از کناره‌ها نقش کلید بازگشت را ایفا خواهد کرد و نمایش اپ‌های اخیر یا بازگشت به صفحه‌ی هوم با سوایپ از لبه‌ی پایین انجام خواهد شد.

تم تیره (Dark mode) ویژگی جدید دیگر One UI 2.0 به‌حساب می‌آید که علاوه‌بر محیط رابط‌کاربری، اپلیکیشن‌های اختصاصی سامسونگ و اپلیکیشن‌های گوگل را نیز به‌ طیفی از رنگ‌های مشکی و خاکستری تیره درمی‌آورد. سامسونگ امکان اِعمال تم تیره به تصاویر پس‌زمینه را نیز از طریق پیاده‌سازی فیلتری تیره روی تصویر می‌دهد.

نمایشگر Edge، قابلیتی نرم‌افزاری که پیش‌تر در انحصار پرچم‌داران سامسونگ بود، اکنون با One UI 2.0 روی گلکسی A51 نیز در دسترس کاربران قرار دارد؛ به‌موجب نمایشگر Edge و پنل‌های آن، کاربر می‌تواند با سوایپی کوتاه به ابزارها و اپلیکیشن‌های دلخواهش دسترسی داشته باشد. 

گلکسی A51 برای احراز هویت کاربر از حسگر اپتیکال زیر نمایشگر استفاده می‌کند. راه‌اندازی این حسگر اندکی به‌طول می‌انجامد و در چند مرحله صورت می‌گیرد؛ اما در نهایت دقت و سرعت کارکرد آن رضایت‌بخش است.

 

دوربین

دوربین پشتی سه‌گانه‌‌ی گلکسی A50 در نسل جدید جای خود را به نوع چهارگانه داده است. افزایش تعداد دوربین‌ها تنها بخشی از ارتقاء دوربین گلکسی A51 به‌حساب می‌آید؛ چرا که کره‌ای‌ها حسگر دوربین اصلی را از ۲۵ به ۴۸ مگاپیکسل و حسگر دوربین اولترواید را از ۸ به ۱۲ مگاپیکسل ارتقا داده‌اند. ماژول سوم همانند گذشته به‌کمک حسگری ۵ مگاپیکسلی، وظیفه‌ی تشخیص عمق را در عکس‌های پرتره برعهده دارد و ماژول جدید چهارم نیز به‌موجب حسگر ۵ مگاپیکسلی دیگری امکان ثبت‌ عکس‌های ماکرو را فراهم می‌کند.

اپلیکیشن دوربین گلکسی ای ۵۱ ظاهر و کارکردی مشابه با سایر گوشی‌های سامسونگ دارد؛ اما به‌لطف رابط کاربری One UI 2.0، بهبودهایی جزئی تجربه کرده است که از بین آن‌ها می‌توان به تغییر ظاهر آیکون‌ها و نوع چینش حالت‌های پیش‌فرض دوربین اشاره کرد. رابط کاربری دوربین اکنون حالت‌های Live Focus (برای عکاسی با افکت بوکه)، عکاسی خودکار و فیلم‌برداری را در اختیار کاربر می‌گذارد؛ اما می‌توان چیدمان حالت‌ها را به‌دلخواه تغییر داد.

در صفحه‌ی پیش‌فرض رابط کاربری دوربین، امکان دسترسی مستقیم به قابلیت Scene Optimizer، برای تنظیم خودکار پارامترهای عکاسی با تشخیص سوژه به‌کمک هوش مصنوعی، فلش، تایمر، نسبت‌های مختلف تصویر از جمله 4:3H برای عکاسی با وضوح ۴۸ مگاپیکسلی، منوی تنظیمات و زیباسازی چهره وجود دارد. با سوایپ روی منظره‌یاب می‌توان بین دوربین پشتی و دوربین جلو جابه‌جا شد؛ درحالی‌که دو آیکون مجزا نیز برای جابه‌جایی بین دوربین واید و اولتراواید نیز به‌چشم می‌خورد. تغییر حالت HDR بین وضعیت‌های خودکار، روشن و خاموش از منوی تنظیمات امکان‌پذیر است.

 

عکس واید و اولتراواید گلکسی A51 در طول روز

مانند بسیاری دیگر از اپلیکیشن‌های دوربین، می‌توان با سوایپ در نیمه‌ی پایین رابط کاربری، بین حالت‌های پیش‌فرض دوربین جابه‌جا شد. با لمس گزینه‌ی More می‌توان به حالت‌های زیر نیز دسترسی داشت:

  • Pro: حالت عکاسی حرفه‌ای با امکان تغییر سطح ISO در محدوده‌ی ۱۰۰ تا ۸۰۰، نوردهی در محدوده‌ی +۲/-۲EV با گام‌های ۰/۱EV و تراز سفیدی
  • Panorama: ثبت عکس‌های فوق عریض پانوراما
  • Macro: ثبت عکس‌های ماکرو از فاصله‌ی ۳ تا ۵ سانتی‌متر به‌کمک دوربین ۵ مگاپیکسلی
  • Food: عکاسی از غذا با رنگ‌های جذاب‌تر
  • Night: حالت عکاسی در محیط‌های تاریک با نوردهی طولانی‌تر
  • Super Slow-Mo: فیلم‌برداری فوق آهسته‌ی ۹۶۰ فریم‌برثانیه‌ای در بازه‌های زمانی کوتاه
  • Slow Motion: فیلم‌برداری آهسته
  • Hyperlapse: ضبط تصاویر هایپرلپس

در کنار حالت‌های مختلف عکاسی و فیلم‌برداری، در منوی More می‌توان به Bixby Vision برای تشخیص سوژه با کارکردی مشابه گوگل لنز و AR Emoji قابلیتی با محوریت واقعیت افزوده برای ایجاد اموجی‌های متحرک براساس حرکات چهره‌ی کاربر نیز دسترسی داشت.

حسگر ۴۸ مگاپیکسلی به‌موجب استفاده از فیلتر Quad Bayer و تجمیع داده‌های مربوط به هر ۴ پیکسل ۰/۸ میکرومتری مجاور، عکس‌ها را به‌صورت پیش‌فرض با وضوح ۱۲ مگاپیکسل می‌گیرد؛ بنابراین ابعاد پیکسل‌های تصویر نهایی به ۱/۶ میکرومتر می‌رسد. سامسونگ در کمال تعجب لنز F/1.7 دوربین اصلی گلکسی ای ۵۰ را کنار گذاشته و در نسل جدید از لنزی با دیافراگم‌ تنگ‌تر F/2.0 استفاده کرده است؛ تغییری که به جذب نور کمتر از سوی حسگر می‌انجامد.  

دوربین اصلی در طول روز عملکرد مناسبی به‌لحاظ گستره‌ی دینامیکی، ثبت جزئیات و تولید رنگ‌ها دارد؛ اما مطابق انتظار از محصولی در رده‌ی میان‌رده‌ی مقرون‌به‌صرفه، نتایج را نمی‌توان شگفت‌انگیز نامید. حالت عکاسی ۴۸ مگاپیکسلی، برخلاف آنچه از نوا ۵تی شاهد بودیم، مزیت خاصی نسبت به حالت پیش‌فرض ۱۲ مگاپیکسلی ندارد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم که به استفاده از حالت پیش‌فرض ادامه دهید.

 

دوربین اولتراواید گلکسی A51 از حسگری با وضوح بیشتر (۱۲ برابر ۸ مگاپیکسل) نسبت به نسل قبل بهره می‌برد؛ اما مانند گذشته نور را از طریق لنزی با دیافراگم F/2.2 عبور می‌دهد. عکس‌های اولترواید A51 نسبت به گذشته شارپ‌تر هستند و گستره‌ی دینامیکی وسیع‌تری دارند.

به‌لطف وجود حسگر ۵ مگاپیکسلی مجزا برای تشخیص عمق، گلکسی A51 در زمینه‌ی ثبت عکس‌های پرتره با افکت بوکه عملکرد بسیار خوبی دارد و تفکیک سوژه از پس‌زمینه را اغلب به‌درستی انجام می‌دهد. عکس‌های A51 در حالت Live Focus گستره‌ی دینامیکی نسبتا وسیعی نیز دارند.

دوربین ۵ مگاپیکسلی با لنز F/2.4 ماکرو، یکی دیگر از وجوه تمایز گلکسی A51 با نسل گذشته به‌حساب می‌آید که امکان عکاسی از فاصله‌ی ۳ تا ۵ سانتی‌متریِ سوژه را می‌دهد؛ اما واقعیت آن است که بر اثر خلأ لرزش‌گیر اپتیکال، تنها زمانی می‌توان عکس‌هایی واضح و سودمند با دوربین ماکرو گرفت که دست‌های کاربر کاملا بدون حرکت باشد؛ درغیراین‌صورت، آنچه عکس خروجی محو و عاری از جزئیات خواهد بود.

با تاریک‌‌شدن محیط، عکس‌های گوشی A51 چه با دوربین اصلی، چه دوربین اولترواید، به‌میزان نسبتا زیادی جزئیات، شفافیت و پویایی رنگ‌هایشان را از دست می‌دهند و نویز آن‌ها افزایش پیدا می‌کند؛ اما به‌لطف حالت عکاسی Night جزئیات عکس‌ها تا حدودی ارتقا می‌یابد و اندکی از نویز آن‌ها کاسته می‌شود و البته مانند اغلب گوشی‌های هوشمند دیگر، هاله‌ای زردرنگ کل عکس‌ها را فرا می‌گیرد. توجه داشته باشید که A51 در حالت Night وضوح عکس‌ها را به ۸ مگاپیکسل کاهش می‌دهد.

 

کارایی و عملکرد

در‌حالی‌که انتظار داریم پردازنده‌ی گلکسی ای ۵۱ بهبود عملکردی چشم‌گیری نسبت به نسل قبل تجربه کند، اکسینوس ۹۶۱۱ امیدمان را به یأس بدل می‌سازد؛ چرا که تنها تفاوت آن با اکسینوس ۹۶۱۰ (به‌کاررفته در گلکسی ای ۵۰) به پشتیبانی این تراشه از ماژول‌های دوربینی با وضوح بالاتر بازمی‌گردد. در سایر جنبه‌ها، مانند فرکانس پردازنده یا نوع GPU‌ هیچ تفاوتی بین دو پردازنده وجود ندارد.

پردازنده‌ی ۱۰ نانومتری اکسینوس ۹۶۱۱ از ۸ هسته‌ی پردازشی شامل ۴ هسته‌ی نسبتا توانمند Cortex-A73 با فرکانس بیشینه‌ی ۲/۳ گیگاهرتزی و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A53 با فرکانس ۱/۷ گیگاهرتزی بهره می‌برد و پردازش‌های گرافیکی را ماژول ۳ هسته‌ای Mali-G72 MP3 انجام می‌دهد. سامسونگ در‌ شرایطی از هسته‌های A73 و A53 در میان‌رده‌های مقرون‌به‌صرفه‌اش استفاده می‌کند که رقبای چینی به پردازنده‌های جدیدتری همچون اسنپدراگون ۷۱۰ با هسته‌های بسیار قدرتمند‌تر A75 و A55 روی آورده‌اند.

گلکسی ای ۵۱ در بازارهای جهانی در سه نسخه‌ی ۴ | ۶۴، ۴ | ۱۲۸ و ۶ | ۱۲۸ گیگابایتی به‌فروش می‌رسد؛ البته امکان ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی  از طریق درگاه microSD نیز وجود دارد. برای میان‌رده‌ای که در ردیف محصولات مقرون‌به‌صرفه قرار می‌گیرد، رم ۴ گیگابایتی معقول و رم ۶ گیگابایتی بسیار ایده‌آل است. ما نسخه‌ی میانی گلکسی ای ۵۱ را برای بررسی در اختیار داشتیم. عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی دستگاه را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

برای ارزیابی توان پردازشی دستگاه، سراغ بنچمارک‌های متداول زومیت می‌رویم، بنچمارک‌های 3DMark و GFXBench کارایی گوشی در پردازش‌های گرافیکی را می‌سنجند، AnTutu و PCMark دستگاه را در کاربری‌های روزمره زیر ذره‌بین قرار می‌دهند و در نهایت GeekBench کارایی CPU‌ را در پردازش‌های تک‌ یا چند تردی اندازه می‌گیرد. تمام بنچمارک‌های یادشده به‌صورت Offscreen‌ اجرا می‌شوند؛ بدین مفهوم که وضوح نمایشگر بر نتیجه تأثیری نمی‌گذارد.

پرواضح است که گلکسی A51 نمی‌تواند رقیب محصولات قدرتمندی همچون گلکسی A80، می ۹تی یا نوا 5T باشد. میان‌رده‌ی مقرون‌به‌صرفه‌ی سامسونگ در بنچمارک‌های گرافیکی از رقبای چینی با مشخصات فنی مشابه بهتر عمل می‌کند؛ اما براساس بنچمارک PCMark در کاربری‌های روزمره به‌ویژه در مواردی همچون ویرایش ویدئو و وب‌گردی از رقابت جا می‌ماند. صرف‌نظر از اعداد و ارقام، گلکسی A51 در دنیای واقعی و استفاده‌های عادی، تجربه‌ی رضایت‌بخشی را به‌ارمغان می‌آورد و نمی‌توان ایراد فاحشی به آن گرفت.

 

باتری

گلکسی A50 در بررسی‌ زومیت عملکرد فوق‌العاده‌ای را در زمینه‌ی شارژدهی به‌نمایش گذاشت؛ انتظار داریم که گلکسی ای ۵۱ نیز با سخت‌افزار مشابه و ظرفیت باتری یکسان ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی، ‌هم‌پای برادرش ظاهر شود. سامسونگ می‌گوید گلکسی A51 انرژی موردنیاز برای همراهی با کاربر در استفاده‌هایی همچون استریم [موسیقی یا ویدئو]، اشتراک‌گذاری و بازی را در بطن خود دارد. حال باید دید میان‌رده‌ی مقرون‌به‌صرفه‌ی سامسونگ در عمل چگونه ظاهر می‌شود.

برای ارزیابی شارژدهی A51، ابتدا روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار می‌دهیم. آزمون پخش ویدئوی زومیت با ویدئویی HD و در شرایطی انجام می‌شود که باتری به‌صورت کامل شارژ شده است و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم به‌همراه صدای اسپیکر قطع شده‌اند. گوشی هوشمند جدید سامسونگ در این وضعیت ۱۴ ساعت و ۴۱ دقیقه دوام آورد که برای تماشای فصل نخست سریال ویچر و سپس مطالعه‌ی نقد آن در زومجی کافی به‌نظر می‌رسد.

در شرایطی که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت قرار دارد، گلکسی A51 در آزمون باتری PCMark به‌مدت ۱۰ ساعت و ۷ دقیقه دوام می‌آورد؛ این نتیجه را می‌توان به‌عنوان مدت‌زمان روشن‌ماندن نمایشگر (SoT) در کاربری‌های روزمره نیز انگاشت. بدین ترتیب احتمالا A51 حتی تا دو روز نیز فردی با استفاده‌ی نیمه‌سنگین را همراهی کند. در آزمون ۳۰ مرحله‌ای GFXBench، گلکسی A51 حدود ۳۵۰ دقیقه دوام آورد و تا مرحله‌ی بیستم نیز عملکرد پایدارش را با پردازش حدود ۸۷۰ فریم حفظ کرد؛ اما در مرحله‌ی بیستم شاهد افت ۳۶/۷ درصدی تعداد فریم‌های پردازش‌شده بودیم.

در حالت کلی شارژدهی گلکسی A51 شگفت‌انگیز نیست؛ اما می‌تواند رضایت اغلب کاربران را جلب کند؛ از سوی دیگر شارژر ۱۵ واتی همراه دستگاه ظرف مدت ۳۰ دقیقه شارژ باتری را به حدود ۳۵ درصد می‌رساند که برای میان‌رده‌ی مقرون‌به‌صرفه‌ای همچون گلکسی A51 مناسب به‌نظر می‌رسد.

 

جمع‌بندی

عرضه به‌صورت پیش‌فرض با جدیدترین نسخه از سیستم‌عامل اندروید، ارگونومی و وزن مناسب بدنه، نمایشگر AMOLED، عملکرد رضایت‌بخش دوربین و شارژدهی خوب از جمله‌ی مهم‌ترین ویژگی‌های گلکسی A51 به‌حساب می‌آید و در نقطه‌ی مقابل، بهره‌گیری از پردازنده‌ای نه‌چندان توانمند را می‌توان اصلی‌ترین ضعف A51 دانست.

گلکسی A51 در بازه‌ی قیمتی‌اش، رقبای مهمی را پیش‌رو دارد؛ رقبایی که علاوه‌بر کسب نمره‌ای مناسب در شاخصه‌های یادشده، پردازنده‌ی قدرتمند‌تری را نیز در بطن خود دارند و در پاره‌ای از بازی‌های موبایل، می‌توانند تنه‌به‌تنه‌ی پرچم‌داران گران‌قیمت بازار بزنند؛ البته طبیعتا تجربه‌ی گیمینگ نه‌چندان لذت‌بخش لزوما به‌مفهوم عملکرد نامناسب گلکسی A51 در کاربری‌های روزمره نیست.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
همه چیزی درباره گوشی گفتین الاقیمتش که فقط قیمت میخواستم بپرسم
واقعاک