به گزارش راهبرد معاصر؛ اکبر افتخاری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری میزان افزایش حقوق بازنشستگان در ماه اخیر را درصد دانست و این رقم را افزایشی قابل توجه در سطح حقوق بازنشستگان دانست. این روزها آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال و میزان افزایش حقوق این قشر و زمان اجرای مرحله دوم متناسب سازی حقوق را از مسئولین پیگیری می کنیم و سعی در انعکاس هرچه بهتر ماجرای افزایش حقوق های بازنشستگان خواهیم داشت.
اکبر افتخاری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: شاید در برخی دستگاهها شعار «جهش تولید» یا «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» محسوس یا قابل دستیابی نباشد، اما در صندوق بازنشستگی کشوری به واسطه فعالیتهای اقتصادی شرکتهای تابعه، این امر بسیار مهم و قابل لمس است.
افتخاری با بیان اینکه «هرچه در شرکتهای تابعه ما تولید میشود، در صندوق بازنشستگی به صورت مستقیم مصرف میشود» اظهار کرد: تولید شرکتها برای صندوق بازنشستگی همان «سودآوری و آوردههای مالی شرکتها است» و موارد مصرف این تولید، همان پرداخت حقوق، بیمه تکمیلی و طرحهای رفاهی است؛ بنابراین ثمره تلاش شما عزیزان در زندگی و معیشت بازنشستگان خود را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: رشد ۱۳۵ درصدی میانگین حقوق بازنشستگان کشوری از بهمن ۹۸ تاکنون، افزایش ۳۰ درصدی قدرت خرید بازنشستگان به واسطه اجرای طرحهای رفاهی، افزایش ۱۰۰درصدی پوششهای بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و خدماتی که برای فرزندان بازنشستگان انجام شده یا درحال انجام است همه به واسطه اتفاقات مهم و تلاشهایی است که در حوزه اقتصادی صندوق بازنشستگی انجام شده است.
افتخاری اضافه کرد: افزایش سودآوری شرکتهای تابعه صندوق از ۳۵۰۰ میلیارد تومان به ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یک جهش موفق بوده که نتیجه آن کاهش وابستگی منابع صندوق بازنشستگی به بودجه دولت برای نخستین بار است.
وی تصریح کرد: در ۱۵ سال به صورت مستمر وابستگی منابع صندوق به دولت افزایش یافته بود تا جاییکه سال ۹۸ به بیش از ۷۵درصد رسید و اگر همان روند در سال گذشته ادامه مییافت، میزان وابستگی ما به دولت به ۸۸ درصد میرسید؛ اما با اقدامات مدیریتی و تعریف ادبیات مشترک و ویژه در خصوص جهش تولید و سودآوری شرکت ها، امسال برای اولین بار میزان وابستگی صندوق با وجود اجرای طرح بزرگ همسانسازی، شیوع گسترده بیماری کرونا و همچنین تحریمها و فشارهای اقتصادی به کمتر از ۷۰درصد رسیده است.
افتخاری تاکید کرد: بنابراین خدمت کارکنان و کارگران شرکتهای تابعه صندوق فقط یک جنبه مادی و شخصی ندارد، بلکه اثر آن معنوی بوده و ناشی از آوردهای است که به طور مستقیم در زندگی بازنشستگان عزیز ظهور مییابد.
او بازنشستگان را صاحبان اصلی سرمایهها و داراییهای صندوق بازنشستگی و شرکتهای تابعه آن عنوان کرد و گفت: تلاش ما بهبود زندگی بازنشستگان است و هرچه تلاش شرکتهای تابعه برای بهبود تولید و افزایش سودآوری بیشتر باشد، به ما در این مسیر کمک خواهد کرد. برای صندوق مبنای محاسبه و برنامه ریزی، ارزش افزوده اقتصادی شرکتها و نه سود حسابداری آنها است.
ناهید حیدری مدیرکل مستمریهای تامین اجتماعی گفت:طبق مصوبات هیات دولت و شورایعالیکار، مقرر شده است تا حقوق دریافتکنندگان با حداقل مستمری، 39درصد و برای سایر سطوح 26 درصد به علاوه مبلغ ثابت 248 هزار تومان بر مبنای دریافتی اسفند 1399افزایش یابد که در اجرای این مصوبات مستمری کلیه بازنشستگان، ازکارافتادگان و بازماندگان مشمول قانون تامیناجتماعی برقرار شده است.
او با بیان اینکه بر اساس مصویه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی مجموع آیتمهای مبلغ مستمری سال 1399 و مبلغ متناسبسازی مرحله اول در سال 1399، مبنای اعمال افزایش مستمری ماده 96 قانون قرار داده شده است، در خصوص فرمول اجرایی متناسب سازی گفت: فرمول اجرای متناسب سازی با رعایت اصل سه جانبه گرایی و پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ،معاونان مدیرعامل رئیس و نمایندگان کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران و رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگران بازنشسته تعیین و پس از تایید و تصویب هیات مدیره محترم و هیات امنای محترم سازمان، اجرایی شده است.
مدیرکل مستمریها با اشاره به اینکه رعایت بند (ط) ماده (9) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و اجرای متناسب سازی مرحله دوم جهت ارتقای نسبی سطح معیشت مستمریبگیران گفت: مقرر شد در جهت تحقق این امر و پاسخ به خواسته مستمریبگیران، دو شاخص بیمهای مدنظر قرار گیرد.
شاخص اول مدت سابقه پرداخت حق بیمه و شاخص دوم دستمزد مشمول کسر حق بیمه در زمان اشتغال است. به گفته حیدری، ضریب ترمیمی درخصوص متناسبسازی حقوق افرادی که در سالهای گذشته نسبت مستمری زمان برقراری آنان به نسبت حداقل مستمری، افت و کاهش داشته است، (با جبران 75درصد از نسبت از دست رفته) اعمال شود.
به گفته حیدری با توجه به انتظارات و مطالبه همه سطوح مستمریبگیر از سازمان تامین اجتماعی و شرایط سخت اقتصادی بازنشستگان مقرر شد، پس از اعمال ماده 96 و اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال 1400 و افزایش مزایای جانبی، افزایش دریافتی هیچ مستمری بگیری نسبت به دریافتی اسفند ماه 1399 کمتر از 50 درصد نباشد.
وی در خصوص کمک هزینه عائله مندی و و حق اولادخاطرنشان کرد: در سال جاری یکسان سازی مبالغ کمک هزینههای عائلهمندی و اولاد همانند بازنشستگان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری انجام شده است و از این پس کلیه همسران بازمانده مستمریبگیر نیز همانند بازنشستگان و ازکارافتادگان کلی از این کمک بهرهمند خواهند بود.
به گفته ناهید حیدری، با اعمال تغییرات انجام شده، حداقل میزان پرداختی یک مستمری بگیر با 20 سال سابقه به نسبت سال 1398 به میزان 135درصد افزایش یافته به نحوی که مبلغ مذکور در سال 1400 با داشتن همسر و دو فرزند به 3 میلیون و 900 هزار تومان رسیده است.
همچنین حداقل میزان پرداختی یک مستمریبگیر با 30 سال سابقه به نسبت سال 1398 به میزان 158درصد افزایش یافته به نحوی که مبلغ مذکور در سال 1400 با داشتن همسر و دو فرزند به 4 میلیون و 300 هزار تومان رسیده و این در حالی است که بر اساس مصوبه مورخ 23/اسفند/1399 شورای عالی کار مجموع حداقل پرداختی به بیمهشدگان با احتساب مزایای مشابه پس از کسر حق بیمه سهم بیمه شده، به مراتب کمتر از مبالغ مذکور خواهد بود.
وی با یادآوری اینکه؛ کمک هزینه مسکن و کمک هزینه تامین معیشت مستمری بگیران بهترتیب به میزان 114 و 66 درصد نسبت به مبالغ مربوطه در سال 1399 افزایش یافته است. در خصوص احکام مستمری بگیران گفت: احکام افزایش مستمری و متناسبسازی مستمریبگیران از تاریخ 10اردیبهشت1400 از طریق سامانه خدمات غیرحضوری Es.tamin.ir در دسترس مستمری بگیران قرار داده شده است و با توجه به اینکه در حال حاضر لیست مستمری ماهیانه اردیبهشت ماه از طریق کلیه واحدهای اجرایی در سراسر کشور در حال محاسبه میباشد، فیشهای حقوقی مستمریبگیران همزمان با پرداخت مستمری آنان از بیستم ماه جاری از طریق سامانه مذکور قابل رویت خواهد بود.