به گزارش راهبرد معاصر امروز اطلاعیه ای درباره صدور حکم و افزایش حقوق 1400 معلمان از سوی مرکز هماهنگی حوزه وزارتی منتشر شد که بر اساس آن اشکال ایجاد شده در بخشنامه اعمال ضریب افزایش حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۰ در جلسه امروز هیئت دولت برطرف شده و مصوبه قبلی دولت اصلاح شده است و قرار شد ظرف ۲۴ ساعت احکام کارگزینی کلیه پرسنل استان اقدام و حقوق اردیبهشت ماه بر اساس احکام جدید محاسبه و بارگزاری صادر شود. حالا احکام دانشجو معلمان صادر شده است و بر اساس اساس احکام جدید مبلغ حکم در سال 1400 برابر 3 میلیون و 500 هزار تومان است که نسبت به حکم قبلی افزایش 700 هزار تومانی را داشته است. علاوه بر این معقوات فروردین و اردیبشهت ماه هم یک میلیون و 400 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
به استحضار می رساند با تلاش و پیگیری مقام عالی وزارت اشکال ایجاد شده در بخشنامه اعمال ضریب افزایش حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۰ در جلسه امروز هیئت دولت برطرف شده و مصوبه قبلی دولت اصلاح شد.
بر این اساس نگارش جدید صدور احکام کارگزینی تا ساعتی دیگر از طریق مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی در ftp استان ها قرار می گیرد , خواهشمند است با عنایت به اهمیت موضوع و محدودیت زمانی، با بسیج کلیه نیروهای ذیربط، حداکثر ظرف ۲۴ ساعت آینده نسبت به صدور احکام کارگزینی کلیه پرسنل استان اقدام و حقوق اردیبهشت ماه را بر اساس احکام جدید محاسبه و بارگزاری فرمایید.
در صورت بروز هرگونه مشکل در دریافت نگارش جدید، نصب، صدور احکام و تنظیم حقوق اردیبهشت ماه، مراتب را با فوریت در هر ساعتی از شبانه روز به اینجانب، جناب آقای سلیمان زاده و یا جناب آقای اللهیار اعلام فرمایید تا موانع و مشکلات برطرف شود.در هر صورت حقوق اردیبهشت ماه کلیه پرسنل باید با اعمال ضریب افزایش حقوق سال ۱۴۰۰ محاسبه و پرداخت شود .
ارسال نگارش جدید صدور احکام به ادارات اشکال ایجاد شده در بخشنامه اعمال ضریب افزایش حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۰ برطرف شده است و نگارش جدید صدور احکام کارگزینی به استان ها ارسال شده است. شایان ذکر است ظرف ۲۴ ساعت آینده احکام کارگزینی کلیه پرسنل صادر و حقوق اردیبهشت ماه را بر اساس احکام جدید محاسبه خواهد شد.
حجت الاسلام احمد حسین فلاحی با اشاره به افزایش حقوق معلمان گفت: افزایش حقوق ۲۵درصدی برای همه کارکنان در بودجه سال ۱۴۰۰ لحاظ شده است و برای حقوق بالای ۱۰ میلیون تومان به طور مساوی ۲ و نیم میلیون تومان افزایش حقوق در نظر گرفته میشود.
او ادامه داد: در رابطه با حقوق معلمان آنچه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده است، موضوع رتبه بندی معلمان است که در حال حاضر در تبصره ۲ بند «و» است و دیگری اعمال مدرک فرهنگیان است.
فلاحی در خصوص بودجه دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مبالغی را برای دانشگاه فرهنگیان در استانها در نظر گرفته است که از سطح ۳ و ۴ میلیارد تومان تا بالاتر در نظر گرفته شده است؛ بنابراین اگر دانشگاه فرهنگیان بگوید که به دلیل نبود بودجه، ظرفیت خود را افزایش نمیدهد، حرف اشتباهی است و موظف به گرفتن سالی ۲۵ هزار دانشجو معلم است.
او ادامه داد: البته در این دو سال افزایش کمی این دانشگاه انجام شده است و به دلیل مشکل افزایش کیفی و جبران چند سال گذشته ظرفیت، مجبور به کمک از نیروهای حق التدریسی، نهضتی و سرباز معلمها شدند. علت کم بودن ۱۲۷ هزار معلم هم در کمبود بودجه این دانشگاه نبوده بلکه در کم کاری دانشگاه فرهنگیان است
آموزش و پرورش طبق راهکار ۲-۱۰ سند تحول بنیادین ملزم به استقرار نظام سنجش صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفهای، تعیین ملاکهای ارزیابی و ارتقای مرتبه (نظام رتبهبندی) علمی و تربیتی معلمان و تقویت انگیزه ارتقای شغلی در آنان است.
هماکنون لایحه رتبهبندی معلمان از سوی دولت به مجلس ارائه شده است و پس از بحث و بررسی در کمیسیونهای مربوط و تصویب در صحن علنی مجلس وارد فاز اجرا خواهد شد با این حال جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره این لایحه میگوید: ” لایحه ارائه شده از طرف دولت تقریباً همان قانون خدمات کشوری با تغییرات جزئی است در صورتی که رتبه بندی فرهنگیان بر اساس سند تحول و قانون برنامه باید سیستم آموزشی، رفاهی و منزلت اجتماعی معلمان را تحت تاثیر و ارتقا قرار دهد که لازمه آن تحول در ساختار آموزش و پرورش است.”
بر این اساس این موضوع پیش کشیده میشود که اگر قرار باشد رتبهبندی مدنظر سند تحول بنیادین عملیاتی شود، آموزش و پرورش با ظرفیتهای موجود قانون مدیریت خدمات کشوری قادر به اجرای آن خواهد بود ؟
علی الهیار ترکمن؛ معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش پیش از این گفته بود: “ما در آموزش و پرورش فعلاً تحت قانون مدیریت خدمات کشوری هستیم و امتیازات و ضرایب در مصوبات مختلف برای حقوق مشخص شده است. رتبه بندی هم در همین ظرف اعمال میشود.
حرکت بعدی ما دیگر حرکت به سمت داشتن قانون خاص فرهنگیان است، نظام آموزش و پرورش از این قانون همگانی مدیریت خدمات کشوری خسته شده است و دیگر کارایی ندارد. کارگروهی مقدماتی تشکیل شده است و این مساله قانون خاص فرهنگیان را بررسی میکند و در دور جدید مجلس امیدواریم نمایندگان مجلس به جای توجه به موضوعات استخدام و فضاهای کوچک که موضوعات کلان را حل نمیکند به تصویب این قانون خاص برای فرهنگیان توجه کنند.”
اسفندیار چهاربند؛ رئیس وقت مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش نیز با انتقاد از قانون مدیریت خدمات کشوری گفته بود که این قانون آموزش و پرورش را در عصر پیکان نگه داشته است، یکی از عملکردهای قانون مدیریت خدمات کشوری، نهادینه کردن تبعیض در حوزه آموزش و پرورش بوده است، چارچوب قانون مدیریت خدمات کشوری با طرح طبقه بندی معلمان در تناقض است و اقتضائات شغل معلمی در قالب این قانون نمیگنجد .
در همین رابطه قاسم احمدی لاشکی؛ معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش درباره رتبه بندی معلمان و نقد برخی نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه لایحه ارائه شده از سوی دولت رتبه بندی مطابق با سند تحول بنیادین نیست بلکه همان قانون مدیریت خدمات کشوری است، اظهار کرد: ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه، درباره نظام رتبه بندی معلمان به صورت شفاف اعلام میکند که باید در بودجه سنواتی حتماً با مصوبه مجلس باشد.
وی افزود: چند ماهی است که وزارت آموزش و پرورش با جدیت رتبهبندی معلمان را با مدیریت وزیر آموزش و پرورش دنبال کرد و نتیجه این شد که سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان و تصویب در کمیسیونهای علمی، تخصصی و صحن هیئت دولت به تصویب رسید و راهی مجلس شد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: هم اکنون منتظر هستیم تا رتبه بندی معلمان توسط هیئت رئیسه مجلس در صحن علنی اعلام وصول شود و بعد هم کمیسیونهای مربوطه مشخص شود قاعدتاً باید به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارسال شود اما احتمال میدهیم که به دلیل مباحث مالی کمیسیون مشترکی متشکل از کمیسیون آموزش و برنامه و بودجه تشکیل شود.
احمدی لاشکی ادامه داد: چون رتبه بندی معلمان به صورت فوریتی به مجلس نرفته است ممکن است زمان ببرد لذا انتظار میرود نمایندگان مجلس بتوانند آن را به عنوان اولویت منظور کرده و در دستور کار قرار بگیرد تا بتوانیم در ایام هفته معلم این شیرینی را به فرهنگیان ارائه دهیم.
وی متذکر شد: برخی میگویند رتبه بندی مشمول همه فرهنگیان نمیشود یا عدد آن قابل توجه نیست در بودجه سال ۱۴۰۰ ، ۱۵ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی لحاظ شده و این عدد کمی نیست. وقتی میگوییم رتبه بندی یعنی افراد باید از فیلتری عبور کنند همانگونه که در دانشگاه مسیر مربی تا استاد تمام با میان برهایی مثل استادیار، دانشیار و… طی میشود معلمان نیز باید مسیری را طی کنند تا به بالاترین رتبه برسند، اگر تصور کنیم قرار است افزایش حقوق برای همه معلمان باشد قطعاً اینگونه نیست.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش همچنین گفت: بحث قانون مدیریت خدمات کشوری که در گذشته دو بار اعمال شد افزایش حقوق بود و هماکنون به دنبال رتبه بندی هستیم و قطعاً باید عدهای امتیازات لازم را کسب کنند تا بتوانند به رتبههای مورد نظر برسند و افرادی که در درجه بالاتر قرار میگیرد قطعاً درصدی از معلمان را برابر امتیازات در گروههای پنج گانه شامل میشود البته ممکن است مجلس مصوب کند این درصد افزایش یا کاهش پیدا کند، جرح و تعدیل این موضوع در اختیار مجلس است.
احمدی لاشکی در پاسخ به این پرسش که برخی نمایندگان میگویند رتبه بندی فعلی براساس قانون مدیریت خدمات کشوری است، عنوان کرد: این را نمیپذیرم بله در گذشته اینگونه بود اما هماکنون اینگونه نیست؛ بنده با قطعیت میگویم حقوق نیروهای خدماتی بسیار پایین است و مجلس و دولت وظیفه دارند به افزایش حقوق آنها کمک کنند چون با شرایط سخت زندگی میکنند اما اینکه رتبه بندی شامل حال آنها میشود، متاسفانه خیر! همانگونه که دانشگاه نمیتواند فردی را که کارمند دانشگاه است همانند هیئت علمی در نظر بگیرد.
وی افزود: معتقدم در آینده جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش باید تفکیک شود تا این مشکلات را نداشته باشیم و آنهایی که می خواهند کار اداری کنند باید به صورت نیروی اداری آزمون داده و جذب شوند و آنهایی که میخواهند معلم شوند به عنوان نیروی آموزشی جذب شوند.
مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: مجلس مصمم به اجرای رتبهبندی فرهنگیان است و دولت لایحهای را به همین منظور به مجلس ارائه کرده است که پس از تعطیلات نوروزی مجلس در کمیسیون آن را بررسی خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه رتبه بندی باید به صورت همه جانبه و نه تدریجی برای معلمان اجرا شود، ادامه داد: پیش از این دولت افزایش حقوق معلمان را به حساب رتبهبندی گذاشته بود که با تذکراتی که نمایندگان ارائه کردند مشخص شد که این موضوع اجرایی نشده است.
نماینده میانه در مجلس با اعلام اینکه حدود ۸۰۰ هزار نفر شامل رتبهبندی معلمان میشوند، افزود: رقمی که برای این منظور لازم است حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان است، امیدواریم دولت بتواند این رقم را تامین و در سال آینده این طرح را اجرا کند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: معلمان سالهاست که به دنبال اجرای رتبه بندی هستند و مجلس یازدهم قطعاً با تصویب این لایحه به این انتظار چند ساله پایان خواهد داد.
اسماعیلی در پایان گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز اعتباراتی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، امیدورایم با تخصیص این اعتبار شاهد اجرای رتبهبندی معلمان در سال آینده باشیم.
ساعات کار معلمان خرید خدمات طبق قانون کار به صورت تمام وقت محاسبه و پرداخت میشود.وزیر آموزش و پرورش گفت: ساعات کار معلمان خرید خدمات از این پس طبق قانون کار به صورت تمام وقت محاسبه و حقوق آنان به طور کامل پرداخت میشود. محسن حاجی میرزایی افزود: ساعات کار این معلمان پیش از این به ازای هر ۲۴ ساعت تدریس به صورت نیمه وقت محاسبه میشد و حقوق کمتری دریافت میکردند.
وی از واریز ۳ هزار میلیارد تومان سود صندوق ذخیره فرهنگیان به حساب آنها خبر داد و گفت: مجمع هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان هفته گذشته برگزار و سود فرهنگیان عضو محاسبه شد که این سود به حساب فرهنگیان واریز خواهد شد.