جلیلی: انتخاب درست مردم، مسیر اقتصادی کشور را درست خواهد کرد-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

جلیلی: انتخاب درست مردم، مسیر اقتصادی کشور را درست خواهد کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر مردم به جای موضوعات فرعی بر مسائل اصلی نظیر اصلاح نظام بانکی اصرار و مطالبه داشته باشند، می‌توان با روی کارآوردن یک دولت با اراده و با برنامه قطعا راه حل مناسب را پیدا نمود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 12
کد خبر: ۸۷۶۷۶

به گزارش راهبرد معاصر سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی تصویری که با حضور ابراهیم شیبانی، رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی همراه بود، در پاسخ به این سوال که رشد نامطلوب تورم در چند دهه اخیر چگونه رخ داد، خاطرنشان کرد: طی 47 سال یعنی از سال 1352 تا 1398، نقدینگی 42هزار برابر شده است؛ در حالیکه میزان رشد تولید ملی در این سالها تک رقمی بوده که با 42هزار به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

 

وی ادامه داد: وقتی فاصله میان رشد نقدینگی و تولید ملی کشور به این میزان زیاد باشد یا به تعبیر دیگر وقتی که پول زیاد بشود و کالا زیاد نشود، تورم رخ خواهد داد و ریشه تورم فعلی کشور نتیجه این اختلاف است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به میزان رشد زیاد نقدینگی در هشت ساله گذشته، تصریح کرد: نقدینگی حدود 600 هزار میلیارد تومانی در سال 92 به 3400 هزار میلیارد تومان است. در جلساتی که ما با بسیاری از تولیدکنندگان و صاحبان صنایع داشتیم، اغلب آنها گلایه داشتند که نتوانستند تسهیلات مدنظرشان را دریافت کنند.

 

جلیلی افزود: سوال این است که این رشد سنگین نقدینگی و 2000 میلیارد تومانی که روزانه خلق می‌شود، به کدام سو هدایت می‌شود؟

عضو شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه کنترل تورم و نقدینگی بواسطه یک دولت قوی محقق خواهد شد، اظهار داشت: نمی‌شود رئیس جمهوری در شروع کار خود بگوید «البانک ماالبانک و ماادراک ماالبانک» و بعد از گذشت 8 سال مسئولیت باز هم در نقش اپوزیسیون ظاهر شود و منتقد باشد؛ دولت نباید منفعل باشد و باید مقتدرانه برای اصلاح نظام بانکی اقدام کند.

 

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در انتخابات سال 92 پیرامون معوقات بانکی، عنوان کرد: در ایام انتخابات سال 92 برای مردم مطرح کردیم که معنی ندارد 70 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی وجود داشته باشد؛ این درحالی بود که 11 هزار میلیارد تومان آن در اختیار تنها 23 نفر بود. در حال حاضر آقایان می‌گویند 90 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی در دست 11 نفر است.

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود تشریح کرد: وقتی رشد نقدینگی رخ می‌دهد و سمت و سوی آن به سمت تولید نیست، به سمت بازارهای کاذب و فعالیت‌های سوداگرانه خواهد رفت.

 

وی با اشاره به این نکته که سرانه شعب بانکی در ایران بیش از بسیاری از کشورهای دنیاست، گفت: پولهایی که بانک از مردم جمع می‌کند و با آن اقدام به بنگاه‌داری از طریق خرید املاک و .. مینماید، یکی از مهمترین مصادیق فعالیت سوداگرانه است.

جلیلی افزود: نقش دولت به عنوان منتخب و نماینده مردم این است که از چنین فعالیت‌هایی جلوگیری کند تا روزانه 2هزارمیلیارد تومان خلق پول، به جای هدایت به سمت مطلوب مثل تولید، در اختیار عده‌ای زراندوز قرار نگیرد.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عدم رسیدگی به مشکلات نظام بانکی و کنترل تورم در دهه اخیر را ناشی از بی‌تدبیری و انفعال دولت دانست و اذعان داشت: نحوه درست رسیدگی به بسیاری از این مشکلات اقتصادی، به شکل قانون درآمده است و صرفا نیازمند اراده دولت برای اجراست.

 

وی با تاکید بر اینکه رویکرد صحیح مانع رخداد اختلاس است، ادامه داد: نقشی که دولت می‌تواند در رفع مفاسد و پیشگیری از مشکلات اقتصادی ایفا کند، با قوه‌قضائیه قابل مقایسه نیست و مهم تر است. دولت می‌تواند بلافاصله مدیر خاطی خود را برکنار کند اما اگر قرار باشد برکناری یک مدیر از طریق قوه‌قضائیه پیگیری شود، طولانی خواهد بود.

 

جلیلی با تاکید بر نقش مهم مردم در انتخاب درست و ‌شکل‌گیری مطالبه صحیح از کاندیداهای انتخاباتی، خاطرنشان کرد: اگر مردم به جای موضوعات فرعی بر مسائل اصلی نظیر اصلاح نظام بانکی اصرار و مطالبه داشته باشند، می‌توان با روی کارآوردن یک دولت با اراده و با برنامه که مسئله را به درستی بشناسد و نسبت به آن اشراف داشته باشد، قطعا راه حل مناسب را پیدا نمود.

وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی کشور قابل حل است، افزود: همانطور که در بسیاری از موضوعات پیچیده توانستیم بر مسائل فائق بیاییم، با توجه به سرمایه‌ی مهم کشور که نسل جوان تحصیلکرده است و در زمینه اقتصادی با استعداد و علاقه‌مند به حل مشکلات است، میتوان بر مشکلات فائق آمد و طعم شیرین حل مسائل را به کام مردم نشاند.

 

جلیلی در انتها گفت: امروز با اتکا به ابتکارات بالفعل جوانان نخبه در حوزه اقتصاد، هم می‌توانیم بر تحریم بانکی فائق بیاییم و حتی بدون دور زدن تحریم، آن را بی اثر کنیم./فارس

ارسال نظر