به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.
نحوه ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰
حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی تواند شرکت کند و در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده که در آن رجال سیاسی باید شرایط ذیل را نظیر ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور دارا باشند.
در قانون انتخابات ریاست جمهوری واژه رجل سیاسی به معنی مرد تعبیر میشود اما گفته می شود که زنان نیز میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کنند. با این وجود تاکنون در هیچ کدام از انتخابات ریاست جمهوری زنان تایید صلاحیت نشدند. مهلت ثبت نام برای داوطلبان ریاست جمهوری پنج روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور است.
شورای نگهبان مسئول نظارت بر تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است و پس از ثبت نام داوطلبان واجدالشرایط، شورای نگهبان ظرف مدت 5 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی میکند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام میکند.
چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت میکنند؟
افرادی همانند حسین دهقان، فریدون عباسی ، حسن سبحانی، سید محمد غرضی، مصطفی کواکبیان، سید محمدعلی افشانی، علی مطهری تایید کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حضور دارند.
چه کسانی برای حضور در انتخابات 1400 تمایل دارند؟
افرادی نیز نسبت به شرکت در انتخابات 1400 ابراز تمایل کردند که عباس آخوندی، حمیدرضا حاجیبابایی، محسن رضایی، محسن رهامی، سید عزتالله ضرغامی، سعید محمد و مرضیه وحید دستجردی احتمال دارد در انتخابات ایران شرکت کنند.
احتمال حضور چه کسانی در انتخابات 1400 وجود دارد؟
گمانه زنی هایی از حضور برخی شخصیت ها را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود دارد که افراد چون محمدجواد آذری جهرمی، محمود احمدینژاد، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، اسحاق جهانگیری، سید محمدصادق خرازی، سید حسن خمینی، سورنا ستاری، محمدرضا عارف، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و علی نیکزاد احتمال دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شوند.
چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت نمی کنند؟
اما برخی شخصیت های سیاسی اعلام کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 شرکت نمیکنند. غلامعلی حداد عادل، سید محمد خاتمی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد ظریف، پرویز فتاح و محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات سیزدهم شرکت نمیکنند.
اخبار امروز انتخابات ریاست جمهوری 1400
زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری
براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه مییابد.
براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
۱- از رجال مذهبی، سیاسی.
۲-ایرانی الاصل .
۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.
۴-مدیر و مدبر.
۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.
۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور
نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.
واکنش واعظی به خبر کاندیداتوری خود و لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰
رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره طرح گمانهزنیهایی از سوی برخی رسانهها درباره حمایت رئیس جمهوری و دفتر وی از برخی کاندیداها از جمله علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری، تصریح کرد: تا کنون نه شخص آقای رئیس جمهوری و نه دفتر ایشان به دلیل گرفتاریها و مشکلات متعدد اصلاً جلسه و برنامهای درباره انتخابات نداشتند و اظهار نظری توسط آقای روحانی و اعضای دفتر ایشان در این زمینه در جایی مطرح نشده است.
محمود واعظی با اشاره به دستور جلسه اخیر حزب اعتدال و توسعه گفت: موضوعی که در جلسه اخیر حزب مورد تاکید قرار گرفت این بود که باید حتماً برای مشارکت بالا در انتخابات تلاش کنیم و مردم باید در این خصوص تشویق شوند تا انتخابات پیش رو انتخاباتی باشد که بتواند مسائل مردم را حل کند و توطئه خارجی را خنثی کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حزب اعتدال و توسعه در جلسات خود در خصوص داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری به مصادیق ورود کرده است؟ خاطر نشان کرد: هنوز به موضوع بررسی مصادیق ورود نکردهایم و درحال بررسی هستیم.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ائتلاف کردن با گروههای سیاسی در جریان انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه «هنوز فضای کشور انتخاباتی نشده است»، اظهار کرد: تا کنون افراد زیادی جهت کاندیداتوری در انتخاباتی اعلام حضور کردند اما در حال حاضر نمیدانیم افراد اصلی چه کسانی هستند.
واعظی همچنین درباره گمانهزنیهایی که از سوی برخی رسانهها درباره حمایت رئیس جمهوری و دفتر وی از برخی کاندیداها از جمله علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری مطرح میشود، تصریح کرد: تا کنون نه شخص آقای رئیس جمهور و نه دفتر ایشان به دلیل گرفتاریها و مشکلات متعدد اصلاً جلسه و برنامهای درباره انتخابات نداشتند و اظهار نظری توسط آقای روحانی و اعضای دفتر ایشان در این زمینه در جایی مطرح نشده است. مهمترین موضوع برای ما مشارکت بالا و انتخابات سالم است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تجهیز دفتری در پاستور برای علی لاریجانی و طرح ادعایی مبنی بر اینکه این اقدام در جهت حمایت از وی انجام شدهاست، گفت: سالهاست که آقای لاریجانی از طرف مقام معظم رهبری و آقای رئیس جمهوری موضوع چین را دنبال میکنند. زمانیکه ایشان نماینده مجلس بودند نیز اضافه بر مسئولیت ریاست مجلس موضوع چین را دنبال میکردند و پس از اتمام دوره نمایندگی در مجلس نیز ما از ایشان خواستیم که موضوع چین را دنبال کنند و ایشان نیز پذیرفتند؛ بالاخره وقتی ماموریتی به ایشان داده میشود، باید لوازم آن را هم فراهم کنیم.
رئیس دفتر رئیسجمهوری در پایان در پاسخ به اینکه آیا قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری را دارید؟ اظهار کرد: نه چنین خبری نیست.
تاکتیک رئیسی در انتخابات 1400 لو رفت
سیدابراهیم رییسی، محور و موضوع اصلی اخبار انتخاباتی اصولگرایان شده است.
در ادامه آمده است؛
ولی با این روش درباره او ابهامآفرینی و سعی میکنند که به این ترتیب فضای انتخابات را به سود او مدیریت کرده و با جهتدهی نگاه افکار عمومی به رییسی، حتی او را پیشاپیش، پیروز انتخابات جلوه دهند.
این روزها اصولگرایان تمرکز خود را بر این گذاشتهاند که از یکسو بگویند رییسی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری 1400 میشود و از سوی دیگر با تکذیب این گمانه انتخاباتی، حتی مانع از قرار گرفتن او در سیبل توجه و احتمالا انتقادهای رقبا شوند. نگاهی به گفتار و فعالیتهای تبلیغاتی آنان نشان میدهد که گویا این رفتار در انتشار اخبار ضد و نقیض درباره رییسی نه صرفا از سر بلاتکلیفی که دستکم از جانب برخی چهرهها عامدانه است؛ تاکتیکی تا به مدد آن توجه بیشتری پیرامون رییسی جلب کنند.
در این بین رییسی و نزدیکانش نیز هوشمندانه سکوت کردهاند و با این سکوت به این ابهام دامن میزنند. جالب آنکه برخی اصولگرایان اذعان دارند که این شیوه، شیوهای است برای گرم کردن تنور انتخابات.
تاثیر نتیجه مذاکرات وین بر حضور ظریف در انتخابات ۱۴۰۰
مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با اشاره به احتمالات و اما و اگرهای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: معتقدم که گمانه زنیها اگر هیجان انتخاباتی را افزایش میدهد اما مقداری هم باعث توهم خواهد شد، زیرا فعلا نه ثبت نامی صورت گرفته و حتی بسیاری از نامزدهای احتمالی خودشان هم اعلام نامزدی نکردهاند.
او ادامه داد: بعضا رسانهها و افراد باعث ایجاد چند قطبی خواهند شد و افراد را در برابر یکدیگر قرار داده و نتایجی هم از آن میگیرند که معتقدم برای اینکه ضربآهنگ انتخابات پیش رود بد نیست، اما اعتنای بیش از حد به آنها افراد را دچار خطای تحلیلی خواهد کرد.
شاکری درباره نامزدهای جریان اصلاح طلب برای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم و نام محمدجواد ظریف هم گفت: معتقدم که ما هر چه به زمان انتخابات نزدیکتر شویم فضای انتخاباتی واقعی تر خواهد شد و علت این امر هم این است که رگ حیات ظریف به مذاکرات بستگی دارد؛ اگر او الان در مذاکرات وین بتواند یک امتیازی به دست آورد میتواند از آن به عنوان یک برگ برنده در انتخابات استفاده کند، در حالی که این اقدام سختی است و نمیتوانند این اقدام را انجام دهند؛ زیرا بسیاری از این تحریمها مربوط به کنگره آمریکا است و مذاکره با اروپا ربطی به آمریکا ندارد.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی گفت: اگر تحریمها برداشته شود شرایط برای محمدجواد ظریف و علی لاریجانی و طیف روحانی بهتر خواهد شد، در غیر این صورت صحنه تغییر خواهد کرد؛ معتقدم که ثبت نام ها مشخص خواهد کرد که ما درباره چه افرای باید صحبت کنیم.
یک نظامی دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد
سرتیپ محمدحسن نامی ۶۸ ساله در حالی امروز برای انتخابات ۲۸ خرداد سیزدهمین دوره ریاستجمهوری اعلام نامزدی کرد که دارای سه دکتری در رشتههای جغرافیایی سیاسی، مدیریت استراتژیک و مدیریت کشورداری است.
در کارنامه سرتیپ نامی، سمتهایی چون وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در کره شمالی، رییس اداره دوم و معاون ستاد مشترک ارتش، رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به چشم میخورد.
اسامی 10 نامزد اصولگرایان در انتخابات 1400
روزنامه ایران در گزارشی خبری به آخرین وضعیت دو جناح اصلی کشور یعنی اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات 1400 پرداخته است.
با وجود اصرار اصولگرایان به نامزدی سید ابراهیم رئیسی، منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت گفت که آیت الله محمد علی موحدی کرمانی، رئیس جامعه روحانیت مبارز برای ۱۰ کاندیدا شامل «محمد باقر قالیباف، سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، حسین دهقان، علی نیکزاد، حسین قاضی زاده هاشمی، عزت الله ضرغامی، رستم قاسمی و سعید محمد» برای ارائه برنامه هایشان نامه نوشته است.
فهرستی که در آن کفه ترازو به نفع کاندیداهای با سابقه نظامی سنگینی می کند؛ از قالیباف و رضایی و ضرغامی که در گذشته رخت رزم از تن بیرون کرده اند تا حسین دهقان و سعید محمد که هنوز بیشتر زیر سایه عنوان سرداری سپاه شناخته می شوند.
سعید محمد دیروز درباره حضورش در انتخابات با بیان اینکه «آقای رئیسی گفتند که قصد ورود به انتخابات را ندارند» گفت که در صورت حضور رئیسی در انتخابات به او کمک می کند چون اولویت عدم انشقاق است.
او با این احتمال که تایید صلاحیت می شود و در این راستا سعی کرده با اعضای شورای نگهبان خصوصا فقها جلسه داشته باشد، درباره رابطه اش با تشکل های ائتلافی اصولگرایان گفت:«شورای وحدت از ما دعوت کرده که برنامه خود را ارائه دهیم.»
محمد تاکید کرد: «دعوت شورای وحدت را قبول می کنیم، اما نحوه اجماع را نه براساس تحمیل اشخاص، که براساس نظرسنجی های نزدیک انتخابات انجام خواهیم داد، اما شورای ائتلاف هنوز از ما دعوت نکرده است.»
واکنش مهدی چمران به شروط ۳ گانه قالیباف برای کاندیداتوری در انتخابات 1400
مهدی چمران، نائب رئیس شورای مرکزی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، درباره ادعای روزنامه سازندگی که از شروط سه گانه قالیباف برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری در جلسه با اصولگرایان سخن گفته بود، اظهار داشت: روز گذشته جلسهای با حضور رئیس و دبیر شورای ائتلاف که در آن برخی چهرههای نزدیک به آقای قالیباف هم حضور داشتند، برگزار شد اما در این جلسه به هیچ عنوان ادعاهای روزنامه سازندگی طرح نشده بود.
روزنامه سازندگی در خبری که امروز تیتر یک کرده بود مدعی شد آقای قالیباف برای نامزدیاش در انتخابات ریاستجمهوری، سهشرط برای اصولگرایان گذاشته است!