ماجرای اخذ مالیات از واحدهای مسکن مهر چیست؟-راهبرد معاصر

ماجرای اخذ مالیات از واحدهای مسکن مهر چیست؟

در حالی مسئولان وزارت راه وعده اتمام مسکن مهر را تا پایان دولت روحانی می‌دهند که موضوع مالیات واحدهای باقیمانده این طرح در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 22
کد خبر: ۸۸۸۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  هرچه به زمان وعده داده شده برای اتمام واحدهای بدون معارض مسکن مهر از سوی مسئولان دولتی نزدیک می‌شویم، مصائب متقاضیان این طرح بیشتر می‌شود. جدیدترین نمونه این مصائب درخواست مبالغی بین 2 تا 10 میلیون تومان توسط پیمانکاران از مالکان مسکن مهر تحت عنوان «مالیات» است.

 

موضوعی که به خصوص در شهرهای جدید اطراف تهران نمود بیشتری دارد. همانگونه که اشاره شد این مبالغ باید به حساب پیمانکار واریز شود، اقدامی که به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی غیرقانونی است.

 

محمود محمودزاده در این‌باره به تسنیم می‌گوید: هرگونه وجه باید از کانال حساب مسدودی متقاضی عبور کند و نباید به حساب پیمانکار وجهی واریز شود.

 

وی تصریح کرد: این یک روال صحیح نیست که پیمانکار از متقاضیان مبالغی را تحت عنوان مالیات مطالبه می‌کنند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی پیش‌تر نیز با یادآوری این‌که در مسکن مهر و مسکن‌های حمایتی سرمایه‌گذار نداریم،‌ اضافه کرد: این مالیات، مالیات سرمایه‌گذاری است. به‌عبارت دیگر یک سرمایه‌گذاری انجام می‌شود، سودی کسب می‌شود و باید بخشی از آن به‌عنوان مالیات پرداخت شود.

 

محمودزاده گفت: سازندگان در مسکن حمایتی صرفا سازنده هستند،‌ یعنی برای کسی مسکن را می‌سازند که از همان اول آورده را تامین می‌کند و با قیمت تمام شده و یک سود خیلی مشخص و ناچیزی است. سود پیمانکاری و آن شرایطی که بخواهند بر اساس آن مالیات پرداخت کنند نبوده است. به همین دلیل قبلا و الان دیدگاه آن است که مالیات مسکن مهر باید به حداقل برسد.

 

وی افزود: هر چه عدد مالیات مسکن مهر افزایش یابد به‌طور مستقیم به عدد تمام شده اضافه می‌شود و متقاضی نهایی متحمل این هزینه می‌شود.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی در واکنش به مطالبه مبالغ 2 تا 10 میلیون تومانی برخی سازندگان پروژه‌های مسکن مهر از متقاضیان تحت عنوان مالیات، افزود:‌ « چند سال پیش بر اساس یک نظریه یا شکایت دیوان عدالت اداری محدودیت نرخ مالیات -برای واحدهای مسکن مهر- را که حدود 90 درصد از پروژه‌های این طرح از آن منتفع شده‌اند، تمام شده و رفته است. باقیمانده واحدها دچار مشکلی شده و با ابطال مصوبه اینها را دچار مسئله کرده است.»

 

محمودزاده بیان کرد: البته یک دیدگاهی وجود دارد و مطابق استعلام از دیوان عدالت اداری این مصوبه عطف به ماسبق نمی‌شود. کسانیکه از آنها مالیات مطالبه شده واحدهای آن تمام قبل از این بخشنامه شروع شده و ما معتقدیم که مشمول ابطال بخشنامه نمی‌شوند، باید با همان شرایط قبلی -مالیات آنها- محاسبه شود و به حساب‌های سازمان امور مالیاتی واریز خواهد شد.

 

به گزارش تسنیم،‌ بر اساس اظهارات متعدد مسئولان وزارت راه و شهرسازی پرونده پروژه‌های بدون معارض مسکن مهر قرار است تا پایان عمر دولت روحانی بسته شود. اما این پروژه‌ها چند ماهی است دچار معارض دیگری به‌نام سازمان امور مالیاتی شده‌اند. خرداد ماه سال 98 هیئت وزیران مصوب کرد که پروژه‌های مسکن مهر از پرداخت مالیات معاف نیستند. مصوبه‌ای که امروز به مشکل بزرگی برای متقاضیان مسکن مهر تبدیل شده است.

 

برخی پیمانکاران مسکن مهر نیز از این فرصت نهایت استفاده برده و در شهرهای جدید تحویل واحدهای مسکن مهر را منوط به واریز مبلغ مالیات به حساب خود اعلام می‌کنند. ماجرایی که چند ماه از آغاز آن می‌گذرد و گویا قرار نیست مسئولان و مدیران ذی‌ربط وزارت راه و شهرسازی به آن رسیدگی کنند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار