به گزارش راهبرد معاصر فوق العاده ویژه فرهنگیان در حالی نزدیک 20 درصد در احکام 1400 اعمال شده است که باید بر اساس فصل دهم قانون خدمات کشوری باید 50 درصد اعمال می شد. این در شرایطی است که فرهنگیان پیگیر اجرای رتبه بندی معلمان نیز هستند.بر این اساس چند روزی است معلمان کارزار اعتراض به عدم اجرای کامل افزایش 50 درصدی فوق العاده ویژه معلمان را به راه انداخته اند که تاکنون 3150 نفر آن را امضا کرده اند. برای شرکت در این کارزار می توانید به این لینک مراجعه کنید. معلمان می گویند تنها عاملی که باعث اختلاف شدید حقوق معلم ها با ارگان های دیگر شده است همین موضوع فوق العاده ویژه است که آموزش و پرورش منابع آن را در ازای اضافه کار به معلمان تمام وقت پرداخت می کنند.
اخبار فرهنگیان این روزهای منتهی به همین مطالبات شده است. چندی پیش رئیس سازمان برنامه و بودجه از تامین اعتبار فوق العاده ویژه 50 درصدی معلمان خبر داده و وزیر آموزش و پرورش هم خواسته است این وظیفه را انجام دهد. با این حال چند روز پیش محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در توئیتر در پاسخ به اعتراض معلمان درباره فوق العاده ویژه پاسخ داده است در حال رایزنی با دیوان عدالت اداری هستیم و گشایش هایی هم حاصل شده است.معلمان به ویژه معلمان با سابقه کمتر پیگیر اجرای فوق العاده ویژه هستند و دلیل آن هم است اجرای آن نیاز به هیچ مجوزی به جز مجوز خود دولت ندارد. در حالی که رتبه بندی معلمان پس تصویب در مجلس بر اساس رتبه معلمان شامل رتبه های پایه،ارشد،خبره و عالی حرفه ای انجام می شود.
طی چند روز گذشته فرهنگیان اقدام به ارسال نامه ای به محمد مصدق رئیس دیوان عدالت اداری کردهاند. در بخشی از این نامه آمده است: مشکل جدیدی که اموزش و پرورش برای کلیه معلمان ایجاد کرده است انست که تعدادی از معلمان را تحت عنوان معلم تمام وقت به شرط اضافه تدریس 6 ساعتی در هر هفته به خدمت گرفته است و در مقابل این تدریس اضافی به جای انکه حق اتدریس به انها پرداخت نماید 17.5 درصد از فوق العاده ویژه را به انها می داد و به همین دلیل اموز ش و پرورش با این بهانه که 17.5 درصد از فوق العاده ویژه مخصوص معلمان تمام وقت است همه معلمان را از سقف 50 درصدی فوق العاده ویژه محروم نمودند و به رتبه های 5 تنها 20 درصد از این 50 درصد افزایش را پرداخت نموده و بعضی از معلمان این مبلغ افزایش تا ده درصد نیز کاهش یافته است.
برخی از معلمان می گویند مبلغ فوق العاده ویژه بیشتر از رتبه بندی است. با اعمال رتبه بندی حداکثر یک میلیون به حقوق معلمان اضافه می شود اما با فوق العاده ویژه 50 درصدی بالای دو میلیون به حقوق آنها اضافه می کند. آنها معتقدند هم رییس برنامه و بودجه و هم تعدادی از نمایندگان و هم خود دولت در جریان اجرای ناقص فوق العاده ویژه معلمان بودند اما عملا کاری نکردند تا حق معلمان پایمال شد. چند روز پیش نوبخت اعلام کرده بود که منابع اعمال فوق العاده ویژه 50 درصد پرداخت شده است.
این روزها با اجرای ناقص فوق العاده ویژه معلمان آنها میزان فوق العاده شغل خود را با میزان با کادر درمان مقایسه ی کنند. فوق العاده شغل کادر درمان 50 درصد اعمال دشه است.
*فوق العاده ویژه پرستاری:جمع بندهای:حق شغل+حق شاغل+تفاوت بند ی تبصره ۱۲ + تفاوت جزء ۱ بند الف+ فوق العاده شغل+فوق العاده سختی کار+فوق العاده جذب هیئت امناء = 72٬864٬879 ریال
حالا 72٬864٬879 را در ۵۰ درصد ضرب کنید:72٬864٬879×/50=36432440 ریال بعنوان ۵۰ درصد بند فوق العاده ویژه به حکم کادر درمان اضافه شده است. در حالیکه برای فرهنگیان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد به عنوان فوق العاده ویژه به حکم اضافه شده است.
ظاهرا آموزش و پرورش افزایش فوق العاده ویژه معلمان را به جای 50 درصد، به میزان 20 درصد در اجرا کرده است در حالی که در صورت اجرای کامل، این فوق العاده بیش از دو و نیم برابر خواهد شد.فوق العاده ویژه معلمان در سال گذشته 17.5 درصد اعلام شده بود.
فوق العاده ویژه چیست؟ در پاسخ باید گفت :فوق العاده ویژه ۵۰ درصد یعنی مجموع حق شغل، حق شاغل، فوق العاده شغل، سختی کار، بند الف، بند ی و حق مدیریت ضرب در 50 درصد یا نیم است که مبلغ قابل توجهی می شود. در احکام جدید برقراری فوق العاده ویژه 50 درصدی معلمان آموزش و پرورش به صورت ناقص بین صفر تا بیست درصد اجرا شده و دیوان عدالت اداری این موضوع را تایید کرده است. این موضوع باعث شده تا معلمان پیگیر اجرای کامل فوق العاده شغل شوند و از دولت خواسته اند که با پیگیری این موضوع و مشمول شدن تمامی معلمان به فوق العاده ویژه پنجاه درصدی خاطره ای خوش از دولت دوازدهم برای معلمان برجا بگذارند. پرداخت ناقص فوق العاده شغل در حالی است که چندی پیش محمدباقر نوبخت در لایو اینستاگرامیش اعلام کرد منابع لازم برای پرداخت فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی معلمان را اختصاص داده اما از اینکه چرا آموزش و پرورش آن را اعمال نکرده، اطلاعی ندارد. معلمان می گویند تا پیش از این تصور می شد منابع مالی کافی وجود ندارد، اما با این صحبت نوبخت معلمان به دنبال پاسخ این سوالند که چرا با وجود اینکه منابع مالی وجود دارد اما وزارتخانه آن را در احکام درج نکرده است. معلمان معتقدند وزارت آموزش و پرورش فوق العاده ویژه را از ۹% تا ۲۱% با شرایط عجیب و غریب جیره بندی کرده است.
برای معلمان و مدیر و معاونین مدارس، از تاریخ ۹۹/۱/۱ فوق العاده ویژه برقرار گردید که مطابق جدول مندرج در تصویبنامه مربوط، با توجه به مقطع مقطع اشتغال فعلی پرسنل و عدد رتبه مندرج در حکم کارگزینی درصد متفاوتی دارد.
به عنوان مثال: درصد فوق العاده ویژه پرسنل مقطع ابتدائی با رتبه ۵ به میزان ۲۱ درصد و برای پرسنل مقطع متوسطه اول و دوم با رتبه ۵ به میزان ۲۰ درصد تعیین شده است.
مبالغ بندهای حقوقی زیر بر اساس حکم تغییر ضریب حقوقی سال ۹۹ (۹۹/۱/۱) باهم جمع کرده و حاصل را در درصد تعیین شده فوق العاده ویژه ضرب می کنیم. مبلغ به دست آمده مبلغ فوق العاده ویژه این پرسنل درسال ۹۹ خواهد بود.
بندهای حقوقی مؤثر:حق شغل/ فوق العاده مدیریت/ حق شاغل/ فوق العاده ایثارگری/ فوق العاده سختی کار/ فوق العاده شغل تفاوت بند(ی) سال۹۸/ تفاوت جزء (۱) بند الف سال ۹۷
وزارت آموزش و پرورش بخشنامه بهرهمندی از فوقالعاده ویژه موضوع بند 10 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری، بخشنامه مورخ 4 دیماه 98 هیئت وزیران را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است:براساس مصوبه مذکور مشمولان بندهای 1 و 1-1 شیوه نامه اجرایی نظام رتبه بندی معلمان پیوست بخشنامه مذکور که شرایط اخذ و ارتقای به رتبههای1، 2، 3، 4، 5 را با رعایت ضوابط و مقررات مورد عمل و کسب شرایط معلمی احراز میکنند میتوانند از تاریخ اول فروردین 99 از فوق العاده ویژه موضوع بند 10 ماده 68 قانون مدیریت به شرح جدول زیر بهره مند شوند.
کارکنانی که به استناد مصوبه 17 آذر 58 شورای انقلاب در مشاغل اداری ادارات آموزش و پرورش اشتغال دارند درصورت انتقال و اشتغال تمام وقت در واحدهای آموزشی میتوانند از مزایای این بخشنامه بهره مند شوند.فوق العاده مذکور به دبیران و هنرآموزانی که در اجرای بخشنامه مورخ 3 بهمن 97 با 30 ساعت تدریس موظف هفتگی به خدمت اشتغال دارند علاوه بر 17.5 درصد تعلق خواهد گرفت.
به منظور ایجاد انگیزه برای معلمانی که براساس ضوابط و مقررات مربوط آخرین طبقه و رتبه شغلی را اخذ کرده یا میکنند به ازای هرسال سابقه تجربی که بعد از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه "اول فروردین 99" کسب میکنند مشروط براینکه امتیاز ارزیابی عملکرد سالانه آنها کمتر از 90 درصد نباشد، مشمولان شاغل دوره ابتدایی و متوسطه به ترتیب از افزایش حقوق معادل 100 "مقطع ابتدایی" و 50 امتیاز "مقطع متوسطه"ضربدر ضریب ریالی سالانه برخودرار می شوند.
مفاد مصوبه مورخ 17 آذر هیئت وزیران به استثناء موارد اصلاحی در مصوبه فوق الذکر کماکان به قوت خود باقی است.