دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

طرح صهیونیست ‎ها برای پایین کشیدن نتانیاهو

با پایان تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه،‌ تنش‌های سیاسی در سرزمین‌های اشغالی بار دیگر بالا گرفته و قرار است که فردا در یکی از کمیته‌های پارلمان اسرائیل درباره طرحی که مانع از ادامه حضور نتانیاهو به عنوان نخست وزیر می‌شود، رای گیری شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۸ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 23
کد خبر: ۸۹۰۹۶

به گزارش راهبرد معاصر با پایان تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اختلافات سیاسی در سرزمین‌های اشغالی بار دیگر از سرگرفته شد و «یائیر لاپید» رهبر حزب «یش عاتید» که در حال حاضر مامور تشکیل کابینه شده،‌ تلاش‌های خود برای تصویب قانونی در کنست که مانع از نخست وزیری مجدد «بنیامین نتانیاهو» می‌شود را از سر گرفته است.

 

لاپید قصد دارد فردا در کنست پیش نویش قانونی را مطرح کند که طی آن هیچ فردی نمی‌تواند بیش از دو بار به عنوان نخست وزیر به تشکیل کابینه بپردازد و کسانی که پرونده قضایی دارند نیز از تشکیل کابینه منع خواهند شد.

 

این طرح فردا در کمیته تنظیمات کنست مطرح خواهد شد و «منصور عباس» رهبر حزب اسلامی «رعام» گفته که از این طرح حمایت خواهد کرد.

این طرح در صورتی که فردا در کمیته مربوطه تایید شود برای رای گیری به صحن کنست خواهد رفت.

 

در صورت تصویب این لایحه، نتانیاهو به دلیل اینکه سه دوره پیاپی از سال 2008 به عنوان نخست‌وزیر در راس قدرت بوده و همچنین ادامه پرونده فساد علیه وی، نمی تواند مجدد رهبری دولت ائتلافی را به عهده داشته باشد.

از سوی دیگر،‌ رسانه‌ها گفته‌اند که طرح بنیامین نتانیاهو برای انتخاب نخست وزیر به طور مستقیم نیز با شکست مواجه خواهد شد.

 

بعد از برگزاری یک انتخابات نیمه‌تمام دیگر در ماه مارس در فلسطین اشغالی، نه نتانیاهو و نه هیچ‌یک از رقیبانش قادر به تشکیل کابینه نبودند، اما نظر اکثریت قانونگذاران رژیم صهیونیستی این بود که رئیس این رژیم، بار دیگر نتانیاهو را مأمور تشکیل کابینه کند.

 

نتانیاهو بعد از چند هفته رایزنی با طرف‌های مختلف پیشنهادهای مختلفی از جمله استعفای موقت از سمتش را مطرح کرد اما این پیشنهادات به او کمکی برای عبور از مخالفت‌ها نکرد و او سرانجام در تشکیل کابینه شکست خورد.

 

نتانیاهو اکنون باید امیدوار باشد که رقیبانش هم نتوانند کابینه تشکیل دهند تا رژیم صهیونیستی مجبور به برگزاری پنجمین انتخابات از سال ۲۰۱۹ شود. چنین سناریویی نتانیاهو را که از ماه مه ۲۰۲۰ درگیر محاکمه در پرونده‌های فساد است را دست‌کم تا چند ماه دیگر در قدرت نگاه خواهد داشت./فارس

ارسال نظر