تمایل واشنگتن برای بازگشت به الزامات برجامی-راهبرد معاصر
ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد عراقچی: مشورت‌های امروز در مصر بسیار سازنده بود

تمایل واشنگتن برای بازگشت به الزامات برجامی

وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با یک شبکه صهیونیستی، ضمن اشاره به تمایل واشنگتن برای بازگشت به الزامات برجامی، از تصمیم دولت این کشور برای تقویت توافق هسته‌ای از جمله تمدید بندهای غروب خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 27
کد خبر: ۸۹۵۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده بامداد پنجشنبه بار دیگر ادعای تمایل «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران در صورت متعهد شدن تهران به الزامات برجامی را تکرار کرد.

 

بلینکن در مصاحبه با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به مذاکرات احیای برجام در وین، گفت: «بنظرم ما واضح گفته‌ایم که هر طرف برای بازگشت به تعهدات برجامی چه کارهایی باید انجام دهد، اما اینکه ایران واقعا آماده انجام دادن کارهایی است که برای بازگشت به پایبندی لازم است، هنوز یک سوال بی‌پاسخ باقی مانده است».

 

وی با پذیرش اختلاف نظر واشنگتن با تل‌آویو درخصوص نحوه جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی‌های هسته‌ای، اما اظهار داشت: «ما در این هدف و تعهد خود بر آن، اشتراک داریم. البته بر کسی مخفی نیست که طی مدت گذشته ما اختلاف نظرهایی درباره بهترین راه برای رسیدن به آن مقصود داشتیم تا مطمئن شویم ایران به سلاح [اتمی] دست پیدا نمی‌کند».

 

به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» به نقل از این مصاحبه تلویزیونی، وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه توافق هسته‌ای ایران دقیقا آن چیزی را که باید انجام می‌داد محقق کرده بود، مدعی شد: «پیش از خروج [دونالد] ترامپ از توفق هسته‌ای، ایران برای تولید مواد کافی جهت ساخت سلاح اتمی به حداقل یک سال زمان نیاز داشت. اما اکنون ایران می‌تواند در زمان بسیار کوتاه‌تری به آن مواد برسد».

 

بلینکن با بیان اینکه در صورت احیای برجام، دولت بایدن به‌دنبال تقویت و طولانی‌تر کردن آن است، افزود: «تا فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران در منطقه، اشاعه تسلیحات، حمایت از گروه‌های تروریستی و غیره را شامل شود. این می‌تواند شامل تمدید بندهای غروب نیز باشد».

 

این در حالی است که سه عضو ارشد کمیته مطالعات جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا، با ادعای امتناع دولت این کشور از اجرای تحریم‌های سوریه برای دلجویی از ایران، تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کردند. 

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با انتقاد از به شهادت رسیدن تعداد زیادی از فلسطینی‌ها در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه مخصوصا کودکان، بر حمایت کاخ سفید از راهکار دو دولتی برای پایان دادن به مناقشات فلسطین-اسرائیل تاکید کرد.

 

این دیپلمات آمریکایی ضمن اشاره به تعهد بایدن به حفظ امنیت رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: «ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که اسرائیل به ابزار مورد نیاز برای دفاع از خودش دست پیدا کند. مخصوصا در شرایطی که اسرائیل با حملات یک گروه تروریستی مواجه است».

 

بر اساس این گزارش، بلینکن با بیان اینکه کارهای زیادی برای اعتمادسازی بین طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی جهت آغاز مجدد مذاکرات سازش وجود دارد، تصریح کرد: «ما همچنان باور داریم که راهکار دو دولتی نه تنها بهترین روش بلکه شاید تنها راهی باشد که پیشرفت را ممکن می‌سازد، اسرائیل آینده‌ای داشته باشد و فلسطینی‌ها نیز دولت خود را داشته باشند».

 

وی همچنین اضافه کرد:‌ «تمرکز کنونی بر تلاش برای تقویت آتش‌بس و برطرف کردن نیازها و نگرانی‌های فوری است. اگر با گذشت زمان،‌ شرایط بدین شکل رقم خورد، فضای بهتری برای تلاش جهت راهکار دو دولتی ایجاد می‌شود»./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار