ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد موافقت کمیته هسته‌ای مجلس با روند مذاکرات عمان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش: دیوار مرزی با افغانستان به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران قائم‌پناه: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود

ایدئولوژی جریان اصلاح طلب در انتخابات ۱۴۰۰

تحلیل‌گر مسائل سیاسی به بیان توضیحاتی درباره ایدئولوژی جریان اصلاح طلب در انتخابات ریاست جمهوری 1400 پرداخت.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۱ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 27
کد خبر: ۸۹۵۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران درباره ایدئولوژی جریان اصلاحات در انتخابات گفت: جبهه اصلاحات و راسا پدر خوانده‌های آن‌ها بعد از دوم خرداد به این نتیجه رسیدند که اگر خودشان مستقیما قدرت را به نام اصلاحات به دست بگیرند باید پاسخگوی مطالبات مردم در حوزه معیشت باشند. این همان رفتاری بود که در ادبیات اصلاحات به عنوان قابلمه به دست‌ها به کار می‌رفت. یعنی به جای اینکه به دنبال اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باشند باید به دنبال  رفع مشکلات مردم باشند.  

 

استاد دانشگاه تهران در ادامه بیان کرد: اصلاح طلبان بعد از دوم خرداد به این نتیجه رسیدند که اگر بتوانند قدرت پنهان را به دست بگیرند یعنی قدرت بدون مسئولیت، هم پاسخگوی مشکلات اقتصادی مردم نخواهند بود و هم برنامه‌های فرهنگی سیاسی خود را می‌توانند بدون مشکل پیش ببرند.  

 

کوشکی افزود: این طرح را در دولت روحانی یعنی فردی که اصلاح طلب نبود، اما افکارش نزدیک به اصلاح طلبان بود استفاده کردند. در دولت روحانی دو لایه وجود دارد؛ یک لایه روحانی و حامیانش بودند که مجبور به پاسخگویی به مشکلات اقتصادی مردم بودند و مردم آن‌ها را مسبب مشکلات می‌دانستند  و می‌دانند و لایه دیگر پدر خانواده‌های اصلاحات بودند که بدون نام و نشان نیروهای خودشان را در عرصه‌های فرهنگی، مثل وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی گذاشته بودند و برنامه‌های مد نظر خودشان را در عرصه سیاست و فرهنگ پیش می‌بردند.  

 

به گفته‌ این تحلیل گر مسائل سیاسی، اما اصلاح طلبان پاسخگو نبودند و پاسخگویی بر عهده ویترین انتخابات بود. در دوره قبل ریاست جمهوری جهانگیری ضامن حضور اصلاح طلبان در قدرت بود، در صورتی که ادعا می‌کرد قدرتی ندارد و نمی‌تواند مسئول دفترش را هم عوض کند. اما حضور جهانگیری در دولت روحانی تضمینی بود که اصلاح طلبان بتوانند به اهداف خود برسند و این اتفاق هم افتاد.  

 

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اصلاح طلبان در سال ۹۲ عارف را قربانی روی کار آمدن روحانی کردند و جهانگیری را پوشش به قدرت رسیدن روحانی کردند خاطر نشان کرد: اصلاح طلبان در این دوره هم به دنبال این اقدامات هستند. جناح اصلاح طلبان خیلی تمایل داشتند که با رد صلاحیت گسترده مواجه شوند و هدفشان از ثبت نام زیاد هم همین بود.  

 

این استاد دانشگاه تهران توضیح داد: اصلاح طلبان هم اکنون به دنبال مظلوم نمایی هستند که ما کاندیدا و قدرت نداریم  و مجبوریم که قدرت را به تندرو‌ها بسپاریم. اصلاح طلبان به دنبال حمایت از یک کاندیدای اصولگرا خواهند رفت، ولی نه به صورت علنی، بعد از این هم می‌گویند ناچار به حمایت از اصولگرا‌ها شدیم.  / باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر