به گزارش راهبرد معاصر معلمان همچنان اخبار رتبه بندی معلمان را پیگیری می کنند. در تازه ترین خبر رتبه بندی معلمان علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب بررسی خارج از نوبت لایحه رتبه بندی معلمان گفته است: ما طرحی که دولت آورده را قبول نداریم چرا که ما اعتقاد داریم رتبه بندی باید از صفر شروع شود و معلم از ابتدای فعالیتش رتبه بندی شود. او همچنین با اشاره به سابقه طولانی رتبه بندی در آموزش عالی گفته:تلاش می کنیم تا معلمان هم همانند اساتید رتبه داشته باشند. منادی همچنین درباره تامین مالی رتبه بندی معلمان اعلام کرده است قبل از اینکه لایحه بیاید این بود که یک بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی پیش بینی کردیم که این آغاز راه است. این لایحه یک سری مشکلات هم دارد که قطعاً اینها را رفع خواهیم کرد و ظرف یک الی دو ماه آینده حداکثر در صحن مجلس هم پیگیری خواهد شد. طی هفته های گذشته معلمان تلاش کردند تا پیش از پایان دولت فعلی لایحه رتبه بنید معلمان در مجلس به تصویب برسد اما با صحبت های منادی به نظر نمی رسد بتوان به این موضوع امیدوار بود.
این در حالی است که دیروز احمدی لاشکی معاون وزیر اموزش و پرورش درباره احتمال توقف رتبه بندی معلمان در دولت آینده صحبت کرده و گفته است: قانون میگوید اگر رتبهبندی داخل صحن نیاید چون لایحه بوده روز از نو، روزی از نو و کار باید مجدد شروع شود اما آنچه در مجلس مشاهده میکنم تلاش بر نهایی شدن کار است تا بخواهند این پروژه که سالهاست معطل مانده بود بیش از این به درازا نکشد. چندی پیش لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش مجلس تصویب شد و قرار بر این شد تا به صورت دو شوری در صحن مجلس بررسی شود.دلیل این اقدام این بود تا اگر پیش از پایان دولت دوازدهم این لایحه به تصویب نرسید نیازی به ارجاع دوباره آن به دولت جدید نباشد. البته دیروز نمایندگان مجلس با اولویت بررسی لایحه رتبه بندی معلمان موافقت کردند. محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز دیروز گفته بود: مجلس با اولویت طرح رتبه بندی معلمان موافقت کرد با توجه به اینکه این موضوع در قالب لایجه است، امیدواریم به زودی مراحل شورای نگهبان را نیز طی کند.
چند روز پیش هم بیش از 100 نفر از نمایندگان مجلس در نامه به رئیس مجلس خواستار بررسی خارج از نوبت لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس شدند. در نامه نمایندگان مجلس آمده بوده: با عنایت به تقاضای به حق جامعه فرهنگیان کشور و عدم اجرای رتبه بندی ویژه معلمان در طول ۱۰ سال گذشته و لزوم تصویب آن در مجلس شورای اسلامی در اجزای جزء ۲ ماده ۶۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه دستور فرمایید این لایحه با اولویت وفق تبصره ۱ ماده ۱۰۰ قانون آئین نامه داخلی مجلس در دستور مجلس قرار گیرد و در اسرع وقت با تصویب و ابلاغ زمینه اجرای آن فراهم گردد. ضمنا در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ پیش بینی تامین اعتبار اجرای آن صورت گرفته است.»
قاسم احمدی لاشکی درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه رتبهبندی معلمان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این موضوع در کمیسیون آموزش بحث شد و با اتفاق آرا، کلیات رتبهبندی معلمان تصویب شد و قرار شد بهصورت دوشوری به صحن علنی مجلس ارسال شود.وی افزود: صاحبنظران میتوانند پیشنهادات، موارد مدنظر و اصلاحات را به نمایندگان مجلس ارسال کنند تا پس از نهایی شدن در کمیسیون آموزش به صحن علنی بیاید و در آنجا چکش کاری انجام میشود.معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: به خاطر نگرانی که برخی نمایندگان درباره اعتبار مورد نیاز رتبهبندی معلمان داشتند، نشستی با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم که در این نشست اعلام شد هیچگونه مشکلی برای اجرای رتبه بندی معلمان نخواهیم داشت و هر رقمی نیاز باشد، تأمین خواهد شد.احمدی لاشکی ادامه داد: دولت به سرعت لایحه رتبهبندی معلمان را ارائه کرده است و منتظریم مجلس رتبهبندی را نهایی کند تا پس از تصویب بتوانیم هرچه زودتر مقدمات را برای اجرایی کردن این پروژه مهم که سالهاست معطل مانده فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: لایحه رتبهبندی حتماً اشکالاتی دارد و نمیگوییم لایحه پیشنهادی ما بدون نقص است ممکن است مجلس تغییراتی در این لایحه ایجاد کند که یقیناً این اتفاق میافتد و به نظر بنده مورد نیاز است.احمدی لاشکی در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه رتبهبندی با تغییر دولتها متوقف خواهد شد؟ متذکر شد: قانون میگوید اگر رتبهبندی داخل صحن نیاید چون لایحه بوده روز از نو، روزی از نو و کار باید مجدد شروع شود اما آنچه در مجلس مشاهده میکنم تلاش بر نهایی شدن کار است تا بخواهند این پروژه که سالهاست معطل مانده بود بیش از این به درازا نکشد.نمایندگان در نشست علنی روز دوشنبه 10 خرداد با بررسی اولویتدار لایحه رتبهبندی معلمان، با 156 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 193 نماینده حاضر موافقت کردند که بر این اساس، لایحه مذکور در اولویت دستور کار جلسه آتی صحن مجلس قرار خواهد گرفت.
لایحه رتبه بندی معلمان طی هفته های گذشته در کمیسیون آموزش مجلس به تصویب رسید.بر اساس مصوبه این کمیسیون قرار است این لایحه به صورت دو شوری در مجلس بررسی میشود. با این اقدام کمیسیون آموزش اگر پیش از پایان دولت دوازدهم این لایحه به تصویب نرسید نیازی به ارجاع دوباره آن به دولت نیست.
پس از تصویب لایحه در کمیسیون آموزش مجلس محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفته بود با تصویب این لایحه از سوی مجلس رتبه بندی معلمان از فروردین 1400 بر حقوق معلمان اعمال میشود. همچنین هفته گذشته جلسه ای با حضور وزیر آموزش و پرورش و فراکسیون فرهنگیان مجلس برگزار شد و نتیجه این جلسه این بود که نظام رتبه بندی معلمان باید جدا از قانون مدیریت خدمات کشوری قلمداد شده و به صورت یک نظام مجزا در نظر گرفته شده و بر اساس نظام همسان که در دانشگاه ها اجرا می شود به اجرای درآید. عمچنین باید مبنای لایحه رتبه بندی براساس مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم واستاد معلم انجام شود.
تعلل نمایندگان مجلس در تصویب این لایحه در طول دو ماه گذشته باعث افزایش نگرانی معلمان همزمان با فرا رسیدن موسم انتخابات شده است. بسیاری از معلمان نگران این موضوع هستند که دولت آینده توجهی به اجرای این لایحه نکند. به همین دلیل از نمایندگان می خواهند که هر چه زودتر نسبت به تصویب این لایحه اقدام کنند. دیروز برخی از معلمان با انتشار اطلاعیه ای برخی از مطالبات خودر را مطرح کرده اند که یکی از آنها اجرای رتبه بندی معلمان است. معلمان در اطلاعیهای، اجرای رتبه بندی بر مبنای سند تحول بنیادین ( ۸۰ درصد هیئت علمی)، اجرای همسانسازی با مشاغل مشابه (هیئت علمی دانشگاه) طبق بند ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، برقراری فوق العاده ویژه ۵۰ درصد به طور کامل، طبق بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرا به صورت طرح یا لایحه دو فوریتی به عنوان مهمترین مطالبات خود اعلام کردند.
هفته گذشته علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس درباره لایحه رتبه بندی گفته براساس لایحه جدید رتبهبندی، معلمان از بدو استخدام مشمول طرح رتبه بندی خواهند شد. علاوه بر این کارکنان ستادی آموزش و پرورش که تدریس و حکم معلمی دارند مشمول رتبه بندی می شوند اما نیروهای خدماتی که تدریس نمی کنند، رتبه بندی نمی شوند. علاوه بر این مدرک تحصیلی و سابقه آنها در رتبه بندی موثر است. چندی پیش محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفته بود رتبه بندی معلمان فقط مربوط به معلمان شاغل است و شامل بازنشستگان نمی شود.این در حالی است که پیش یکی از نمایندگان مجلس گفته بود که رتبهبندی معلمان باید شامل حال کلیه فرهنگیان شاغل و بازنشسته و کلیه واحدهای آموزش و پرورش اعم از اداری و آموزشی شود.
طرح رتبه بندی معلمان قرار بود فروردین ماه ۱۴۰۰ اجرایی شود اما پروسه تدوین و تصویب آن در دولت و مجلس باعث شده است تا معلمان همچنان منتظر اجرای این طرح باشند. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در حال حاضر لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس به سر می برد و گویا نمایندگان ایرادات اساسی را در مورد آن مطرح کردهاند. در جدیدترین مورد یکی از نمایندگان مجلس گفته است : طرح رتبه بندی معلمان باید در ابتدای شروع دولت دهم آغاز میشد، اما هم اکنون یک لایحه حداقلی که پر از ایراد بوده، تقدیم مجلس شده است. در واقع دولت بدون توجه به زیرساختها و صرفا برای اینکه کار را از سر خود باز کند، این لایحه را ارائه کرده است. رتبه بندی معلمان با هدف افزایش دریافتی معلمان تدوین شده و چندین مرحله از ان در سال های ۹۴، ۹۸ و ۹۹ اجرایی شده اما با این حال نتوانسته است رضایت معلمان در دریافت حقوق را جلب کند. به طوری که معلمان همچنان از فاصله پرداختی خود با سایر کارمندان دولتی گلایه دارند. از انجا برنامه ششم توسعه دولت را به ارائه لایحه رتبدی بندی معلمان در جهت افزایش حقوق انها مکلف کرده است اما تعلل دولت در تدوین و ارسال آن به مجلس و حالا تعلل نمایندگان مجلس در بررسی آن سبب نگرانی فرهنگیان شده است. این لایحه ۲۵ اسنفد ۹۹ به مجلس ارسال شد اما با این حال با گذشت نزدیک به دو ماه هنوز به صحن علنی مجلس نرسیده است. اجرای قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ در انتظار تصویب لایحه دولت در مجلس است. با این حال همزمان با روز معلم محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه از تامین مالی اجرای طرح رتبه بندی معلمان خبر داد. او در توئیتی نوشت: با تأمین مالی صورت گرفته پس از تصویب لایحه رتبه بندی و تهیه دستورالعمل منطقی و عادلانه همسان سازی از ١٤٠٠ / ١ / ١ اجرایی میشود.رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور پیشتر به هنگام تصویب لایحه بودجه کل کشور اعلام کرده بود مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان در ارتباط با رتبه بندی فرهنگیان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منظور شد که جای هیچ نگرانی نیست.