به گزارش راهبرد معاصر لایحه دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان در درست بررسی در دولت است. امروز یکی از اعضای کارگروه 31 نفره همسان سازی اعلام کرده است: در پیش نویس ارسالی این کارگروه به سازمان برنامه و بودجه کلمات (شاغلین مشابه یا همتراز هر دستگاه) قید شده بود که سازمان به دلایلی که برایشان موجه بود آن راحذف کردند و ماهم چون فقط پیشنهاد دهنده بودیم چارهای برای پذیرش با این تغییرات نداشتیم. محمد ابراهیم پژوهش گفته با این حال، لایحهی فوق در این شرایط کارآمدترین لایحهای هست که منجر به همسانسازی امتیازات عام بازنشستگان همطبقه و همگروه باشاغلین (درصورت افزایش حقوق شاغلین) میشود که اقدامی درخور تحسین است و با تصویب آن تمام فوقالعادههای خاص وزارتخانهها مانند معلمین استثنایی، حق اشعه و....قابل پرداخت خواهد بود.
محمد ابراهیم پژوهش (عضو کارگروه ۳۱ نفره همسانسازیَ) به خبرنگار ایلنا، گفت: «در پیشنویس ارسالی ما به سازمان برنامه و بودجه کلمات (شاغلین مشابه یا همتراز هر دستگاه) قید شده بود که سازمان به دلایلی که برایشان موجه بود آن راحذف نمودند و ماهم چون فقط پیشنهاد دهنده بودیم چارهای برای پذیرش با این تغییرات نداشتیم.»
وی افزود: «ولی با این حال، لایحهی فوق در این شرایط کارآمدترین لایحهای هست که منجر به همسانسازی امتیازات عام بازنشستگان همطبقه و همگروه باشاغلین (درصورت افزایش حقوق شاغلین) میشود که اقدامی درخور تحسین است و با تصویب آن تمام فوقالعادههای خاص وزارتخانهها مانند معلمین استثنایی، حق اشعه و....قابل پرداخت خواهد بود.»
عضو کارگروه ۳۱ نفره همسانسازی ضمن تشکر مجدد از نوبخت به خاطر اتخاذ بهترین اقدام دولت در بدترین وضعیت اقتصادی کشور (اجرای قانون همسازی حقوق در سال۱۳۹۹)، گفت: «از ایشان درخواست میکنیم نسبت به تامین اعتبار بودجه برای پرداخت مطالبات مختلف از قبیل فوق العاده مناطق جنگی، پرداخت شش ماهه فوق العاده ایثارگری و مشمولین طبقه قبل از ۹۶ اقدامات شایسته و کافی را لحاظ کنند.»
محمدباقر نوبخت یکشنبه شب با حضور در گفت وگویی مجازی در کلابهاوس به تشریح هشت سال عملکرد سازمان برنامه و بودجه پرداخت.رئیس سازمان برنامه و بودجه درخصوص آخرین وضعیت دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: این لایحه در سازمان برنامه و بودجه درحال نهایی شدن است و احتمالاً در هفته جاری یا نهایتاً اوایل هفته آینده به دولت میرود و تلاش میشود قبل از اتمام کار دولت، به صورت قانون از مجلس تحویل بگیریم.
همسان سازی حقوق بازنشستگان که در احکام بودجه ۱۴۰۰ درج شده، به عنوان یکی از موضوعات دارای اولویت در دستورکار دیوان محاسبات قرار گرفت.بین الملل دیوان محاسبات، موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان که در احکام بودجه ۱۴۰۰ درج شده، به عنوان یکی از موضوعات دارای اولویت در دستورکار دیوان محاسبات قرار گرفته است.
گفتنی است این یکی از تصمیمات بزرگ قانون بودجه سال جاری بوده که باید تا انجام نهایی و رسیدن به دست بازنشستگان به بهترین نحو صورت گیرد و در این باره، دیوان محاسبات تا کسب نتیجه به نفع بازنشستگان، موضوع را مورد پیگیری و نظارت جدی خود قرار خواهد داد.
لایحه دائمی همسان سازی حقوق بازنشستگان در آستانه تصویب در دولت قرار دارد و پیش بینی می شود این لایحه با قید دو فوریت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.این لایحه با هدف بهبود وضعیت دریافتی بازنشستگان تدوین شده است. در اولین روزهای خرداد نیز در نشستی با نمایندگان صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری و تامین اجتماعی که به ریاست رییس سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد، پیشنویس لایحه همسانسازی حقوق بازنشستگان بررسی و مفاد پیشبینی شده در آن مورد تایید نمایندگان بازنشستگان قرار گرفت.
به موجب پیش بینی های صورت گرفته در این لایحه و در صورت تصویب نهایی، حقوق کلیه بازنشستگان، موظفین و مستمریبگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری از تاریخ تصویب این قانون توسط هیئت وزیران به نحوی تعیین میشود که از حداقل ۹۰ درصد میانگین ناخالص حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور بازنشستگی شاغل هم گروه یا هم طبقه، هم رتبه، هم پایه یا عناوین مشابه در همانسال کمتر نباشد. آنچه این لایحه را با اهمیت میسازد دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان است.
پیش از این در سال ۱۳۹۹ ، اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان کلید خورد. از مهر سال ۹۹ حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری بر طبق فرمول ۹۰درصد به سرانجام رسید یعنی اینکه هر بازنشسته باید حداقل ۹۰ درصد حقوق شاغل هم طبقه و همتراز خود را دریافت کند. بر اساس این گزارش پرداختهایی در راستای ایجرا این طرح در سافند به بازنشستگان تامین اجتماعی صورت گرفت و در اولین روزهای فروردین، رئیس سازمان برنامه بودجه کشور با اشاره به پرداخت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان علیالحساب به بازنشستگان در ۲۹ اسفند، گفت: بر اساس قولی که در زمینه آغاز مرحله بعدی همسان سازی به بازنشستگان دادیم پرداخت انجام و در سال ۱۴۰۰ هم در جهت همسان سازی حقوقها این روند ادامه خواهد یافت.در فروردین ماه نیز رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که ۹۰هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ برای بازنشستگان تامین اجتماعی لحاظ شده است.
حقوق بازنشستگان در سال جاری افزایشی بیش از سالهای گذشته را تجربه کرد. بر اساس اعلام وزیر کار در فروردین ماه حداقل پرداختی به بازنشستگان با ۳۹ درصد افزایش از رقم ۱ میلیون و ۹۱۰ هزار و ۴۲۷ تومان در سال گذشته به عدد ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۴۹۵ تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرد.
نوبخت پیش از این توضیحاتی مبسوط درباره لایحه دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان ارائه داده و گفته است: بازنشستگان انتظار داشتند که متناسب با کارکنان شاغل از این افزایش برخوردار بشوند. به این ترتیب موضوع دریافت ۹۰ درصد حقوق ناخالص مشمول کسور شاغل، باید در هر شرایطی اجرا بشود. وی گفته است در لایحه دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی شده است ؛ چکار باید کرد که به محض اینکه شاغل از یک افزایشی برخوردار میشود بلافاصه همه احکام بازنشستگی بازنشستگان کل کشور، اعم از لشکری و کشوری و تأمین اجتماعی تغییر بکند. پیش بینی ما این است که سالی یک بار در مهر ماه این همسانسازی صورت بگیرد و اعتبارات آن در نظر گرفته شود تا در لایحه بودجه سال بعد آورده شود. وی با اشاره به اینکه امکان پذیر نیست که صندوق در آن واحد و به محض اینکه حقوق کارکنان افزایش پیدا کرد احکام بازنشستگان را هم اصلاح کند، گفته است: این کار باید سالی یکبار انجام شود.