بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد

دیپلمات سابق انگلیسی با اشاره به تجربه برجام: با وجود شبه‌ترامپ‌ها، فایده توافق با بایدن چیست؟

سفیر سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ لندن در واشنگتن با اشاره به سفر جو بایدن به انگلیس برای نشست گروه 7، از بی‌اعتمادی و تردید متحدان آمریکا به این کشور با توجه به تجربه برجام خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 06
کد خبر: ۹۰۷۸۳

به گزارش راهبرد معاصر سفیر پیشین انگلیس در آمریکا معتقد است که با توجه به اقدام دونالد ترامپ در خروج از توافق هسته‌ای ایران، «متحدان و دشمنان» واشنگتن درباره توافق با این کشور تردید دارند.

روزنامه «گاردین» گزارشی درباره سفر «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به انگلیس برای حضور در نشست سران «گروه ۷» منتشر کرد و نظرات یک چهره شناخته شده انگلیسی را درباره محور گفت‌و‌گوهای سران این هفت کشور جویا شد.

نشست سران گروه هفت قرار است ۱۱ تا ۱۳ ژوئن (۲۱ تا ۲۳ خرداد) به میزبانی انگلیس برگزار شود و جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در اولین سفر خارجی خود بعد از آغاز به کار قرار است به انگلیس برود.

در گزارش گاردین آمده است: «جو بایدن اولین سفر خود به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده را طی این هفته انجام خواهد داد و مصمم است که متحدان و دشمنان (واشنگتن) را متقاعد کند بعد از چهار سال زمامداری دونالد ترامپ، "آمریکا دوباره (به عرصه تحولات جهانی) برگشته است"».

بایدن قرار است در جریان این سفر، ضمن حضور در نشست گروه ۷، به صورت دوجانبه با نخست‌وزیران انگلیس، بلژیک و روسای جمهور روسیه و ترکیه دیدار کند.

«پیتر وستماکوت» سفیر اسبق انگلیس در آمریکا در مصاحبه با گاردین گفت: «چیزی که بایدن و بسیاری از دیگر اعضای تیم او از آن کشورها (در نشست گروه ۷) که این تیم تلاش خواهد کرد آنها را به انجام کاری متقاعد کند، خواهند شنید این است که "چطور ما بتوانیم حرف آمریکا را بپذیریم؟"»


اوباما و «پیتر وستماکوت» سفیر پیشین انگلیس

 

سفیر پیشین انگلیس در آمریکا با اشاره به حصول توافق برجام در دولت باراک اوباما و خروج از این توافق در دولت ترامپ تصریح کرد: «ببینید چه اتفاقی برای توافق هسته‌ای ایران افتاد: (این توافق) توسط رئیس‌جمهور بعدی (آمریکا) پاره شد».

سفیر سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ لندن در واشنگتن افزود: «اگر یک ترامپ دیگر یا فرد شبیه به ترامپ در کاخ سفید حضور یابد، چه اتفاقی می‌افتد؟ چه فایده‌ای دارد که با شماها (اعضای دولت بایدن) در حال حاضر به توافق برسیم وقتی که ارزش کاغذی که توافق روی آن پرینت می‌شود را ندارد؟ به نظر من، آنها متوجه آسیب وارد شده به وجهه آمریکا به عنوان یک متحد قابل اتکا هستند».

ترامپ در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ در اقدامی غیرقانونی و خلاف تعهدات مصرح آمریکا در برجام و همچنین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، این کشور را از این توافق بین‌المللی کرد و با هدف رسیدن به آنچه «توافق بهتر» با ایران خوانده بود، کارزار فشار حداکثری را در پیش گرفت.

جو بایدن از زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اعلام کرد که در صورت پیروزی و رئیس‌جمهور شدن، به شرط بازگشت ایران به تعهدات کامل برجامی، آمریکا را به این توافق برمی‌گرداند.

مقام‌های ایران اعلام کرده‌اند آمریکا طرفی بوده است که به صورت غیرقانونی از برجام خارج شد و در صورت اقدام واشنگتن برای پایبندی کامل به تعهداتش در این توافق و راستی آزمایی آن توسط تهران، اقدامات جبرانی ایران برداشته خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار