به گزارش راهبرد معاصر اخبار رتبه بندی معلمان از تصویب کلیات رتبه بندی معلمان در صحن مجلس خبر می دهد. نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز کلیات این لایحه را به تصویب رساندند. پس از تصویب کلیات لایحه رتبه بندی معلمان، بحث دو شوری بودن آن سوال بسیاری از فرهنگیان بود. زمانی که طرح یا لایحهای مطرح میشود، ابتدا کلیات آن توسط موافقان و مخالفان مورد بررسی قرار میگیرد.در شور اول این سوال بین نمایندگان به رای گذاشته میشود که آیا در این حوزه و موضوع نیاز به قانون گذاری، اصلاح قانون، اضافه کردن قانون، حذف و اضافه برخی مفاد قانونی یا قانونگذاری جدید وجود دارد یانه. پس از تایید در این مرحله اگر کلیات آن طرح یا لایحه تایید شد، پس از آن جزئیات مورد ارزیابی قرار میگیرد که اصطلاحا به آن شور دوم می گویند.
در لایحه رتبه بندی معلمان نمایندگان وارد شور دوم شده و ماده به ماده و تبصره به تبصره، ورود پیدا کرده و پیشنهادهای مختلف نمایندگان مطرح می کند و موافقان، مخالفان، نمایندگان دولت، همگی، جزء به جزء نسبت به جزئیات مد نظر خود صحبت میکنند تا اینکه نهایتا کار بررسی به اتمام برسد.در این مرحله نیز پس از ارائه پیشنهادها و نظرات مختلف و اعمال تغییرات مورد نظر، رایگیری انجام گرفته و در صورت تایید، در اختیار شورای نگهبان برای بررسی و تصویب نهایی قرار میگیرد.شور دوم برای ایجاد تغییرات و رفع ایرادات بسیار مهم است و نیازمند پیگیری فرهنگیان و رایزنی نمایندگان آنان است.
در نشست علنی امروز -سه شنبه ۱۸ خرداد ماه- مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نظام رتبه بندی معلمان، با ۲۲۷ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه با کلیات این لایحه موافقت کردند.
محسن حاجی میرزایی در جریان بررسی کلیات لایحه رتبهبندی معلمان ضمن تشکر و تقدیر از موافقت نمایندگان با بررسی اولویتدار این لایحه گفت: تعیین تکلیف موضوع رتبهبندی معلمان تقاضای جامعه فرهنگیان است که خوشبختانه مجلس شورای اسلامی نیز برای تحقق آن در تلاش است. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به اجرای رتبهبندی معلمان پیشبینیهای لازم انجام شده از این رو در وزارت آموزش و پرورش در تلاش هستیم همزمان با بررسی این لایحه در صحن، آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان تدوین شود تا در سریعترین زمان ممکن تقدیم هیأت دولت شود.
وی افزود: اجرای سند تحول بنیادین مهمترین مأموریت وزارت آموزش و پرورش است و در این میان معلم اصلیترین رکن این سند پیشبینی شده است؛ معلم جانشین همه کاستیها است از این رو باید دارای بالاترین انگیزهها باشد. عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: شغل معلمی یکی از غنیترین و پربارترین مشاغل است و دامنه وسیعی برای خلاقیت دارد لذا باید توانمندی معلمان، رتبهبندی شود. حاجی میرزایی گفت: رتبهبندی ابزاری برای اصلاح فرآیندها، افزایش انگیزه و توانمندی معلمان است لذا تلاش خواهیم کرد در مسیر اجرای این مهم شاهد معلمانی با انگیزهتر، با کیفیتتر و با صلاحیت بالاتر باشیم. وزیر آموزش و پرورش افزود: به دلیل اهمیت لایحه مذکور بررسی این مهم در دولت خارج از نوبت انجام شد از این رو امیدواریم روند رسیدگی و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی نیز با سرعت پیش رود تا در سال جاری شاهد اجرای آن باشیم.
علیرضا منادی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه 18 خرداد) در جریان بررسی بررسی کلیات لایحه رتبه بندی معلمان و در موافقت با آن اظهار داشت: بعد از 10 سال کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با درایت وزیر آموزش، لایحه رتبه بندی را به نتیجه رساندهاند که حاصل تعامل بین مجلس و دولت بوده است. وی افزود: مجلس یازدهم در مسیر آموزش عالی و آموزش و پرورش 2 اقدام قابل دفاع داشته است ابتدا در بودجه سنواتی با برگشت لایحه بودجه 1400 سبب شد همسان سازی حقوقها در دانشگاهها رقم بخورد.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: لایحه رتبه بندی از افتخارات این کمیسیون است زیرا اجرای آن باعث افزایش سطح و کیفیت آموزش میشود.منادی اظهار داشت: اعتبار15 هزار میلیارد تومانی برای رتبه بندی معلمان در نظر گرفته شده که بودجه مناسبی است. وی خاطرنشان کرد: طبق لایحه رتبه بندی معلمان هر فردی که معلم است باید رتبه بندی شود برای بازنشستگان هم برنامه داریم.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: لایحه رتبه بندی معلمان در مسیر سند تحول آموزش و پرورش است.
طرح رتبه بندی معلمان قرار بود فروردین ماه ۱۴۰۰ اجرایی شود اما پروسه تدوین و تصویب آن در دولت و مجلس باعث شده است تا معلمان همچنان منتظر اجرای این طرح باشند. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در حال حاضر لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس به سر می برد و گویا نمایندگان ایرادات اساسی را در مورد آن مطرح کردهاند. در جدیدترین مورد یکی از نمایندگان مجلس گفته است : طرح رتبه بندی معلمان باید در ابتدای شروع دولت دهم آغاز میشد، اما هم اکنون یک لایحه حداقلی که پر از ایراد بوده، تقدیم مجلس شده است. در واقع دولت بدون توجه به زیرساختها و صرفا برای اینکه کار را از سر خود باز کند، این لایحه را ارائه کرده است. رتبه بندی معلمان با هدف افزایش دریافتی معلمان تدوین شده و چندین مرحله از ان در سال های ۹۴، ۹۸ و ۹۹ اجرایی شده اما با این حال نتوانسته است رضایت معلمان در دریافت حقوق را جلب کند. به طوری که معلمان همچنان از فاصله پرداختی خود با سایر کارمندان دولتی گلایه دارند. از انجا برنامه ششم توسعه دولت را به ارائه لایحه رتبدی بندی معلمان در جهت افزایش حقوق انها مکلف کرده است اما تعلل دولت در تدوین و ارسال آن به مجلس و حالا تعلل نمایندگان مجلس در بررسی آن سبب نگرانی فرهنگیان شده است. این لایحه ۲۵ اسنفد ۹۹ به مجلس ارسال شد اما با این حال با گذشت نزدیک به دو ماه هنوز به صحن علنی مجلس نرسیده است. اجرای قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ در انتظار تصویب لایحه دولت در مجلس است. با این حال همزمان با روز معلم محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه از تامین مالی اجرای طرح رتبه بندی معلمان خبر داد. او در توئیتی نوشت: با تأمین مالی صورت گرفته پس از تصویب لایحه رتبه بندی و تهیه دستورالعمل منطقی و عادلانه همسان سازی از ١٤٠٠ / ١ / ١ اجرایی میشود.رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور پیشتر به هنگام تصویب لایحه بودجه کل کشور اعلام کرده بود مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان در ارتباط با رتبه بندی فرهنگیان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منظور شد که جای هیچ نگرانی نیست.