مشخصات فنی و قیمت پژو پارس سال ۱۴۰۰-راهبرد معاصر

مشخصات فنی و قیمت پژو پارس سال ۱۴۰۰

پژو پارس یک فیس‌لیفت موفق از پژو ۴۰۵ است که انواع مختلف آن در بازار خودروی ایران موجود است. معرفی و بررسی قیمت، مشخصات فنی، امکانات رفاهی، تجهیزات ایمنی، طراحی، مصرف سوخت، سرعت، محاسن، معایب و شرایط فروش پژو پارس سال، برای انتخاب و خرید این خودرو مفید است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 09
کد خبر: ۹۱۱۴۷

به گزارش راهبرد معاصر پژو پارس یک فیس‌لیفت موفق از پژو ۴۰۵ است که در سال ۱۳۷۹ توسط ایران‌خودرو معرفی شد. این خودرو با ارائه ظاهری جذاب‌تر و امکاناتی بیشتر نسبت به پژو ۴۰۵، موفق شد به یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای ایران تبدیل شود. این خودرو همچنان روی خط تولید قرار دارد و تاکنون نسخه‌های مختلفی از آن به بازار عرضه شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به پژو پارس سال، پژو پارس LXو پژو پارس اتوماتیک اشاره کرد. پژو پارس از ابتدای تاریخ فعالیت خود تاکنون با خودروهای مختلف کره‌ای، اروپایی و چینی به رقابت پرداخته و همواره یکه‌تاز آمار فروش بوده است.

 

مدل‌های مختلف پژو پارس

  • پژو پارس LX
  • پژو پارس ELX
  • پژو پارس ELX با موتور XUM
  • پژو پارس اتوماتیک
  • پژو پارس دو گانه سوز
  • پژو پارس سال

 

فضای داخلی پژو پارس

با وجود آن‌که پژو پارس نسخه فیس‌لیفت پژو ۴۰۵ محسوب می‌شود، در نمونه‌های نخستین این خودرو تفاوت‌های چندانی میان کابین پژو پارس و پژو ۴۰۵ به چشم نمی‌خورد. درواقع برخلاف ظاهر خارجی این خودروها که کاملاً متفاوت است، در فضای داخلی با تشابهات بسیاری روبرو هستیم. این مسئله با توجه به شباهت کابین سه محصول پژو پارس، پژو ۴۰۵ و پژو روآ موجب نارضایتی مشتریانی شد که وجه بیشتری را برای تملک پارس پرداخت کرده بودند. از ابتدای دهه ۹۰ ایران‌خودرو در نمونه‌های تولیدی پژو پارس تصمیم گرفت تا طرح فرمان این خودرو را تغییر داده و با افزودن یک کیسه هوا، محصول خود را ایمن‌تر کند. در ادامه و به‌واسطه الزامات سازمان استاندارد مبنی بر نصب کیسه هوای راننده و سرنشین جانبی، ایران‌خودرو از تریم جدید داشبورد پژو پارس در سال ۹۳ رونمایی کرد.

طرح جدید داشبورد پژو پارس در بین فعالین بازار به داشبورد سوناتایی شهرت دارد که موجب تنوع‌بخشی به این سدان جمع‌وجور شده است، اما کیفیت متریال استفاده‌شده در ساخت آن تعریف چندانی ندارد! از سوی دیگر شرکت سازنده برای ایجاد تمایز میان پارس و پژو ۴۰۵، برخی امکانات رفاهی را به این خودرو افزوده است. برای مثال فرمان پژو پارس مزین به دکمه‌های کنترلی سیستم صوتی است که در پژو ۴۰۵ دیده نمی‌شود. همچنین این خودرو به سیستم کولر اتوماتیک مجهز بوده و در نسخه‌های گران‌تر نظیر پژو پارس اتوماتیک (سفارش مدیران) مواردی همچون مانیتور ۱۳ اینچی لمسی، کروز کنترل و دوربین دید عقب نیز گنجانده شده است.

یکی از بزرگ‌ترین مزایای پژو پارس که از ابتدای حضورش تاکنون موجب برتری این خودرو در مقابل رقبایش شده، فاصله محوری مناسب و صندوق‌عقب جادار این خودرو است. با توجه به محبوبیت خودروهای خانوادگی در ایران، پژو پارس انتخاب مناسبی برای خانواده‌های ایرانی است. فاصله بین دو محور پژو پارس ۲۶۶۹ میلی‌متر بوده و حجم صندوق‌عقب این خودرو نیز ۴۷۰ لیتر اعلام شده است.

امکانات رفاهی پژو پارس در مدل‌های سال و LXدر مقایسه با نمونه‌های اولیه تغییر چندانی نداشته‌اند که موجب شده تا امروزه این خودرو محصولی ضعیف از نظر تجهیزات رفاهی قلمداد شود. مواردی همچون سنسور عقب، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، آینه جانبی با تنظیم برقی و کولر اتوماتیک اندک تجهیزات پژو پارس را تشکیل می‌دهند که در مقابل رقبای چینی حرفی برای گفتن ندارد و تنها قادر به رویارویی با محصولات دهه هشتاد خورشیدی بازار ایران است.

قیمت پژو پارس

بررسی پژو پارس سال

پژو پارس حاصل یک تغییر چهره موفق بر روی پژو ۴۰۵ است و ایران‌خودرو در توسعه این محصول سعی داشته تا خودرویی جذاب‌تر و متفاوت از پژو ۴۰۵ خلق کند. در اواخر دهه هفتاد خورشیدی به‌نظر می‌رسید که ظاهر پژو ۴۰۵ برای مخاطبین اندکی کسل‌کننده به‌نظر می‌رسد و این محصول نیاز به بازاریابی مجدد دارد. به همین دلیل ایران‌خودرو تصمیم گرفت با اجرای برخی اصلاحات، سدان سالخورده فرانسوی را به نسل جدیدش یعنی پژو ۴۰۶ شبیه کند و حاصل این تغییرات تولد پژو پارس بود. پژو پارس خودرویی با ظاهر جذاب و هماهنگ است که در مقابل بسیاری از رقبا همچون کیا ریو برتر به‌نظر می‌رسد.

این خودرو همچنان برای مخاطبان ایرانی جذاب تلقی می‌شود، هرچند در طول دو دهه عرضه به بازار، بخش اعظم جذابیت و تازگی خود را به دلیل ورود رقبای جدید از دست داده است. ستون‌های باریک و کاپوت کشیده امروزه دیگر چندان نوآورانه محسوب نمی‌شوند و به‌واسطه حضور سدان‌های تازه‌نفس، چشم مصرف‌کنندگان به مشاهده خودروهایی با ظاهر به‌مراتب زیباتر و مدرن‌تر عادت کرده است.

رانندگی با پژو پارس برای افرادی که پیش‌ازاین خودرو مالک سمند، پژو ۴۰۵ یا محصولات مشابه بوده‌اند هیچ نکته جدیدی در بر ندارد و تفاوت چندانی میان تجربه رانندگی این خودروها احساس نمی‌شود. تنها می‌توان گفت پژو پارس به دلیل بهره‌مندی از ستون‌های باریک، دید مناسب‌تری را نسبت به محصولات خانواده سمند ارائه می‌دهد و برای استفاده در مسیرهای درون‌شهری مناسب‌تر است. اما برای افرادی که پیش از پژو پارس مالک خودروهای کوچک شهری نظیر پراید یا تیبا بودند، رانندگی با پارس یک تجربه شیرین و حتی هیجان‌انگیز محسوب خواهد شد.

کابین این خودرو جادار بوده و راننده در جایگاه راحتی قرار دارد و در سفرهای طولانی‌مدت بدن راننده آسیب کمتری خواهد دید. عایق‌بندی کابین پژو پارس به‌خصوص در نسخه‌های قدیمی نسبت به خودروهای اقتصادی داخلی بهتر است و صدای پیشرانه کمتر وارد کابین می‌شود، ازاین‌رو با فضایی آرام‌تر روبرو خواهید بود. فرمان خودرو نیز استحکام قابل توجهی داشته و خودرو در سرعت‌های بالا پایداری مناسبی از خود نشان می‌دهد که این موضوع باعث افزایش حس اطمینان هنگام سواری خواهد شد.

 

مصرف سوخت پژو پارس سال

در مورد مصرف سوخت تفاوت‌های قابل توجهی میان تیپ‌های مختلف پژو پارس وجود دارد. مرسوم‌ترین نسخه این خودرو موسوم به پژو پارس سال، از پیشرانه ۱.۸ لیتری هشت سوپاپه مشترک با پژو ۴۰۵ استفاده می‌کند که با معیارهای امروزی مصرف سوخت بالایی را ثبت کرده و به ۹.۱ لیتر در هر صد کیلومتر می‌رسد. این رقم در خصوص پارس LXیا پارس اتوماتیک اندکی کاهش را نشان می‌دهد و با مصرف سوخت به‌مراتب بهینه‌تری مواجه هستیم. با توجه به ظرفیت باک پارس که در حدود ۷۰ لیتر است، راننده نیاز چندانی به سوخت‌گیری در فواصل کوتاه‌مدت نخواهد داشت.

 

موتور پژو پارس سال

پژو پارس با چند پیشرانه به بازار کشورمان عرضه شده است. نمونه‌های مرسوم پژو پارس سال و پژو پارس دوگانه‌سوز از موتور ۱.۸ لیتری L۳ با قدرت ۱۰۰ اسب‌بخار و گشتاور ۱۵۳ نیوتن‌متر استفاده می‌کنند. تیپ LX و اتوماتیک این خودرو نیز از پیشرانه TU۵ بهره می‌برند که ۱۰۸ اسب‌بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن‌متر گشتاور ارائه می‌دهد.

تمامی تیپ‌های پژو پارس دیفرانسیل جلو هستند و از گیربکس پنج سرعته دستی استفاده می‌کنند، به‌جز نمونه اتوماتیک که از گیربکس چهارسرعته AL۴ بهره می‌برد. شتاب پژو پارس نیز بسته به نوع پیشرانه مورد استفاده، رقمی بین ۱۰ الی ۱۴ ثانیه برآورد می‌شود. نمونه‌های ELX سریع‌ترین نسخه‌های پژو پارس هستند که از پیشرانه‌های حجیم دو لیتری استفاده می‌کردند و دیگر به تولید نمی‌رسند؛ کندترین نمونه نیز پژو پارس اتوماتیک با موتور TU۵ و گیربکس AL۴ است و برای علاقه‌مندان به رانندگی‌های تهاجمی خودرو مناسبی به‌نظر نمی‌رسد.

مشخصات فنی پژو پارس

ایمنی خودرو پژو پارس سال

پژو پارس همانند دیگر محصولات داخلی هیچ‌گاه در آزمون‌های تست تصادف بین‌المللی شرکت نکرده و از این رو نمی‌توان برآورد دقیقی از میزان امنیت این خودرو داشت. علاوه بر آن پژو پارس خودرویی متعلق به دهه هشتاد میلادی است؛ خودروهای فرانسوی در این دوره ایمنی چندانی در تصادفات ندارند و امتیازات ضعیفی را در آزمون‌های ایمنی کسب کرده‌اند. از سوی دیگر تجهیزات ایمنی امروزی در هیچ‌کدام از نسخه‌های پژو پارس دیده نمی‌شود و تمامی این خودروها فاقد مواردی همچون سیستم کنترل پایداری یا سیستم کنترل کشش هستند.

تنها امکانات ایمنی پژو پارس محدود به کیسه‌های هوا راننده و سرنشین، سیستم ترمز ضد قفل و سیستم توزیع نیروی ترمز می‌شود و اکثر نمونه‌های این خودرو حتی از ترمز دیسکی عقب نیز محروم هستند؛ بنابراین بهتر است تا هنگام رانندگی با پژو پارس، جوانب احتیاط را به‌دقت رعایت کنید!

 

پژو پارس ایران خودرو

پژو پارس یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین خودروهای بازار ایران است. این محصول سال‌هاست که با موفقیت بر رده سدان‌های خانوادگی داخلی حکمرانی می‌کند و انتخاب اول بسیاری از مصرف‌کنندگان ایرانی است. خریدوفروش پژو پارس در بازار خودروهای کارکرده رونق قابل توجهی دارد و برای فروش این خودرو به مشکل چندانی برخورد نخواهید کرد. هرچند افزایش قیمت سوخت در دو دهه اخیر بخشی از مشتریان پژو پارس را به سمت سدان‌های کم‌مصرف نظیر پژو ۲۰۶ صندوقدار سوق داده است.

 

مزایا پژو پارس سال

  • بازار دست دوم خوب
  • کابین جادار
  • سیستم پخش ترمز

معایب پژو پارس سال

  • مصرف سوخت بالا
  • طراحی یکنواخت و تکراری
  • ایمنی پایین خودرو
  • کیفیت ساخت پایین
  • استهلاک بالا

 

قیمت پژو پارس سال

در آخرین طرح فروش فوق‌العاده ایران خودرو در خرداد ۱۴۰۰، پارس سال با مبلغ یک میلیارد و ۴۰۲ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۷۱ ریال به فروش می‌رسد./ایمنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده