طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات

قطر: تمام تاسیسات اتمی اسرائیل باید توسط آژانس بازرسی شود

قطر: تمام تاسیسات اتمی اسرائیل باید توسط آژانس بازرسی شود قطر از رژیم صهیونیستی خواسته ضمن اجازه بازرسی آژانس بین‌المللی اتمی از تاسیسات اتمی خود، به پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی در غرب آسیا بپیوندد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 13
کد خبر: ۹۱۵۰۹

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام ارشد دولت قطر گفت که تمام تاسیسات اتمی رژیم صهیونیستی باید برای بازرسی در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گیرد.

 

به نوشته وبگاه «دوحه نیوز» «سلطان بن سلمین آل منصوری» سفیر قطر در اتریش و نماینده دائمی این کشور در سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت، رژیم اسرائیل از پیوستن به پیمان خاورمیانه  عاری از سلاح اتمی به عنوان بخشی از قطعنامه‌های بین‌المللی برای ایجاد ثبات امتناع می‌ورزد. این بدان معناست که اسرائیل تحت بازرسی و خطراتی نیست که توسط آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای سازمان ملل متحد مورد تحریم قرار گیرد.

 

این مقام ارشد قطری گفت که دوحه از رژیم اسرائیل می‌خواهد تا با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند و تاسیسات و راکتورهای اتمی خود را بر روی بازرسان باز کند.

وزارت امور خارجه قطر نیز اعلام کرد که از جامعه بین‌المللی و نهادهای مربوطه خواسته تا از خاورمیانه بدون سلاح‌های اتمی  حمایت کرده و اقدامات قانونی را برای دستیابی به این هدف و بر اساس قانون انجام دهند.

 

توانایی‌های اتمی رژیم صهیونیستی از دهه 1960 هنگامی که برای اولین بار بهره‌برداری از «راکتور اتمی دیمونا» را در صحرای «نقب» آغاز کرد، موضوع اصلی ارزیابی اطلاعاتی بوده است. اگرچه این رژیم هنوز از پذیرش تولید سلاح اتمی در تأسیسات خود امتناع ورزیده و یا میزان موجودی خود را فاش نمی‌کند، اما «مردخای وانونو »کارشناس سابق اتمی این رژیم تصاویر کلاهک اتمی اسرائیل را در اواسط دهه هشتاد میلادی در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

 

در سال 2003 تخمین زده شد که رژیم صهیونیستی بین 100 تا 200 کلاهک اتمی داشته باشد. این در حالی است که کارشناسان پیش بینی می‌کنند که تاکنون این رقم دو برابر شده باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار