تکرار ادعا‌های بی اساس عربستان علیه برنامه هسته‌ای ایران-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

تکرار ادعا‌های بی اساس عربستان علیه برنامه هسته‌ای ایران

نماینده عربستان سعودی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اتهام‌زنی به ایران و تکرار ادعای‌های همیشگی ریاض علیه تهران، برای ایران تعیین تکلیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 12
کد خبر: ۹۱۳۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  «عبدالله بن خالد بن سلطان» سفیر عربستان سعودی در اتریش و نماینده این کشور در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در جلسه روز پنجشنبه آژانس به اتهام‌زنی به ایران پرداخت.

 

بر اساس گزارش امروز -شنبه- روزنامه «عکاظ»، نماینده عربستان سعودی در جریان سخنرانی خود در نشست مذکور ایران را به عدم شفافیت در تعامل با خواسته‌های آژانس درباره چهار سایت متهم کرد.

 

عبدالله بن خالد بن سلطان در ادامه اظهاراتش با بیان اینکه پاسخ‌های ایران در ارتباط با سایت‌های هسته‌ای «راضی‌کننده نبوده»، مدعی شد که این پاسخ‌ها از نظر فنی فاقد اعتبار هستند.

 

وی همچنین با مطرح کردن ادعای عدم توانایی ایران در پاسخگویی به پرسش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تهران را به عدم جدیت در تعامل با آژانس متهم کرد.

 

بن خالد در ادامه با کارشکنی خواندن اقدام ایران در عدم عمل به پروتکل الحاقی، ایران را به در پیش گرفتن آنچه آن را سیاست‌های گمراه‌کننده خواند، متهم کرد.

 

نماینده ریاض در ادمه با تکرار ادعاهای همیشگی کشورش، ایران را به تنش‌زایی در منطقه و تلاش برای به خطر انداختن ثبات و امنیت منطقه متهم کرد و با تعیین‌ تکلیف برای ایران از تهران خواست که به خواسته‌ها و پرسش‌های آژانس «فورا» پاسخ دهد، «به صورت جدی» وارد مذاکرات کنونی در چارچوب طرح جامع اقدام مشترک (برجام) شود و از غنی‌سازی ۶۰ درصدی و نصب سانتریفیوژ پیشرفته و تولید اورانیوم غنی‌شده عقب‌ بنشیند.

 

نماینده عربستان سعودی پیشتر نیز بدون اشاره به خروج یک‌جانبه متحد این کشور، آمریکا، از برجام و چگونگی روند کاهش تدریجی پایبندی ایران به تعهدات برجامی، ادعاهای مشابهی را علیه تهران مطرح کرده بود.

 

بعد از گذشت یک سال از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

 

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

 

تهران تأکید دارد که به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

 

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

 

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یک‌جانبه از این توافق خارج شد.

 

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسفندماه سال گذشته به توافقی برای ارائه دسترسی‌های داوطلبانه از سوی ایران به دو مکان مشخص شده و تسهیل فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس دست یافتند. این توافق هفته پیش به مدت یک ماه دیگر (تا تاریخ ۲۴ ژوئن مصادف با سوم تیرماه) تمدید شد.

 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید پروتکل الحاقی به این نهاد بین‌المللی اجازه دسترسی گسترده‌تر به اطلاعات و اماکن موجود در ایران را می‌دهد.

 

سال گذشته مجلس شورای اسلامی ایران قانونی را به تصویب رساند که دولت را ملزم می‌کند در صورت عدم رفع تحریم‌ها علیه ایران بازرسی‌های آژانس اتمی در ایران را معلق کند./ فارس

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار