سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

درخواست پامپئو از بایدن برای اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران

درخواست پامپئو از بایدن برای اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران وزیر خارجه سابق آمریکا با دفاع از سیاست‌های ضدایرانی دولت پیشین واشنگتن، از رئیس‌جمهور کنونی این کشور خواست که به جای مذاکره با تهران، سیاست «فشار حداکثری» را ادامه دهد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 21
کد خبر: ۹۲۵۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه دولت پیشین ایالات متحده روز گذشته (یکشنبه) در گفت‌وگو با شبکه «فاکس‌نیوز» بار دیگر با دفاع از سیاست‌های شکست‌خورده ترامپ در قبال جمهوری اسلامی، خواستار تداوم سیاست‌های «فشار حداکثری» دولت بایدن علیه ایران شد.

 

پامپئو در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به اقدامات ضدایرانی دولت ترامپ گفت: «ما اهرم‌های زیادی را برای این دولت (بایدن) به جا گذاشتیم که شامل چند هزار تحریم علیه رهبران و اقتصاد ایران می‌شود. ما ائتلافی از کشورهای خلیج [فارس] و دوست و متحد خود اسرائیل ایجاد کردیم».

 

پامپئو سپس توضیح داد: « همه اقدامات برای مهار ایران و جلوگیری از دستیابی آن‌ها به پول و منابع و تمامی چیزهایی بود که شاهد بودیم».

 

وزیر خارجه پیشین آمریکا سپس با تکرار لفاظی‌های دولت ترامپ علیه مقام‌های جمهوری اسلامی ایران بر تداوم سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و گفت: «اهرم‌های بسیار زیادی به این دولت (بایدن) داده شده تا به ایران اعمال فشار آورد».

 

مایک پامپئو همچنین با تکرار اتهام‌زنی‌ها درباره ایران، مدعی شد: «شما می‌توانید شاهد [افزایش سطح] غنی‌سازی باشید که آنها [ایران] قاطعانه متعهد به آن هستند که از طریق آن به ایالات متحده اعمال فشار آورند تا بتوانند از این طریق امتیازات بیشتری در میز مذاکرات به دست آورند».

 

وی سپس با اشاره به این موارد خواستار توقف مذاکرات آمریکا با ایران شد و گفت: «این رژیمی نیست که ما باید با آن تعامل داشته‌ باشیم. ما باید کارزار فشار حداکثری را ادامه دهیم تا این رژیم را وادار به تغییر رفتار کنیم».

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

 

وزیر خارجه سابق آمریکا در حالی چنین لفاظی‌هایی را مطرح کرده است که مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

 

دولت بایدن همچنین مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

 

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

 

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

 

نشست کمیسیون مشترک برجام به منظور جمع بندی ششمین دور مذاکرات وین در راستای احیای برجام عصر روز گذشته (یکشنبه) با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در «گرند هتل» شهر وین برگزار شد./فارس

 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار