دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اعدام مخالفان دولت عربستان به بهانه مبارزه با تروریسم

حکم اعدام 37 شهروند سعودی به اتهام تشکیل هسته‌های تروریستی،که 32 نفر انها از شیعیان عربستان بودند اجرا شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 23
کد خبر: ۹۲۸۴

به گزارش راهبرد معاصر ، وزارت کشور عربستان سعودی روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «حکم اعدام ۳۷ نفر پس از متهم شدن به تروریسم به مرحله اجرا درآمد».

 در این بیانیه آمده است: «۳۷ شهروند سعودی به اتهام تشکیل هسته‌های تروریستی، اخلال در امنیت عمومی و ایجاد فتنه‌های طایفه‌ای و ناامنی در کشور و آسیب زدن به صلح و امنیت اجتماعی اعدام شدند».

 

وزارت کشور عربستان تاکید کرد که «این اعدام‌ها در مناطق ریاض، مکه مکرمه، مدینه منوره، القصیم، عسیر و منطقه الشرقیه صورت گرفته است».

فعالان شبکه‌های اجتماعی و کاربران اینترنتی عربستان سعودی می‌گویند که ۳۲ نفر از اعدام شدگان، از شیعیان منطقه قطیف و رجال دین و طلاب علوم دینی منطقه شرقیه هستند. «ثوار الشیخ الشهید النمر» هم شیعه بودن 32 نفر از افراد اعدام‌شده را تائید کرده است.

 

 

حکم اعدام این افراد پس از تایید دادگاه تجدیدنظر و دادگاه عالی صورت گرفت. اسامی اعدام‌شدگان به شرح زیر است:

1. أحمد حسن علی آل ربیع.

2. أحمد حسین علی العرادی.

3. أحمد فیصل حسن آل درویش.

4. جابر زهیر جابر المرهون.

5. حسین حسن علی آل ربیع.

6. حسین علی جاسم الحمیدی.

7. حسین قاسم علی العبود.

8. حسین محمد علی آل مسلم.

9. حیدر محمد إبراهیم آل لیف.

10. خالد حمود جویر الفراج.

11. خالد عبدالکریم صالح التویجری.

12. سالم عبدالله عوض العمری الحربی.

13. سعید محمد سعید السکافی.

14. سلمان أمین سلمان آل قریش.

15. طالب مسلم سلیمان الحربی.

16. طاهر مسلم سلیمان الحربی.

17. عباس حجی أحمد الحسن.

18. عبدالعزیز حسن علی آل سهوی.

19. عبدالکریم محمد الحواج.

20. عبدالله سلمان صالح آل اسریح.

21. عبدالله عادل حسن العوجان.

22. عبدالله هانی عبدالله آل طریف.

23. عزیز مهدی عبدالله آل رافع العمری.

24. علی حسین علی العاشور.

25. علی حسین علی المهناء.

26. فاضل حسن عبدالکریم لباد.

27. مجتبى نادر عبدالله السویکت.

28. محمد حسین علی العاشور.

29. محمد سعید عبدرب الرسول آل خاتم.

30. محمد عایض محمد النملان القحطانی.

31. محمد عبدالغنی محمد عطیة.

32. محمد منصور أحمد آل ناصر.

33. مصطفى أحمد عبداللطیف درویش.

34. منتظر علی صالح السبیتی.

35. منیر عبدالله أحمد آل آدم.

36. هادی یوسف رضى آل هزیم.

37. یوسف عبدالله عوض العمری.

مردم شرق عربستان طی سال‌های اخیر بارها در اعتراض اقدامات سرکوبگرانه رژیم سعودی و کشتار ده‌ها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات کرده‌اند، اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آل‌سعود مواجه شدند.

 

دولت سعودی هر ساله شمار زیادی از مخالفان آل‌سعود را با هدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازات های سنگین و اعدام محکوم می‌کند. شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعیان عربستان یکی از برجسته‌ترین زندانیان سیاسی این کشور محسوب می‌شد که در سال ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از آل‌سعود و اقدام علیه امنیت ملی این کشور اعدام شد.

دیده‌بان حقوق بشر اواخر آگوست سال گذشته میلادی در بیانیه‌ای تلاش مقام‌های عربستان برای اعدام فعالان حقوق بشری این کشور را اقدامی «وحشتناک» توصیف کرده بود. اعدام در عربستان سعودی عموما به‌روش گردن زدن صورت می‌پذیرد.

عربستان سعودی در سال‌های اخیر بسیاری از مخالفان خود را به بهانه‌های واهی اعدام یا زندانی کرده است؛ گستره اعدام‌ها در عربستان از شهروندان این کشور هم فراتر رفته است و شمار زیادی از اتباع دیگر کشورها را نیز شامل شده است.

براساس اطلاعات وزارت امور خارجه اندونزی، دولت سعودی طی سال‌های 2011 تا 2018 برای 103 کارگر اندونزیایی که عمدتاً مستخدمان خانگی در عربستان بوده‌اند، به اتهامات مختلف، حکم اعدام صادر کرد.

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار