کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

سعودی‌ها، نوجوانِ در آستانه ورود به دانشگاه را گردن زدند

بنا به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، یکی از 37 نفری که روز گذشته توسط سعودی‌ها اعدام شدند، یک نوجوان بود که در آستانه ورود به یکی از دانشگاههای آمریکایی بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 24
کد خبر: ۹۳۵۷
به گزارش  راهبرد معاصر ، عربستان سعودی روز گذشته (سه‌شنبه)، ۳۷ شهروند سعودی را که بنا به گفته فعالان شبکه‌های اجتماعی و کاربران اینترنتی ۳۲ نفر از آنها شیعه و روحانی و طلاب علوم دینی منطقه شرقی بودند را اعدام کرد.

روزنامه آمریکایی «یو اس ای تودی» در خصوص یکی از این افراد اعدام شده نوشت، نوجوانی که عربستان سعودی، او را دستگیر کرده بود، در حال آماده شدن برای ورود به دانشگاه «میشیگان غربی» بود که روز سه‌شنبه، عربستان سعودی وی را گردن زد.

طبق این گزارش، «مجتبی السویکت» در زمان دستگیری در فرودگاه بین‌المللی «ملک فهد» در سال 2012، تنها 17 سال داشت.

دانشگاه میشیگان غربی در سال 2017 تأیید کرد که این شهروند سعودی موفق به دریافت پذیرش در این دانشگاه شده بود و در سالی که دستگیر شد، قصد سفر به آمریکا را داشت.

عربستان سعودی در سال‌های اخیر بسیاری از مخالفان خود را به بهانه‌های واهی اعدام یا زندانی کرده است؛ گستره اعدام‌ها در عربستان از شهروندان این کشور هم فراتر رفته است و شمار زیادی از اتباع دیگر کشورها را نیز شامل شده است.

براساس اطلاعات وزارت امور خارجه اندونزی، دولت سعودی طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ برای ۱۰۳ کارگر اندونزیایی که عمدتاً مستخدمان خانگی در عربستان بوده‌اند، به اتهامات مختلف، حکم اعدام صادر کرد.

عربستان سعودی، السویکت را به سرپیچی از دستورات پادشاه، حمله، تیراندازی و زخمی‌ کردن نیروهای امنیتی متهم کرده بود.

طبق این گزارش، السویکت در دوران بازداشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود و برپایه اعترافاتی که در نتیجه شکنجه از او گرفته شده بود، محاکمه و محکوم شد.

دیده‌بان حقوق بشر اواخر آگوست سال گذشته میلادی در بیانیه‌ای تلاش مقام‌های عربستان برای اعدام فعالان حقوق بشری این کشور را اقدامی «وحشتناک» توصیف کرده بود. اعدام در عربستان سعودی عموما به‌روش گردن زدن صورت می‌پذیرد.

دولت سعودی هر ساله شمار زیادی از مخالفان آل‌سعود را با هدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازات‌های سنگین و اعدام محکوم می‌کند. شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعیان عربستان یکی از برجسته‌ترین زندانیان سیاسی این کشور محسوب می‌شد که در سال ۱۳۹۳ به دلیل انتقاد از آل‌سعود و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی این کشور اعدام شد حال آنکه به گفته معارضان، او صرفا در سخنرانی‌ها از دولت انتقاد کرده بود.

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار