پیش بینی کاهش نسبی دما در نیمه شمالی کشور/ احتمال بارش رگباری و پراکنده در نقاط مختلف وزیر بهداشت: امسال شش هزار تخت بیمارستانی افتتاح می‌شود انهدام ۸۱۶ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در سال جاری اتصال برخط سازمان تأمین اجتماعی به دفاتر ثبت اسناد و املاک کشور اولین ربات انسان‌نمای طبل‌زن دنیا را بشناسید توزیع دارو در موکب‌های مرز مهران ممنوع شد جزئیات انسداد مسیر‌های تونل توحید برای امشب دادستان تهران: شرکت‌های هواپیمایی مسئول تخلف در زمینه قیمت بلیت هستند هشدار سطح نارنجی برای سه استان شرقی کشور/ آماده باش کامل دستگاه‌های امدادی و خدماتی باستان‌شناسان به «قدیمی‌ترین سکونت‌گاه انسان در ایران» بازگشتند مهلت ۱۵ روزه دادستانی برای ساماندهی کالا‌های خطرناک دستگیری ۱۰ نفر از عاملان نزاع مسلحانه تربت‌حیدریه بازداشت جیب‌بر‌های زن پاکستانی توسط پلیس ایران/ زوار مراقب جیب‌بر‌ها باشند تخلف دو شرکت بزرگ توزیع برنج محرز شد شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز انتشار تصویر جاسوس موساد که امروز اعدام شد/ روزبه وادی که بود؟

نداشتن عارضه جانبی پس از زدن واکسن کرونا نگران کننده نیست

بروز عوارض جانبی پس از تزریق واکسن های کرونایبه عنوان نشانه‌ای از فعال شدن دستگاه ایمنی شمرده شده است، اما پژوهشگران می‌گویند نبود عوارض پس از تزریق واکسن‌های از نوع mRNA نباید باعث نگرانی افراد شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۲ - ۱۲ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 03
کد خبر: ۹۴۱۰۵

به گزارش راهبرد معاصر پژوهشگران می‌گویند بروز نکردن این عوارض به معنای آن نیست که دستگاه ایمنی به واکسن واکنشی نشان نداده است.

این پژوهشگران ۲۰۶ کارمند بیمارستان را از لحاظ وجود آنتی‌بادی‌های ضد کروناویروس پیش و پس از دریافت واکسن‌های فایزر/ بیونتک بررسی و از آنها درباره واکنش‌های مربوط به واکسن نظر خواهی کردند.

 

در این افراد هم مانند افراد شرکت‌کننده در کارآزمایی بالینی این واکسن‌ها شایع‌ترین عارضه درد بازو بود که ۹۱ درصد افراد پس از تزریق اول واکسن و ۸۲ درصد پس از تزریق دوز دوم گزارش کردند. علائم عمومی مانند احساس ضعف یا خستگی یا احساس دردهای حاد یا مبهم بدنی به ترتیب بوسیله ۴۲ درصد و ۲۸ درصد افراد پس از دوز اول و بوسیله ۶۲ درصد و ۵۲ درصد افراد پس از دوز دوم واکسن گزارش شد.

 

اما به گفته پژوهشگرانی که نتایج کارشان را پیش از داوری همتا در سایت medRxiv ارسال کرده‌اند، رابطه‌ای میان شدت این علائم پس از تزریق واکسن و میزان آنتی‌بادی یک ماه پس از واکسیناسیون وجود نداشت.

این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان باید برای افراد از این لحاظ اطمینان‌بخش باشد که نبود عوارض جانبی پس از دریافت واکسن‌های کرونای از نوع mRNA به معنای آن نیست که این واکسن موثر نبوده است./همشهری

کلمات کلیدی: واکسن کرونا
ارسال نظر
آخرین اخبار