عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

پایان مذاکرات طالبان و کابل بدون آتش‌بس

در پایان نشست دو روزه دوحه، هیات دولت افغانستان و طالبان بر ادامه و تسریع مذاکرات و همچنین دستیابی به راه‌حل سیاسی توافق کردند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۲۸ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 19
کد خبر: ۹۵۸۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مذاکرات صلح دوحه که میان هیات جمهوری اسلامی افغانستان به ریاست «عبدالله عبدالله» و هیات طالبان به سرپرستی «ملا عبدالغنی برادر» در دوحه، پایتخت قطر برگزار شده بود، یک‌شنبه‌شب، بیست‌وهفتم تیر، پایان یافت. دو طرف در مورد لزوم تسریع مذاکرات برای دست‌یابی به راه حل سیاسی عادلانه و پایدار توافق کرده‌اند.

 

دو طرف در پایان این نشست یک بیانیه مشترک را به منتشر کردند اما در آن از آتش‌بس سخنی به‌میان نیامده است.

 

طبق بیانیه، دو طرف توافق کرده‌اند که مذاکرات تسریع شود تا از این طریق برای بیرون رفت از وضعیت کنونی افغانستان هرچه زودتر راه حل دایمی پیدا شود.

 

همچنین دو طرف تعهد کردند که تا رسیدن به توافق عادلانه و پایدار به سطح عالی‌رتبه در مذاکرات دخیل باشند و برای رسیدن به این هدف در آینده به چنین نشست‌ها ادامه دهند.

 

رهبران دو طرف به هیات‌های مذاکره‌کننده دستور داده‌اند که مذاکرات را سرعت ببخشند.

 

در بیانیه مشترک گفته شده است که دو طرف نیاز دست‌یابی به یک توافق را که پاسخ‌گوی منافع و خواست‌های همه زنان و مردان افغانستان در روشنایی اصول اسلامی باشد، درک می‌کنند.

 

هر دو طرف اطمینان داده‌اند که در سراسر افغانستان از زیربناهای عمومی محافظت می‌شود، از تلفات غیرنظامیان جلوگیری و در مورد کمک‌های بشری همکاری می‌کنند.

 

در بیانیه آمده است که با توجه به گسترش چشم‌گیر ویروس همه‌گیر کووید-۱۹ در سراسر افغانستان، تمام اقدامات مناسب را برای امنیت پرسنل واکسیناسیون انجام خواهند داد و نیز از حمل و نقل اکسیژن و سایر مواد ضروری به شکل شفاف برای درمان بیماران کرونایی اطمینان حاصل خواهند کرد.

 

در این بیانیه درباره آتش‌بس و آزادی زندانیان طالبان چیزی گفته نشده است. پیش‌تر گفته شده بود که آتش‌بس یکی از محورهای اصلی این مذاکرات است.

 

مذاکرات در سطح بالا روز شنبه آغاز شد. برای دو روز نشست‌های پی‌درپی بین دو هیات برگزار شده است. سه محور؛ آتش‌بس، دولت موقت و تعیین میانجی برای مذاکرات از اجندهای این مذاکرات گفته شده بود.

 

عبدالله عبدالله، محمدکریم خلیلی، عبدالسلام رحیمی، عطامحمد نور، محمدمعصوم استانکزی، فاطمه گیلانی و باتور دوستم به نمایند‌گی از جمهوری اسلامی افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، شهاب‌الدین دلاور، عبدالسلام حنفی، ملا دین محمد، مولانا فرید، ملا فاضل و شیخ عبدالحکیم حقانی به نماینده‌گی از طالبان در این نشست‌ها حضور داشتند.

 

در نشست اختتامیه این نشست، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی و ملا عبدالغنی، معاون سیاسی طالبان، سخنان کوتاهی را ایراد کردند./فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده