رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد
احمد اشتیاقی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛ 

کاهش قیمت سیمان و فولاد با رفع مشکل قطع برق صنایع

احمد اشتیاقی، کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص پیش بینی قیمت سیمان و فولاد در هفته‌های آینده گفت: با توجه به عرضه زیاد سیمان و فولاد و همچنین ظرفیت خالی تولید در این صنایع، چسبندگی قیمت در سیمان و فولاد وجود ندارد. در صورت برطرف شدن قطع برق و رفع مشکل واحدهای تولیدکننده، دوباره قیمت‌ها به نرخ پایه برمی‌گردد  و در محدوده قیمت‌های قبلی باقی خواهد ماند.
احمد اشتیاقی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۳۱ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 22
کد خبر: ۹۶۱۹۳

کاهش قیمت سیمان و فولاد با رفع مشکل قطع برق صنایع

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت در هفته‌های گذشته و با هدف کاهش قطعی برق در بخش خانگی، توزیع برق در صنایع پرمصرف سیمان و فولاد را محدود کرده است. همین امر در سایه عدم مدیریت و کاهش نظارت‌های دولتی، به افزایش 50 درصدی قیمت سیمان و فولاد منجر شده است. احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است که به دلیل ظرفیت خالی در صنایع سیمان و فولاد، کشف قیمت در بورس کالا در محدوده نرخ پایه اعلامی دولت است و قیمت‌های بازار دلالی امروز با افزایش عرضه در بورس، پایدار نخواهد ماند.

 

احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه در خصوص دلایل افزایش قیمت سیمان و فولاد گفت: معضل قطع برق یکی از مهمترین دلایل گرانی قیمت سیمان و فولاد است. تا قبل ازشروع قطع برق صنایع، هنگامی که هنوز سیمانی‌ها و فولادی‌ها دچار وقفه در تولید نشده بودند، بازار سرمایه در عرضه سیمان و فولاد به راحتی کشف قیمت می‌کرد و در این موضوع  مشکل خاصی وجود نداشت. به این معنا که  در بورس کالا تنها یک تلورانس 5 تا 10 درصدی بر روی قیمت پایه اعلامی وجود دارد و کشش قیمتی سیمان بالا نیست. در صورتی که برق قطع نمی شد قطعا نرخ سیمان و فولاد درمحدوده قیمت‌های قبلی مصوب، کشف قیمت می‌شد. 

 

کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: قطعی برق کارخانه های سیمان و فولاد منجر به کاهش تولید و  عرضه شد. بنابراین به دلیل کمبود ایجاد شده و به دلیل اینکه در بازار مصرف نیاز متقاضیان سیمان برآورده نمی شود، قاعدتا افزایش قیمت طبیعی است.

 

وی عدم افزایش قیمت سیمان را در مواقع عادی اینگونه بیان کرد و گفت: قیمت سیمان به دلیل عرضه بالا در شرایط معمولی نوسان کمی دارد و افزایش نمی‌یابد. با توجه به اینکه کارخانه های تولید سیمان با ظرفیت ۷۰ درصد کار می کنند، لذا مشکلی به نام کمبود عرضه نداریم بلکه با مازاد عرضه هم مواجه هستیم. با برطرف شدن مشکل برق، سیمان به قیمت های بالاتری فروخته نمی شود و دلیل مازاد تولید، قیمت سیمان و فولاد از دست دلالان و رانت‌خواران خارج خواهد شد و خود مصرف‌کنندگان  با توجه به عرضه کافی در بورس کالا و بنا به مصالحی که دارند دست دلالان را از بابت قیمت‌گذاری سیمان حذف می‌کنند. 

 

احمد اشتیاقی کارشناس بورس کالا اضافه کرد: بی تردید بهترین راهکار برای رضایت  تولید‌کننده و مصرف‌کننده برای دسترسی به قیمت عادلانه، عرضه سیمان و فولاد در بورس کالاست. بخشی از گرانی سیمان و فولاد ناشی از بار روانی ناشی از قطعی برق است. در صورت تامین برق صنایع و کاهش مشکلات تولید، قیمت‌ها به سطح ماه گذشته باز خواهند گشت. ضمن اینکه اگر قیمت سیمان و  فولاد خارج از بورس کالا  تعیین میشد، با بروز شوک قطع برق و کاهش تولید، قطعا قیمت سیمان ۳ تا ۴ برابر افزایش می یافت.

 

کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: مضاف بر اینکه قیمت سیمان از قبل هم قیمت پایینی داشت و هیچ مصرف‌کننده‌ای به خاطر کمبود سیمان و افزایش نسبی قیمت‌ها، ساخت‌وساز را متوقف نمی کند تا سیمان را به قیمت رسمی خریداری کند. با توجه به اینکه کمتر از ده درصد هزینه ساخت مسکن مربوط به سیمان است، سازنده‌ها حاضر به خرید سیمان حتی تا ۴ برابر قیمت مصوب هستند تا روند ساخت‌‌وساز متوقف نشود. قطعا هزینه توقف ساخت برای تولیدکننده مسکن بیشتر از مابه‌التفاوت قیمت سیمان در بازار آزاد تمام می‌شود. بنابراین نگرانی‌های ایجاد شده مبنی بر افزایش قیمت ساختمان به دلیل افزایش قیمت سیمان و فولاد چندان درست نیست؛ به این خاطر که وقتی تولیدکننده حاضر است با قیمت بالاتری بخرد یعنی قیمت تمام شده وزن بالاتری برای ساخت و ساز مسکن ایجاد نمی‌کند. 

 

 اشتیاقی با پیش بینی کاهش قیمت سیمان و فولاد در هفته‌های آینده گفت: در صورت رفع قطع برق، نرخ سیمان به قیمت قبلی برمی‌گردد و مجدد کشف قیمت می‌شود. در این صنعت چسبندگی قیمت با توجه به عرضه زیاد وجود ندارد. با توجه به اینکه کارخانجات سیمان با ۷۰ درصد ظرفیت کار می کنند، در صورت برطرف شدن مشکل قطع برق و رفع مشکل واحدهای تولیدکننده، دوباره قیمت به نرخ پایه برمی‌گردد  و در محدوده قیمت‌های قبلی باقی خواهد ماند.

ارسال نظر