سرانجام «برجام» در انتظار چین-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین
الاهرام مصر تحلیل کرد؛

سرانجام «برجام» در انتظار چین

روزنامه مصری الاهرام با بیان اینکه ظاهرا جنگ سرد آمریکا با چین آغاز شده، نوشت، آمریکا همانطوری که با توافق هسته‌ای ایران برخورد کرد، با توافق تجاری چین برخورد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 28
کد خبر: ۹۶۴۹
به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه مصری الاهرام در یادداشتی به قلم «عبدالله عبد السلام»، با عنوان «افق جدید جنگ سرد آمریکا» (در تاریخ ۲۴ آوریل)، تاکید کرد که به توافق‌های آمریکا با کشورهایی که خواهان گسترش نفوذ جهانی خود هستند، نمی‌توان اعتماد کرد.

در مقدمه این یادداشت آمده است:گرچه دونالد ترامپ، رئیس جمهور  آمریکا از دوستی خود با رئیس جمهور چین و چشم‌انداز توافقنامه‌ای سخن گفته است که بحران تجارت بین دو کشور را به پایان خواهد برد، لیکن شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد که اختلافات آنها بیشتر از اشتراک‌هایشان است و چه بسا بزودی جنگ سرد بین آنها آغاز شود که خطرناک‌تر از جنگ سرد میان واشنگتن و مسکو باشد.

الاهرام نوشت: صفحه شطرنجی که دو کشور آمریکا و روسیه به عنوان دو ابرقدرت درجهان روی آن رقابت می‌کردند، هم اینک همه دنیا را فراگرفته است و چین دیگر بازیکن کم اهمیت نیست که واشنگتن از آن در برابر مسکو استفاده کند یا  آن را تشویق کند که اصلاحات سرمایه‌داری ایجاد کند به این امید که رشد اقتصادی منجر به بهبود معیشت و درخواست چینی‌ها برای مشارکت با حکومتشان در تصمیم‌گیری شود که این به معنای پایان دادن به نقش حزب کمونیست است.

نویسنده افزود: اما آنچه اتفاق افتاده بود، برعکس بود؛ چین نه تنها از لحاظ اقتصادی توسعه یافته بلکه به رُنسانسی رسیده است که در طول تاریخ به این سرعت و گستردگی اتفاق نیفتاده است. صدها میلیون نفر از فقر بیرون آمده‌اند؛ چین از لحاظ علمی، فن‌آوری، نظامی و حتی فضا رقابت دارد. مهم‌تر از همه، اقتدار حزب کمونیست تضعیف نشده است، بلکه افزایش یافته است.

الاهرام نوشت: نفوذ پکن دیگر به همسایگانش یا حتی آسیا محدود نمی‌شود، بلکه به آفریقا و آمریکای لاتین گسترش یافته و به اروپا هم رسیده است تا  آنجا که اتحادیه اروپا نگران است چین اعضای این اتحادیه را از طریق طرح «یک راه یک کمربند» که مقدمه ساخت امپراطوری چین است، برباید. [مسیری که قرار است چین را از طریق شهرهای بندری جنوب شرق این کشور، ویتنام، اندونزی، هند، سریلانکا، آفریقای شرقی و آبراهه سوئز به اروپا برساند].

نویسنده درباره عکس العمل واشنگتن به نفوذ روزافزون چین، نوشت: آمریکا  از چین برای گشودن بازارهای خود دعوت کرد و سپس وارد دوران [ریاست‌جمهوری] ترامپ شدیم که وی تعرفه‌های گمرکی سنگینی را بر محصولات چینی اعمال کرد، به همراه اقداماتی دیگر مثل ممنوعیت ورود دانشگاهیان چینی به آمریکا به بهانه اینکه ممکن است اسرار تکنولوژی و نظامی توسط چینی‌ها به سرقت برود.

الاهرام نوشت: ایان برمر، نویسنده آمریکایی بر این باور است که واشنگتن همانطوری با پکن تعامل خواهد کرد که با ایران کرد. آمریکا برای دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران وارد مذاکرات دشواری شد؛ اما ترامپ بلافاصله آن را لغو کرد و همین اتفاق برای توافق تجاری با چین خواهد افتاد. ترامپ پس از این توافق آرام نخواهد نشست و خواهان امتیازات بیشتری خواهد شد، سپس شروع به تهدید می‌کند و سرانجام ممکن است توافق را لغو کند.

ستون‌نویس الاهرام نوشت: من معتقدم که وضعیت اینگونه خواهد شد: هر چقدر قدرت و نفوذ چین بیشتر شود، واشنگتن برای حمله به این رقیب که ممکن است جای او‌ (آمریکا) را بگیرد، بیشتر بهانه‌تراشی خواهد کرد... الان قواعد بازی این است.


فارس

ارسال نظر