محمد مخبر معاون اول آیت الله رئیسی کیست؟ + سوابق اجرایی-راهبرد معاصر

محمد مخبر معاون اول آیت الله رئیسی کیست؟ + سوابق اجرایی

امروز آیت الله سید ابراهیم رئیسی محمد مخبر را به عنوان معاون اول خود منصوب کرد. اما محمد مخبر معاون اول دولت سیزدهم کیست؟
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 08
کد خبر: ۹۸۰۶۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر محمد مخبر تا پیش از انتصاب به عنوان معاون اول رئیس جمهور ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را بر عهده داشت. محمد مخبر معاون اول از سال 86 از سوی رهبر انقلاب در این سمت منصوب شده بود. یکی از اقدامات او تاسیس بنیاد برکت بود که طی یک سال گذشته و همزمان با شیوع کرونا توانست نخستین واکسن ایرانی کرونا ایرانی یعنی کوو برکت را تولید کند. مخبرفارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی برق ، فوق لیسانس مدیریت با گرایش سیستم ها و دکترای مدیریت و برنامه ریزی توسعه اقتصادی است. مسئول بهداری سپاه دزفول در زمان جنگ، مدیرعامل مخابرات دزفول، معاون استانداری خوزستان، معاون بازرگانی بنیاد مستضعفان از دیگر سوابق اجرایی محمد مخبر دزفولی است.

 

محمد مخبر معاون اول

 

بیوگرافی محمد مخبر معاون اول

محمد مخبر متولد 1334 در دزفول خوزستان است.  محمد مخبر دزفولی فرزند حجت الاسلام علامه‌عباس مخبر که از وعاظ و منبری‌های سرشناس شهرستان دزفول است. وی مقطع ابتدایی تحصیل را در دزفول و اهواز گذراند سپس در مقطع دکتری در رشته مدیریت و برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی، در مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی به ترتیب در رشته‌های مدیریت با گرایش سیستم‌ها و کارشناسی در مهندسی برق تحصیل کرد.

سوابق اجرایی محمد مخبر

‌وی دارای سوابق و فعالیت‌های مبارزاتی در دوران طاغوت و سوابق مدیریتی پس از پیروزی انقلاب است؛ مسئول بهداری سپاه دزفول در زمان جنگ، مدیرعامل مخابرات خوزستان، معاون استانداری خوزستان، معاون بازرگانی بنیاد مستضعفان بوده و از سال ۱۳۸۶ تاکنون ریاست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) را برعهده داشته است.معاون اول رئیس جمهور از سال ۱۳۸۶ در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) فعالیت دارد و هم اکنون به عنوان رئیس این ستاد مشغول کار است. محمد مخبر پیش از این سمت معاونت بازرگانی و حمل و نقل بنیاد مستضعفان و ریاست هیئت مدیره بانک سینا و معاونت استانداری خوزستان را بر عهده داشته است. وی پیش از فعالیت در بنیاد، در سِمت معاون اجرایی و مدیر عامل شرکت مخابرات خوزستان و مدیر عامل شرکت مخابرات دزفول مشغول بوده‌ است.

پس از پیوستن محمد مخبر به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) این ستاد فعالیت‌هایش را در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی قوت بخشید و رویکرد ویژه‌ای را در رابطه با اشتغالزایی به ویژه برای مناطق محروم در پیش گرفت. در همین رابطه نیز بنیادی به نام برکت در سال ۱۳۸۶ به دستور او راه اندازی شد که واکسن برکت نیز یکی از محصولات همین بنیاد است. این بنیاد در زمینه اشتغالزایی و اجرای پروژه‌های عمرانی فعالیت می‌کند و هم‌اکنون مالک بیش از ۴۰ شرکت می‌باشد. بنیاد برکت در سال ۹۹  بیش از ۲۲۰ هزار شغل ایجاد کرد و طبق اعلام مخبر، طی سال ۱۴۰۰ نیز برنامه ایجاد ۲۷۰ شغل را دنبال می‌کند و مجموع فرصت‌های شغلی ایجاد شده توسط این بنیاد هم اکنون برابر با ۸۰۰ هزار شغل است.

 

مخبر معاون اول

 

تحریم محمد مخبر

در ژوئیه سال ۲۰۱۰ میلادی، اتحادیه اروپا محمد مخبر را در لیست افراد و اشخاصی قرار داد که در فعالیت‌های مربوط به تولید موشک‌های بالستیک و هسته‌ای فعالیت داشتند قرار داد، اما دو سال بعد نام وی را از آن لیست حذف کردند.وزارت خزانه‌داری آمریکا در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ محمد مخبر را تحریم کرد و به لیست «اتباع به‌طور ویژه معین شده» (اس‌دی‌ان) اضافه کرد.»

 

تالیفات محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور

از جمله تالیفات او می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اقتصاددانان برتر جهان (۱۳۹۲)، جلد اول، انتشارات نور علم

معاذیر معاف‌ کننده مجازات‌ها در اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری (۱۳۹۳)، انتشارات نور علم

رهیافتی به توسعه اقتصادی توأم با عدالت (۱۳۹۴)، انتشارات دانشگاه امام صادق ع

رشد اقتصادی شتابان در ایران، (۱۳۹۵)، نشر چالش

 

مخبر دزفولی

 

انتشار فهرستی از وزیران احتمالی

صبح امروز رسانه‌ها فهرست وزیران و اعضای اقتصادی احتمالی در کابینه سیدابراهیم رئیسی را اعلام کردند. بر اساس این فهرست، جواد اوجی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت، رضا فاطمی امین به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، محمدهادی زاهدی وفا به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، سعید محمد به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، سید جواد ساداتی‌نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و علی صالح‌آبادی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی معرفی شده‌اند.آن طور که صداوسیما در مورد دیگر وزیران احتمالی مدعی شده است، همچنین حسین امیر عبدالهیان به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه، احمد وحیدی به عنوان وزیر پیشنهادی کشور و مهدی اسماعیلی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی می‌شوند.پس از برگزاری مراسم تنفید رئیسی در روز سه‌شنبه، ۱۲ مرداد در حضور رهبر انقلاب و مراسم تحلیف او در روز ۱۴ مرداد در مجلس، رئیس دولت سیزدهم به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.بر اساس گزارش فارس، علیرضا سلیمی، عضو هیات‌رئیسه مجلس صبح امروز با بیان اینکه فهرست اعضای پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم، به دلیل نهایی نشدن به مجلس ارسال نشده است گفت: این لیست به احتمال خیلی زیاد، روز سه‌شنبه به مجلس ارسال می‌شود.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Germany
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
0
0
استاده دریافت پول تولید واکسن برکت و توزیع قطره چکانی آن
استاده بازی با جان مردم
تحلیل های برگزیده