پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان
حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل منطقه در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

هدف طالبان سرنگونی اشرف غنی است

حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل منطقه پیرامون پیشروی‌های اخیر طالبان در افغانستان و اهداف نهایی این جریان گفت: در حالی که دولت افغانستان در مقطع کنونی به دنبال یک راه حل سیاسی است، طالبان با پیشروی‌های پی‌در‌پی اخیرش، دچار غرور نظامی و امنیتی شده و سعی می کند با استفاده از ابزارهای نظامی دولت اشرف غنی را سرنگون کرده و امارت اسلامی مد نظر خویش را دراین کشور تشکیل دهد.
حسن هانی زاده؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 13
کد خبر: ۹۸۳۴۸

هدف طالبان سرنگونی اشرف غنی است

 

حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل منطقه در گفت و گو با راهبرد معاصر، درباره آینده افغانستان و طالبان با توجه به پیشروی های اخیر این گروه گفت: پیشروی طالبان در شهرها و ولایت مختلف افغانستان از جمله قندوز و زرنج و به سمت هرات نشان می دهد بیش از 90 درصد از خاک افغانستان اکنون در دست طالبان است و احتمال بروز یک جنگ داخلی گسترده در افغانستان وجود دارد.


وی افزود: طالبان با هدف تشکیل امارت اسلامی با کمک برخی رژیم های مرتجع عرب به سرعت در حال گسترش نفوذ خود در شهرهای مختلف افغانستان برآمده است. به این دلیل الان افغانستان به سمت یک بحران داخلی حرکت می کند. این بحران تنها منحصر به افغانستان و داخل مرزهای افغانستان نخواهد بود بلکه ممکن است کشورهای دیگر را درگیر کند.


هانی زاده تصریح کرد: بیش از یک میلیون نفر از مردم افغانستان در حال فرار از شهرهای خود و کوچ کردن به سمت مرزهای افغانستان از جمله مرز مشترک ایران و افغانستان هستند و لذا وضعیت افغانستان کاملاً بحرانی است و شرایط به گونه ای است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی باید هر چه سریع تر نسبت به حل بحران افغانستان اقدام کنند. در غیر این صورت اگر دولت آقای اشرف غنی سقوط کند طالبان بار دیگر امارت اسلامی خود را تشکیل می دهد و ناامنی ها در منطقه گسترش می یابد و هیچ یک از کشورهای اطراف افغانستان از این بحران نمی توانند جان سالم به در ببرند و مشکلاتی متوجه این کشورها خواهد شد.


او اظهار کرد: شکل گیری و تشکیل یک کنفرانس منطقه ای و بین المللی برای حل بحران افغانستان از سوی سازمان ملل ضروری است و به همین دلیل افغانستان در سراشیبی سقوط و جنگ داخلی حرکت می کند. اگر دولت افغانستان سقوط کند طالبان در تمام شهرهای مختلف افغانستان نفوذ خود را خواهد داشت و تشکیل یک امارت اسلامی طبیعتاً موجب می شود بسیاری از نخبگان افغانستان از این کشور خارج شوند.


این تحلیلگر درباره اظهارات سخنگوی طالبان که دولت افغانستان شروع کننده جنگ بود. گفت: طبیعتاً دولت افغانستان دنبال راه حل سیاسی است. در گذشته هم دولت آقای اشرف غنی دنبال این بود که یک مذاکراتی با طالبان داشته باشد. ایران هم در این خصوص پادرمیانی و میانجی گری کرد ولی از آنجا که طالبان بخش های مهمی از شهرهای افغانستان را اشغال کرده به نظر می رسد طالبان دچار غرور نظامی و امنیتی شده و سعی می کند با استفاده از ابزارهای خشونت آمیز دولت اشرف غنی را سرنگون کند و امارت اسلامی تشکیل بدهد. بنابراین، دولت افغانستان همین الان هم مایل است با طالبان مذاکره کند تا طالبان وارد پروسه سیاسی شود ولی طالبان با استفاده از سلاح سعی می کند نفوذ خود را گسترش دهد.

 

ارسال نظر