ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

خطیب زاده: سفارت ایران در کابل باز و فعال است

سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که سفارت این کشور در کابل و سرکنسولگری هرات باز و فعال است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 17
کد خبر: ۹۹۰۲۰

به گزارش راهبرد معاصر «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به برخی گزارش‌ها مبنی بر تعطیلی سفارت کشورمان در کابل گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل کاملا باز و فعال است.

وی همچنین تاکید کرد که سرکنسولگری ایران در هرات نیز باز و فعال است.

پیش از این، برخی رسانه‌ها با اعلام اینکه بسیاری از سفارتخانه‌های کشورهای خارجی در کابل تخلیه شده‌اند، مدعی شده بودند که تنها سفارتخانه‌های روسیه، چین و پاکستان در کابل باقی مانده‌اند.

این در حالی است که «سهیل شاهین» از اعضای ارشد طالبان در دفتر سیاسی این گروه در قطر، اظهار داشت که ما به همه دیپلمات‌ها، سفارتخانه‌ها، کنسولگری‌ها و کارکنان خیریه‌های بین‌المللی و داخلی اطمینان می‌دهیم که نه تنها هیچ مشکلی برای آن‌ها از طرف امارت اسلامی افغانستان ایجاد نمی‌شود بلکه انشالله یک محیط امن برای آن‌ها فراهم می‌شود.

پیش از این نیز «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان در دیدار با «توماس نیکلسون» نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته بود که «طالبان از طرف خویش به مصونیت سازمان‌های خیریه، دیپلمات‌ها و کارمندان آن‌ها متعهد می‌باشد» و بر فعالیت این سازمان‌ها و نهادها تاکید کرد.

این درحالی است که آمریکا می‌گوید که به اظهارات طالبان مبنی بر عدم حمله به مراکز دیپلماتیک باور ندارد و به همین دلیل بر روی یک طرح امنیتی کار می‌کند.

از سوی دیگر نیز آمریکا و متحدان اروپایی‌اش، تامین امنیت فرودگاه کابل را برای حفظ حضور دیپلماتیک در افغانستان ضروری می‌دانند و در اجلاس ناتو توافق شد تا ترکیه برای انجام این مسئولیت به حضور در افغانستان ادامه دهد.

با این حال، طالبان تاکید کرده است که هیچ نیروی خارجی پس از 11 سپتامبر سال جاری میلادی نباید در افغانستان حضور داشته باشد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر