تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

انگلیس در صورت لزوم با طالبان همکاری می کند

نخست وزیر انگلیس گفت اوضاع کابل اندکی بهتر شده و دولتش در صورت لزوم با طالبان همکاری می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 21
کد خبر: ۹۹۳۹۲

به گزارش راهبرد معاصر «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس جمعه شب با دفاع از وزیر امور خارجه‌اش گفت، اوضاع کابل کمی بهتر شده است.

به نوشته وبگاه شبکه «اسکای نیوز»، جانسون پس از نشست اضطراری دولت گفت، اوضاع کنونی در کابل «اندکی بهتر شده است» و ثبات در حال بازگشت به فرودگاه این شهر است.

 

او درباره تداوم خارج کردن انگلیسی‌ها از افغانستان گفت: «روز گذشته توانستیم حدود هزار نفر را خارج کنیم و امروز هزار نفر دیگر را خارج کردیم. اکثر آن‌ها مشخصاً افراد انگلیسی واجد شرایط هستند که به کشور بازمی‌گردند و بسیاری از آن‌ها در برنامه‌های کمک به اسکان مجدد افغانستان (اسکان در مکانی غیر از افغانستان) مشارکت داشتند».

نخست‌وزیر انگلیس بدون اشاره به جنایات بیست ساله نیروهای کشورش در افغانستان افزود: «این‌ها مترجمین و دیگر افرادی هستند که ما قدردانی و افتخار را به آن‌ها بدهکاریم. ما ظرف چند روز آینده به تلاش با سرعت هرچه بیشتر ادامه خواهیم داد».

 

او با اشاره به اینکه قصد نداشته وانمود کند خروج از افغانستان ساده خواهد بود گفت، اوضاع مخاطره‌آمیزی در جریان است و در اطراف فرودگاه کابل مشکل کنترل جمعیت وجود دارد.

جانسون گزارش رسانه‌ها درباره کوتاهی «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس در تماس با همتای افغان خود برای هماهنگی خروج انگلیسی‌ها را رد کرد و گفت این امر باعث دشوارتر شدن اوضاع نشده است.

 

او در ادامه گفت، انگلیس برای یافتن راه حلی طولانی‌مدت در افغانستان، «در صورت لزوم» به عنوان بخشی از تعهدات «پایدار» لندن به این کشور، با طالبان همکاری می‌کند.

جانسون ضمن ابراز امیدواری درباره عمل کردن طالبان به وعده‌هایش، درباره تصمیم آمریکا برای خروج از افغانستان گفت: «وقتی ایالات متحده با قاطعیت تصمیم می‌گیرد به این شکل خارج شود، ما نیز به روشنی باید عواقب آن را مدیریت کنیم».

 

گفته می‌شود همزمان با تصرف کابل توسط گروه طالبان، دومینیک راب برای تفریح به جزیره «کرت» رفته و امور افغانستان و تماس تلفنی مهمی را درباره کمک به خروج افغان‌هایی که به مأموریت انگلیس کمک کرده بودند، به یکی از معاونین سطح پایین خود سپرده بود.

با این حال پس از درخواست‌های متعدد از وزیر خارجه انگلیس برای اعلام کناره‌گیری، او روز پنجشنبه در پاسخ به سوالی در این‌باره، فقط به این کلمه اکتفا کرد: «نه!»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر