تلاش عراق برای کاهش خصومت و تنش در روابط ریاض- تهران-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

تلاش عراق برای کاهش خصومت و تنش در روابط ریاض- تهران

خبرگزاری رویترز در گزارشی به اهداف اجلاس بغداد و دعوت از ایران و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای شرکت در آن پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 25
کد خبر: ۹۹۷۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ رویترز به نقل از مقام‌های عراقی گزارش داد اجلاس بغداد می‌تواند گامی در جهت نزدیک شدن عربستان سعودی و ایران باشد.

 

رویترز به نقل از مقام‌های عراقی نوشت این نشست که در آن درباره جنگ یمن، فروپاشی لبنان و بحران آب منطقه‌ای نیز بحث خواهد شد، می‌تواند گامی در جهت نزدیک شدن عربستان و ایران باشد، هرچند این دو کشور هنوز نگفته‌اند چه نماینده‌ای را برای شرکت در این اجلاس می‌فرستند.

 

به نوشته این خبرگزاری، مقام‌های عراقی امیدوارند «ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران در این اجلاس که برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده، شرکت کند و انتظار دارند وزرای کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز به آنجا بیایند.

 

طبق این گزارش، یک سیاستمدار نزدیک به «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق گفت: اگر ما وزرای خارجه را دور یک میز جمع کنیم، این می‌تواند یک پیشرفت برای پایان دادن به تنش‌ها بین ایرانی‌ها و اعراب خلیج فارس تلقی شود.

 

به نوشته رویترز، یک سیاستمدار نزدیک به نخست‌وزیر عراق گفت این کشور که میزبان جلسات خصوصی اوایل امسال بین مقامات سعودی و ایران بود، سیگنال‌های مثبتی از تهران و کشورهای عربی خلیج فارس دریافت کرده مبنی بر این که آن‌ها آماده گفت‌وگوهای مستقیم بیشتر هستند.

 

طبق این گزارش، تاکنون کویت تنها کشور خلیج فارس بوده که مشارکت خود را تأیید کرده و در سطح نخست‌وزیر حضور خواهد یافت. مصر و اردن، از متحدان پادشاهی‌های عربی خلیج فارس به همراه ترکیه و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نیز به نشست بغداد دعوت شده‌اند.

 

بر اساس این گزارش، ریاض و تهران در ماه آوریل مذاکرات مستقیم را برای مهار تنش‌ها همزمان با برگزاری گفت‌وگوهای احیای برجام، آغاز کردند. عربستان سعودی و متحدانش خواستار پرداختن به برنامه موشکی ایران و حضور منطقه‌ای آن در این گفت‌وگوها هستند.

 

به ادعای این خبرگزاری، امارات متحده عربی از سال ۲۰۱۹ در پی حملات به نفتکش‌ها در آب‌های خلیج فارس، در تماس منظم با تهران است تا تنش‌ها را کاهش دهد.

 

به تحلیل رویترز، این تلاش‌ها می‌تواند افزایش یابد زیرا کشورهای عربی خلیج فارس که مدتهاست برای تضمین امنیت خود به واشنگتن متکی بوده‌اند، با نگرانی به گفت‌وگوهای احیای برجام با تهران و پایان آشفته جنگ دو دهه‌ای واشنگتن در افغانستان می‌نگرند.

 

گروه بحران بین‌المللی در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت: چشم‌انداز درگیری منطقه‌ای، همراه با تصور آن‌ها از غیرقابل اعتماد بودن واشنگتن باعث شده سعودی‌ها و اماراتی‌ها به دنبال تنش‌زدایی محدود، تاکتیکی و دوجانبه با تهران باشند.

 

به گزارش فارس، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که «آیا ایران در نشست بغداد شرکت می‌کند؟» اظهار داشت: اجلاس همسایگان در بغداد ابتکار جدیدی نیست و مدت‌هاست که برادران ما در بغداد آن را پیگیری می‌کردند. در سطحی که تصمیم بگیریم شرکت خواهیم کرد. منتظر دریافت جزییات از عراق هستیم و متناسب با آن حضور خواهیم داشت.

 

وی افزود: نقش منطقه‌ای عراق را نقش برجسته‌ای می‌دانیم و تلاش داریم این نقش ایفا شود. این‌که در چه سطحی شرکت کنیم باید ببینیم چه هیأت‌هایی حضور خواهد داشت./فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار