تحریم؛ محور مذاکرات پشت پرده مسکو و واشنگتن-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

تحریم؛ محور مذاکرات پشت پرده مسکو و واشنگتن

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با مایک پومپئو، اذعان کرد: تحریم ها و تلاش های آمریکا برای فشار آوردن به روسیه بی فایده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 28
کد خبر: ۲۳۴۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا دیشب پشت درهای بسته با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند و رسانه‌ها در ساعات اولیه اطلاعات چندانی از این دیدار منتشر نکردند و تنها به خبر وزارت خارجه روسیه مبنی بر برگزاری این دیدار اشاره شد.

 

اما چند ساعت پس از این دیدار، وزارت خارجه روسیه گزارشی از این دیدار منتشر کرد که در آن گفته شد سرگئی لاوروف در دیدار با مایک پمپئو نخست به تحریم‌های بیفایده آمریکا علیه این کشور اشاره کرد و آنها را اقداماتی بی‌اساس خوانده است.

 

وزارت خارجه روسیه در ادامه به این نکته اشاره کرد که در این دیدار که کمتر از یک ساعت به طول انجامید، طیف وسیعی از مسائل دستور کار مشترک روسیه و آمریکا مطرح و بررسی شد و دو طرف تصمیم گرفتند کنفرانس خبری نداشته باشند.

 

در گزارش وزارت خارجه روسیه گفته شد: لاوروف تاکید کرد که روسیه برای گفت‌وگو با آمریکا در عرصه‌های مختلف آماده است اما همکاری سازنده فقط بر اساس احترام متقابل به منافع یکدیگر ممکن خواهد شد.

 

وزیر خارجه روسیه در این رابطه بر بیهوده بودن سیاست‌ها و تلاش‌های آمریکا برای تحریم و هرگونه فشار بر روسیه تاکید و خاطرنشان کرد که این گونه اقدامات فقط دورنمای همکاری‌های دوجانبه برای حل مسائل مهم جهانی را مخدوش و امنیت جهانی را متزلزل می‌کند.

 

لاوروف در ادامه تصریح کرد که اقدامات آمریکا برای خودداری از صدور روادید سفر به اعضای هیات روسیه برای شرکت در نشست‌های سازمان ملل و نیز برای گفت وگوهای دوجانبه غیرقابل قبول است.

 

این دیدار در حالی انجام می‌شود که آمریکا برای ۱۰ نفر از اعضای هیات روس برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل ویزا صادر نکرده بود و وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به عدم صدور روادید برای برخی از اعضای هیأت روس در اظهاراتی کنایه‌آمیز از آمریکا تشکر کرده و گفته بود: «خوشحالم که ما فرصتی برای شرکت در نشست نیویورک داریم. من خوشحالم که برخلاف اعضای هیأت روسی، بالاخره روادیدی از سوی آمریکا دریافت کردم. واشنگتن در این زمینه خیلی باملاحظه رفتار کرد

 

وزارت خارجه روسیه در ادامه گزارش خود خاطرنشان کرده است که وزیران خارجه روسیه و آمریکا درخصوص دورنمای همکاری برای حل و فصل وضعیت در شبه جزیره کره، اوضاع افغانستان، سوریه و سایر مناطق جهان،گفت وگو کردند.

 

لاوروف ابراز امیدواری کرد که دولت جدید اوکراین به اجرای توافقهای مینسک۲ که سال ۲۰۱۵ برای حل مساله اوکراین امضا شده است، بپردازد.

 

در این دیدار دو طرف خاطرنشان کردند که پایه و اساس حل و فصل مناقشه سوریه روند مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل با شرکت همه طرف‌های سازنده با احترام به حق حاکمیت و حفظ تمامیت ارضی این کشور و نابودی کامل کانون تروریستی در سوریه است.

 

روابط روسیه و آمریکا بشدت تیره است و واشنگتن از سال ۲۰۱۱ تاکنون ۷۵ بسته تحریمی علیه روسیه به بهانه‌های مختلف از جمله ادامه بحران در شرق اوکراین و الحاق کریمه، مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس روس و دخترش در انگلیس، همکاری روسیه با کره شمالی، سوریه، ونزوئلا و ایران علیه مسکو وضع کرده است و به نظر می‌رسد این داستان به رغم ادعای دونالد ترامپ مبنی بر لزوم بهبود روابط دو کشور برای حل وفصل بحران‌های جهانی ادامه دارد.

 

از طرف دیگر دو کشور بتازگی مهمترین پیمان منع استقرار موشک های کوتاه و میان برد هسته ای جهان موسوم به پیمان منع موشکی را لغو کرده اند و صاحبنظران در روسیه شک دارند که آمریکا در سال ۲۰۲۱، پیمان مهم دیگر موسوم به استارت ۲ را که برای کنترل و کاهش سلاح‌های هسته‌ای میان دو کشور امضا شد را تمدید کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده