پایتخت پیشین داعش صحنه رویارویی کُردها و تکفیری ها شد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است
با تشدید ناآرامی ها در شمال سوریه؛

پایتخت پیشین داعش صحنه رویارویی کُردها و تکفیری ها شد

همزمان با تشدید تنش ها در شمال سوریه؛ نیروهای سوریه دموکراتیک از حمله تروریست های داعش به مواضع آنها در رقه خبر داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 09
کد خبر: ۲۴۴۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنش در شمال سوریه به بالاترین حد خود رسیده است. نیروهای قسد اقدام به استقرار گسترده تجهیزات و نیرو در شهرهای تل ابیض و راس العین برای مقابله با حمله ارتش ترکیه و متحدانش کرده اند.

 

منابع سوری از ارسال تجهیزات نظامی از سوی نیروهای قسد به روستای حمام الترکمان در حومه شمالی الرقه نیز خبر دادند.

 

منابع سوری اعلام کردند که نیروهای قسد مواضع خود را در شهرهای تل ابیض و راس العین در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه تقویت کرده اند و تجهیزات نظامی سنگین و نیروهای زیادی برای مقابله باترکیه در این دو شهر مستقر کرده اند.

 

بر اساس این گزارش؛ نیروهای قسد چهار تانک و هفت خودرو نظامی در شهر تل ابیض مستقر کرده است و شمار زیادی تک تیرانداز و نیرو با سلاح متوسط مستقر کرده است.در راس العین نیز نیروهای قسد همه خیابانها و دروازه های ورودی به شهر را مین گذاری کرده اند و در جنوب شرق این شهر خمپاره اندازها و توپهای خود را مستقر کرده اند و نیروهای زیادی در داخل این شهر مستقر کرده اند.

 

همزمان منابع سوری از جذب نیرو از میان جوانان الرقه و حومه شرقی حلب به صورت اجباری از سوی نیروهای قسد و تدابیر امنیتی شدید این نیروها خبر دادند.

 

اعلام بسیج عمومی شبه‌نظامیان کُرد سوری برای مقابله با ترکیه

نهاد موسوم به «خودمختاری» کُردها در شمال و شرق سوریه در پی تهدیدهای ترکیه برای آغاز عملیات نظامی در این مناطق، بسیج عمومی اعلام کرد.

 

این نهاد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با افزایش روند تهدیدهای ترکیه و تجمع نیروها و عناصر این کشور برای حمله به مناطق مرزی شمال و شرق سوریه، در این مناطق سه روز بسیج عمومی اعلام می‌شود.

 

خبرگزاری «هاوار» به نقل از این نهاد گزارش داد که از همه نهادها و مردم کُرد خواسته شده است که به «منطقه مرزی مجاور ترکیه بروند، وظیفه اخلاقی خود را انجام دهند و در این لحظه تاریخی و حساس، مقاومت از خود نشان دهند».

 

در این بیانیه همچنین از کُردهای حاضر در سایر مناطق جهان خواسته شده است که «وظیفه خود را در قبال خاک و ملت خود در داخل انجام دهند و در هر منطقه‌ای که حضور دارند، دست به اعتراض و تحصن بزنند».

 

این نهاد همچنین تأکید کرد که «سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و همه کشورها و نهادهای تصمیم‌گیری که در سوریه تأثیر دارند، مسئولیت اخلاقی و وجدانی نسبت به وقوع هرگونه فاجعه انسانی را بر عهده دارند که به مردم ما در شمال و شرق سوریه وارد خواهد شد».

 

«مظلوم عبدی» فرمانده شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» روز گذشته اعلام کرد که این نیروها، «امکان ائتلاف با نیروهای دولتی سوریه برای مقابله با تهدیدهای ترکیه» را بررسی خواهند کرد.

 

نیروهای دموکراتیک تحت حمایت آمریکا قرار داشتند، ولی پس از توافق واشنگتن و آنکارا برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه، باز هم آمریکا دست از حمایت آنان برداشت. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم اعلام کرد که اگر کُردها در کنار آمریکایی‌ها جنگیده‌اند، مبالغ مالی هنگفتی دریافت کرده‌اند.

 

پیش از این، بارها مسئولان سوری به کُردهای وابسته به آمریکا گفتند که با دولت سوریه وارد مذاکره شوند و وارد بازی نشوند که هیچ نتیجه‌ای جز شکست در  انتظارشان نخواهد بود. این شبه‌نظامیان اما بر ادعاهای خود برای تشکیل خودمختاری تأکید داشتند و در برخی موارد، دمشق را به عملیات نظامی تهدید کردند.

 

در همین ارتباط، یک مسئول کُرد اواسط مرداد ماه اعلام کرد که آمریکا به رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی کُرد به وضوح گفته است که آمریکایی‌ برای حمایت از نیروهای دموکراتیک سوریه با ترکیه مقابله نخواهد کرد.

 

این مسئول کُرد تصریح کرد که آمریکایی‌ها «می‌دانند که قصد آن (ترکیه) برای آغاز عملیات نظامی در شمال شرق سوریه جدی است و احتمال می‌دهند که در هر زمانی آن را آغاز کند... آمریکایی‌ها در تلاش هستند که از تنش با تُرک‌ها اجتناب کنند تا اجازه ندهند که [مسئولان ترکیه] به روسیه نزدیک شوند».

 

فیصل مقداد معاون وزیر خارجه سوریه هم ضمن انتقاد از بازی کُردها در زمین آمریکا، تصریح کرد، هر کس خود را به قیمت ارزانی بفروشد، تاریخ او را کنار خواهد زد و ما «چندین بار درباره این توطئه‌ها علیه میهن و ملت سوریه هشدار دادیم و گفتیم که هر کس در آغوش اجنبی آرام بگیرد، اجنبی وی را خواهد راند و این مسئله اتفاق افتاد».

 

مقداد درباره حمله احتمالی ترکیه به سوریه هم خاطر نشان کرد: «ما از همه خاک سوریه دفاع خواهیم کرد و اشغال یک ذره از خاک سوریه را نخواهیم پذیرفت. لی دیگران هم نباید خود را به مهلکه بیندازند؛ زیرا ما آماده دفاع از خاک و ملت خود هستیم».

 

حمله داعش به مواضع نیروهای دمکراتیک سوریه

نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) از حمله گسترده گروهک تروریستی "داعش" به مواضع آنان در شهر "الرقه" در شمال شرق سوریه خبر دادند.

 

 به گزارش پایگاه خبری "روسیا الیوم"، "مصطفی بالی" مدیر مرکز رسانه ای قسد با اعلام این خبر تاکید کرد، این حمله همزمان با اعلام آمادگی ارتش ترکیه برای حمله نظامی به شمال شرق سوریه صورت گرفته است.

 

از سویی دیگر کردهای سوریه در "عین عیسی" با اشاره به افزایش تهدیدها برای حمله و آمادگی ارتش ترکیه و مزدوران سوری که خود را ارتش آزاد سوریه می نامند با صدور بیانیه ای به مدت ۳ روز در شمال و شرق سوریه حالت آماده باش اعلام و تمام کردهای سوری ساکن در داخل و خارج این کشور را به تظاهرات فراخواندند.

 

کردهای سوریه همچنین در این بیانیه از سازمان ملل متحد، ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و تمام کشورها و مؤسسه های تأثیرگذار و تصمیم گیرنده خواستند که مسؤولیت اخلاقی خود را در مقابل این فاجعه انسانی علیه کردهای سوریه انجام دهند.

 

"رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه به تازگی از آغاز قریب الوقوع عملیات نظامی در شمال سوریه علیه کردهای این کشور خبر داد.

 

 این در حالی است که کردهای سوریه نیز از اعزام نیرو و تجهیزات نظامی به شمال این کشور برای مقابله با حمله احتمالی ترکیه خبر داده بودند.

 

 با خروج نیروهای نظامی آمریکا در مرز مشترک سوریه و ترکیه در شرق فرات، ‌احتمال حمله ترکیه به این منطقه افزایش یافته است.

 

نیروهای کرد در منطقه شرق فرات در بحران چند ساله سوریه متحد واشنگتن بودند ولی امریکا از روز دوشنبه این مناطق را تخلیه کرد و نیروهای خود را برای جلوگیری از وارد شدن تلفات به دیگر پایگاه های خود در شرق سوریه منتقل کرد.

 

امریکا ۱۹ پایگاه نظامی با حدود ۷ هزار نظامی در سوریه به صورت غیرقانونی و تجاوزکارانه بدون هماهنگی با دولت سوریه مستقر کرده است و سوریه بارها خواستار خروج آنان از این کشور شده است.

 

کردهای سوریه تاکید کرده اند که آمریکا با خارج کردن نیروهایش در مرزهای سوریه و ترکیه در واقع به کردها از پشت خنجر زده است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار