استانی شدن انتخابات امید مردم برای رفع مشکلات‎‎شان را کمرنگ می‌کند-راهبرد معاصر
افزایش ۲میلیارد دلاری واردات بنزین در سال گذشته آیت الله رئیسی: زنجیره تولید تا توزیع برنج با هدف جلوگیری از اجحاف به تولیدکننده و مصرف کننده بازنگری شود حداد عادل: سیاست‌های توسعه‌ دریامحور موجب آبادانی جنوب کشور می‌شود سردار سلامی: بزرگ‌ترین عملیات موشکی تاریخ بشریت به نام حاج علی زاهدی رقم خورد روزنامه اصلاح‌طلب: روحانی نه قدرت دارد، نه محبوبیت آیت الله رئیسی: قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت امیر حیدری: امروز خط مقدم مبارزه با استکبار، توسعه علوم و فناوری است امیر نعمتی: قرارگاه جهادی فناوری‌های نوظهور در حوزه‌های دفاعی تشکیل شده است رئیس جمهور: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است سردار سلیمانی: روابط عمومی بسیج باید روابط عمومی مردم باشد دستور مخبر به وزیر صمت برای ساماندهی سامانه‌های متعدد حوزه تجارت حسینی‌پور انتصابش در معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور را تایید کرد معاون وزیر دفاع: اجزای مختلف پهپادهای ساخت ایران بومی هستند دستور رئیس جمهور برای رفع موانع تامین مالی بخش تولید
طرح استانی شدن انتخابات مجلس؛ تهدیدها و فرصت‌ها/4

استانی شدن انتخابات امید مردم برای رفع مشکلات‎‎شان را کمرنگ می‌کند

ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: امید مردم در شهرها و روستاها به نمایندگانی‌ست که از طریق حوزه های انتخابیه ی متبوع شان وارد مجلس می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 16
کد خبر: ۶۷۸۰

به گزارش "راهبرد معاصر"؛ مدت هاست بحث های فراوانی پیرامون مزایا و معایب طرح استاتی شدن انتخابات میان  نمایندگان ملت برقرار است و از همین رو موافقین و مخالفین این طرح دیدگاه ها و نظرات خود را مطرح می کنند. ر صورت تصویب طرح استانی‌شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزه‌های انتخابیه موجود هراستان، به عنوان حوزه‌های انتخابیه فرعی محسوب می‌شوند. طی مواد پنجگانه ارائه شده به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس باید منحصراً برای یکی از حوزه‌های انتخابیه فرعی استان ثبت‌نام کند در صورتی که هر یک از رأی‌دهندگان می‌توانند برای کلیه کرسی‌های استانی، نماینده انتخاب کنند.

 

طی این طرح، انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های مشمول این قانون یک مرحله‌ای بوده و کاندیدایی که بالاترین رأی را در کل استان در مرحله‌ی دوم به دست بیاورند، نماینده یا نمایندگان استان خواهند بود.

 

سید محمد جواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گویی پیرامون معایب طرح استانی شدن انتخابات مجلس تاکید کرد: «استانی شدن انتخابات آفات بسیاری به همراه دارد. یکی از بزرگترین آن وامدار شدن نمایندگان به گروه ها و جریان های متصل به ثروت است. استانی شدن انتخابات سبب ورود نمایندگان به صورت لیستی به مجلس خواهد شد و در این شرایط است که هر نماینده تمام اهتمام خود را برای ورود به لیستهای انتخاباتی به کار خواهد گرفت که این مهم خود زمینه ساز فساد است.»

 

این نماینده مجلس یادآور شد: «امید مردم در شهرها و روستاها به نمایندگانی ست که از طریق حوزه های انتخابیه ی متبوع شان وارد مجلس می شوند. اگر قرار بر استانی شدن انتخابات باشد، امید این قشر از مردم جامعه برای رفع مشکلات شان به یاس مبدل خواهد شد.»

 

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی طرح استانی شدن انتخابات مجلس را مغیر با اصل 6 قانون اسای دانست و خاطرنشان کرد: «حل مشکلات شهرها و روستاها با استانی شدن انتخابات به فراموشی سپرده خواهد شد، چراکه نماینده ای که به صورت لیستی و در قالب طرح استانی انتخابات وارد مجلس شده، دیگر خود را موظف و مسئول در قبال رفع دغدغه های حاضرین در حوزه انتخابیه ای که پیشتر متعلق به آنجا بوده، نمی بیند.»

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده