صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۷:۰۶
  • چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
  • Wednesday 17 May 2023
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 30
کد خبر: ۱۰۳۵۴۹
علی احسان ظفری، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های صنایع لبنی ایران در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

رانت پنج هزار میلیاردی در جیب هشت صادرکننده شیر خشک

علی احسان ظفری، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی‌های صنایع لبنی ایران در گفت‌و‌گویی درخصوص مصوبه صادرات شیر خشک و توزیع رانتی که در این مساله وجود دارد اظهار داشت: متاسفانه با صادرات شیر خشک به خارج باید شاهد توزیع 5 هزار میلیارد تومان رانت بین هشت نفر باشیم. مسئولان وزارت جهاد کشاورزی باید مراقب امضاهای طلایی خود باشند چرا که باید پاسخگوی ملت در چشم پوشی بر توزیع رانتی باشند که در آن دخیل شده‌اند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ در سال های گذشته شاید سالی یکی دو بار آن هم با سر و صدا و اعتراض مردم به گرانی لبنیات شاهد افزایش قیمت های این محصولات پر مصرف بودیم اما این روزها قیمت لبنیات روزانه دچار افزایش می شود بی آنکه مسئولی درباره چرایی روند افزایش قیمت ها پاسخگو باشد یا مسئولین چاره ای برای خالی نشدن سفره مردم از لبنیات بیاندیشند. خوراکی که رابطه مستقیمی با حفظ سلامت جامعه دارد. رئیس هیئت مدیره صنایع لبنی ایران در این باره به راهبرد معاصر پاسخ داده است.


علی احسان ظفری رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های صنایع لبنی ایران در گفت و گو با راهبرد معاصر به موضوع گرانی روزانه و هفتگی لبنیات پرداخت و در این باره به ما توضیحاتی داده و گفت: بسیاری از مردم نگران افزایش قیمت روزانه و هفتگی لبنیات هستند. آنها بارها در این باره از ما سوال می کنند که چه کسی یا چه کسانی و چه ارگان ها و نهادهایی مسوول افزایش نرخ لبنیات هستند و چرا بر گرانی دائمی لبنیات نظارتی صورت نمی گیرد. در پاسخ به مردم باید گفت هیچ مصوبه قانونی برای گرانی لبنیات نداریم، اما رفتارهای خودسرانه و تصمیم گیری هایی که هیچ مسوولی با آنها مقابله نمی کند عامل گرانی لبنیات است.


وی در این باره گفت: برخی به صورت خودسرانه مایل به آشفته کردن بازار لبنیات هستند تا از آشفتگی های اقتصادی دربازارهای ایران در بخش های مختلفی مثل لبنیات سودهای کلانی به جیب بزنند در حالی که مردم توان خرید محصولات لبنی را یا از دست داده اند یا به تدریج از دست می دهند.


ظفری در پاسخ به این سوال که مسوول قیمت گذاری لبنیات در کشور چه نهادی است و چرا پاسخگوی گرانی خودسرانه لبنیات شرکت های مختلف تولید کننده لبنیات نیست گفت: متاسفانه در قانون جدید، تمامی اختیارات تنظیم بازار به وزارت جهاد داده شده است. از آن زمان تا کنون شاهد بلبشوهایی در این بازار هستیم. هر کسی ساز خود را می زند و بازار سامان و صاحب مشخص ندارد. این موضوع عملا زمینه های افزایش سوء استفاده سودجویان را فراهم کرده است.


وی در این باره تصریح کرد: قانونا دولت باید مسوول قیمت گذاری لبنیات را به صورت شفاف به مردم اعلام کند. چون در گذشته سازمان حمایت زیر مجموعه وزارت صمت پاسخ گو بود، لذا این سازمان مسوول پاسخگویی هر گونه افزایش قیمتی بود. اما درحال حاضر با توجه به اینکه بحث تنظیم بازاردر وزارت جهاد مطرح شده و عملا نظارت هم به وزارت جهاد موکول شده است دستگاهی برای نظارت وقیمت گذاری نداریم و مردم هم فکر می کنند که قیمت را باید از سازمان حمایت دنبال کنند اما اینگونه که پیداست وزارت جهاد مسوولیت قیمت گذاری محصولات کشاورزی، سبد خانوار و غذای مردم را به عهده گرفته، این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی متاسفانه به هیچ وجه پاسخگوی مردم نیست.


علی احسان ظفری رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های صنایع لبنی ایران در خصوص سرانه مصرف لبنیات در ایران گفت: با توجه به افزایش مداوم قیمت محصولات لبنی متاسفانه آمارها گویای کاهش شدید نرخ لبنیات در کشور است به گونه ای که در حال حاضر به کمتر از پنجاه کیلو در سال رسیده است. ضمن اینکه پنجاه هزار تن شیرخشک و 48 هزار تن کره با شیر کیلویی4500تومان تولید شده بدون پرداخت عوارض از کشور خارج شده و شیر روز به روز گرانتر به دست مردم می رسد.


وی در این باره تصریح کرد: در حالی که نرخ شیر امروز گرانتر از 6 هزار تومان است اما این موضوع برای عده ای رانت های کلانی ایجاد کرده که باعث حذف لبنیات از سفره مردم شده است. در حالی که مردم حق دارند لبنیات را با قیمت های مناسب مصرف کنند.


وی درخصوص مصوبه صادرات شیر خشک و توزیع رانتی که در این مساله وجود دارد گفت: متاسفانه با صادرات شیر خشک به خارج باید شاهد توزیع 5 هزار میلیارد تومان رانت بین هشت نفر باشیم. اگر این5 هزار میلیارد تومان اجرایی شود رانت بسیار بزرگی بین هشت نفر تقسیم می شود، لذا مسوولان وزارت جهاد کشاورزی باید مراقب امضاهای طلایی خود باشند چرا که باید پاسخگوی ملت در چشم پوشی بر توزیع رانتی باشند که در آن دخیل شده اند. امیدوارم مسوولین حواسشان به امضاهایی که می زنند باشد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: