صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۶:۰۲
  • يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Sunday 19 May 2024
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۷ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 16
کد خبر: ۱۰۵۳۸۲
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان در گفتگوی اختصاصی با «راهبرد معاصر» خبر داد:

خدمات امدادی هوایی و زمینی به مناطق صعب‌ العبور اندیکا ادامه دارد

علی‌خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با اشاره به روند امدادرسانی به زلزله زدگان اندیکا، گفت: علاوه بر چادر، اقلام‌زیستی، غذایی و بهداشتی هم در بین زلزله‌زدگان توزیع شده است. با افزایش سرعت عملیات امدادرسانی در مناطق متأثر از زلزله اندیکا۱۳۰ نجاتگر داوطلب جمعیت هلال‌احمر خوزستان در کنار پرسنل این مجموعه مردم نهاد در تلاش هستند با ارائه خدمات امدادی به صورت زمینی و هوایی در روند امدادرسانی تسریع  ایجاد کرده و تسکین‌گر آلام دردمندان درگیر این زلزله باشند.

 

به گزارش راهبردمعاصر؛ «اولش که زلزله اتفاق افتاد، نه کسی به کمکمون اومد و نه جایی داشتیم بریم. همه جا خراب شده بود. اینجا روستا شاید زیاد باشه اما مردم اونقدر زیاد نیستن، اما همونقدری هم که توی این روستاهای پراکنده زندگی می‌کنن، آواره شده بودن. مردم اینجا اکثرا عشایر نشینن اما همه زندگیشون رو از دست دادن. الان باید چکار کنیم. خونمون خرابه. شبا هوا سرد میشه و زندگی تو این شرایط غیرممکنه. این شبا هوا خنک بود که بیرون از خونه می‌خوابیدیم. به همین خاطر زلزله تلفات بالا نداشت اما اگر همه توی خونه‌هاشون بودن معلوم نبود چه بلایی سر مردم میاد»؛ این‌ها بخشی از صحبت‌های امید است که در قلعه خواجه شهرستان اندیکا زندگی می‌کند. شهرستانی در استان خوزستان که از 12 تا 19 مهر، پنج بار لرزید که اولین زمین لرزه بزرگ آن ساعت 2 و46 دقیقه بامداد شنبه 17 مهر بود که با عدد 5.7 ریشتر ثبت شد.

 

ابتدا گفته شد تعداد روستاهای آسیب دیده 400  روستا است. در آخرین گزارش از تعداد روستاهای تخریب شده هم به نقل از حسین جنتی، مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان اعلام می‌شود که از 38 روستایی که مورد بررسی قرار گرفته، یک هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی ارزیابی شده که از این تعداد ۶۲۰ واحد به صورت کامل تخریب شده‌اند و باید مجددا احداث شوند و همچنان بررسی و ارزیابی روستاهای خسارت دیده از زلزله اندیکا در مناطق مختلف ادامه دارد. علتش هم خشکه چینی بودن خانه‌ها بود. خسارت فقط به خانه‌ها نرسید و آنطور که فرماندار اندیکا گفته بود حدود ۳۰ تن بچه ماهی و ماهی از بخش شیلات به دلیل ترک خوردن دیواره‌های استخر و ۱۵۰ راس دام هم در این زلزله تلف شد. ۸۳ مدرسه آسیب دیدند که از این تعداد ۱۹ مدرسه به طور کامل تخریب شدند.

 

با توجه به صعب العبور بودن منطقه و البته عشایری بودن آن، کار امدادرسانی سخت بود. حتی فاصله روستاها و و وسعت آن‌ها در منطقه به قدری زیاد بود و روستاها در مناطق صعب‌ العبور کوهستانی بودند که درست مشخص نبود که چه تعداد روستای دیگر باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. از طرفی هم به گفته برخی از افراد حاضر در این مناطق هنوز امکانات و کمک‌های رسیده در حدی نیست که روستاییان بتوانند زمستان‌های سرد را در باران و برف‌های زاگرس سپری کنند اما تلاش برای امدادرسانی متوقف نشده است.

 

ازهمان لحظه اول، دستور رییس جمهوری برای پیگیری تسریع در امداد رسانی و بازسازی اماکن خسارت دیده داده شد و همه ارگان‌های امدادرسان پای کار آمدند، مثل بسیج سازندگی سپاه ولیعصر(عج) خوزستان که می‌گوید: عزم ملی برای امداد رسانی به آسیب‌دیدگان زلزله در اندیکا ایجاد و ساماندهی گروه‌های جهادی برای امدادرسانی آغاز شده است یا هلال احمر که در گزارش آخرین امدادرسانی‌هایش اعلام می‌کند که به 4500 نفر امدادرسانی کرده است.

 

 علی خدادادی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با راهبرد معاصر درباره آخرین امدادرسانی‎‌ها به زلزله زدگان شهرستان اندیکا می‌گوید: «با تلاش‌های شبانه روزی۲۶ تیم امداد و نجات جمعیت هلال احمر که در بخش‌های مختلف شهرستان اندیکا در حال خدمت هستند، عملیات امداد‌رسانی بی وقفه در جریان است و تا به امروز به حدود ۴ هزار و 500 نفر امدادرسانی شده و امدادرسانی ادامه دارد. تاخیری در امدادرسانی به زلزله زدگان نبود و دسترسی به مردم به دلیل صعب العبور بودن کمی سخت بود به قدری که در بعضی مناطق به دلیل دشوار بودن مسیر، بالگرد به سختی می‌توانست فرود بیاید.»

 

او ادامه داد: «در مجموع ۲هزار و۸۲۹ خانوار در اندیکا مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و ۱۵باب خانه روستایی نیز در بخش سوسن شهرستان ایذه تخریب شده است. علاوه بر چادر، اقلام زیستی، غذایی و بهداشتی هم در بین زلزله زدگان توزیع شده است. با افزایش سرعت عملیات امدادرسانی در مناطق متأثر از زلزله اندیکا۱۳۰ نجاتگر داوطلب جمعیت هلال احمر استان خوزستان در کنار پرسنل این مجموعه مردم نهاد در تلاش هستند با ارائه خدمات امدادی به صورت زمینی و هوایی در روند امدادرسانی تسریع  ایجاد کرده و تسکین‌گر آلام دردمندان درگیر این زلزله باشند.»

 

خدادادی می‌گوید: «از ابتدایی‌ترین دقایق وقوع زلزله، دو بالگرد جمعیت هلال احمر کار امدادرسانی را انجام دادند.»

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از تشکیل قرارگاهی برای جلوگیری از موازی کاری و جذب مشارکت خیرین و تسریع در امدادرسانی خبر می‌دهد و می‌گوید: «سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، هلال احمر، ستاد احسان، بنیاد برکت و سایر ارگان‌های امدادرسان پای کار هستند تا مشکلات فروکش کرده و زندگی مردم به حال طبیعی برگردد.»

 

خدادادی با اشاره به ضرورت غافل نشدن از واکسیناسیون عمومی، ادامه داد: «تزریق واکسن‌های ویروس کرونا در مناطق صعب العبور اندیکا با همکاری تیم واکسیناسیون کارشناسان شبکه بهداشت و جمعیت هلال احمر در حال انجام است و علاوه بر آن به منظور پیشگیری از شیوع بیماری‌های دامی، غربالگری دام‌ها هم توسط تیم دامپزشکی در روستای چال انجیره انجام شد.»

نظر شما