صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 22
کد خبر: ۱۱۰۷۶۰

آخرین اخبار رتبه بندی معلمان/ زمان ارسال لایحه به شورای نگهبان

به گفته  دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور هفته آینده رتبه‌ بندی معلمان در مجلس بسته و برای تصویب نهایی به شورای نگهبان فرستاده خواهد شد.

به گزارش راهبرد معاصر بررسی لایحه رتبه بندی معلمان دو هفته پیش در کمیسیون آموزش به پایان رسید و به صحن ارسال شد. حالا بنا بر گفته های دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور هفته آینده رتبه‌ بندی فرهنگیان به مجلس تصویب و به شورای نگهبان ارسال می شود. او گفته با توجه به همکاری دولت در تأمین منابع مالی موضوع در تأیید شورای نگهبان تردیدی وجود ندارد.

 

 

زمان ارسال لایحه به شورای نگهبان

علی کریمی فیروز جائی دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور امروز (۱ آذر) در نشست با جامعه فرهنگیان استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: چهارشنبه گذشته در کمیسیون مجلس در زمینه طرح رتبه‌ بندی مجلس مصوب و به صحن مجلس فرستاده شد و برای این موضوع ۱۲ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور افزود: هفته آینده رتبه‌ بندی معلمان در مجلس بسته و برای تصویب نهایی به شورای نگهبان فرستاده خواهد شد که با توجه به همکاری دولت در تأمین منابع مالی موضوع در تأیید شورای نگهبان تردیدی وجود ندارد.

وی به زمان عملیاتی شدن طرح همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: با توجه به عدم تامین منابع مالی این موضوع، احتمال تحقق در سال‌جاری وجود ندارد، اما برای سال آینده تمام تلاش برای تحقق این طرح به کار بسته می‌شود.

کریمی فیروز جانی گفت: موتور محرکه در آموزش و پرورش وجود نیروهای انسانی و معلمان متعهد و باسواد است، طرح رتبه بندی معلمان باعث می‌شود که معلمان از سایر کارمندان دولت متمایز می‌کند و یک رده جدید علمی و آموزشی برای معلمان ایجاد خواهد شد.دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور در پایان به انتخاب نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان به عنوان عضو شورای عالی آموزش گفت: به مردم حوزه انتخابیه مهدی روشنفکر جهت انتخاب چنین فردی به عنوان نماینده تبریک می گویم، چرا که نماینده شما در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان یک مرجع تصمیم گیری برای اعضا حضور دارد.

 

رتبه بندی هفته آینده در دستور کار مجلس

 فرهنگیان همچنان منتظر تعیین تکلیف لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس هستند. دو هفته پیش بررسی این لایحه در کمیسیون اموزش به پایان رسیده و به سحن ارجاع شده است. بر اساس اصلاحات کمیسیون اموزش حقوق فرهنگیان بین 25 تا 75 درصد افزایش خواهد یافت. البته اما و اگر های بسیاری از سوی معلمان درباره میزان افزایش حقوق مطرح می شود با این حال به گزارش کانال مطالبات فرهنگیان به نقل از منادی رییس کمیسیون آموزش مجلس،  رتبه بندی فرهنگیان در دستور کار هفته آینده مجلس خواهد بود.

 

افزایش دومیلیونی حقوق فرهنگیان با اجرای رتبه بندی معلمان

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: طرحی که هم اکنون در مجلس در حال بررسی است می تواند چیزی حدود دو میلیون تومان به حقوق معلمان اضافه کند اما نباید طرح رتبه بندی معلمان انتظار ارتقاء کیفیت نظام آموزشی داشت چرا که این پرداختی قدری از شکاف ناعدالتی پرداختی به معلمان را پر می کند.

 بطحائی، وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به ناعدالتی موجود در نظام پرداخت حقوق کارکنان دولت می‌گوید: در نظام بودجه ریزی آموزش و پرورش کشور یک اختلال مزمن وجود دارد، چرا که این اختلال منجر شده است تا بودجه سال آتی این وزارت‌خانه بر اساس بودجه سنوات قبل و با کسری نوشته شود به طور مثال بودجه امسال آموزش و پرورش ۱۰۰ هزار میلیارد است و سازمان برنامه و بودجه برای سال آتی بودجه را با ۱۰ درصد افزایش ۱۱۰ هزار میلیارد تومان تعیین می کند در حالی که این وزارتخانه در امسال ۱۲۰ هزار میلیارد تومان صرف اهداف خود کرده است، در نتیجه بودجه سال آتی با کسری قابل توجهی مواجه خواهد شد.

 

 

تصویب رتبه بندی قبل از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱

مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به سرنوشت طرح رتبه ‌بندی معلمان و تداخل بررسی این طرح با لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که ان‌شاءالله این طرح به زودی به سر و سامان برسد.  وی با اشاره به تلاش چندین ماهه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس برای بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان در مجلس، تاکید کرد: پیرامون این بررسی‌ها نقاط ضعف و قوت لایحه رتبه‌بندی معلمان به خوبی مشخص شده است. همچنین این لایحه پیرو بررسی‌های متعدد یک بار به صحن مجلس آمده و یک بار هم به کمیسیون ارجاع شده است.

اسماعیلی با بیان اینکه ایرادات لایحه رتبه‌بندی معلمان و پیشنهادات نمایندگان در رابطه با این لایحه در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری جمع‌بندی شده است، بیان داشت:  این لایحه در حال حاضر آماده بارگذاری در تقویم کاری مجلس است و ان‌شاءالله بتوانیم در چند روز آینده این لایحه را تعیین تکلیف کنیم.

وی با اشاره به سیر قانونی بررسی لایحه رتبه‌بندی‌معلمان در مجلس، تاکید کرد: اصلاحات لازم بر روی این لایحه اعمال شده است. همچنین اعتبار مورد نیاز این لایحه مد نظر قرار گرفته و توافق لازم با دولت صورت پذیرفته است.

اسماعیلی با بیان اینکه تاریخ اجرای رتبه‌بندی معلمان شهریور سال آینده است، اظهار داشت: نباید نگرانی برای فرهنگیان جامعه در زمینه بررسی این لایحه در مجلس ایجاد شود.عضو «کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری» مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ان‌شاءالله سعی می‌کنیم تا آخر اسفند ماه سال جاری این قانون کارسازی شود و در دسترس همگان قرار گیرد.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به ارائه بودجه سال ۱۴۰۱ در روز‌های ابتدایی آذر ماه، آیا این امر باعث نمی‌شود تا بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان به تاخیر بیفتد، اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که این لایحه تا روز‌های آینده و قبل از اینکه بحث بودجه ۱۴۰۱ در مجلس مطرح شود، تعیین تکلیف شود.

 

 

 

دومینوی تقاضای افزایش حقوق کارکنان دولت با تصویب رتبه بندی

غلامحسین کرمی دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مورد بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت: آقای میرکاظمی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در جلسه علنی صحن مجلس در رابطه با بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت که دولت تا ۲۵ هزار میلیارد تومان را به بحث رتبه‌بندی معلمان اختصاص می‌دهد و بیش از این مقدار در توان دولت نیست. نماینده مردم دشتی و تنگستان در ادامه گفت: اما به اعتقاد من بودجه لازم برای آن که رتبه‌بندی با مواد فعلی که در کمیسیون آموزش به تصویب رسیده‌ است بخواهد به درستی اجرا شود قطعاً خیلی بیشتر از این است و من فکر می‌کنم بودجه لازم حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

کرمی در پایان با تاکید بر لزوم مهار تورم در کشور گفت: ما نمی‌توانیم از یک طرف بحث تورم افسار گسیخته را رها کنیم و صرفا به دنبال افزایش حقوق باشیم بلکه باید همه جوانب را در کنار هم ببینیم و برای عموم مردم و منافع ملی تصمیم گیری کنیم.

 

زمان بررسی لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس

 بررسی لایحه رتبه بندی معلمان هفته گذشته در کمیسیون آموزش به پایان رسید و به صحن مجلس ارجاع شد. با این حال بررسی این لایحه در دستور این هفته صحن علنی مجلس نیست. حجت الاسلام محمد تقی نقدعلی نماینده مجلس با اشاره به این که بررسی لایحه رتبه بندی فرهنگیان در کمیسیون به پایان رسیده گفت:  با دستور رئیس مجلس در صحن علنی بررسی می‌شود.

همچنین به گفته او به احتمال زیاد این لایحه تا دو هفته آینده در دستور کار صحن علنی قرار می ‌گیرد.

 

همسان سازی یا رتبه بندی؟

 پس اصلاح جدید لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش و توضیحات رئیس این کمیسیون درباره افزایش حقوق ها و میزان حداقل حقوق ها معلمان به نتیجه رسیده اند که اجرای رتبه بندی فرهنگیان اکثر معلمان در رتبه های یک و دو نهایت سه قرار خواهند گرفت و میانگین افزایش ها همان ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود. بر همین اساس آنها معتقدند  چنین افزایشی تاثیری در معیشت آنها نخواهد داشت و بهتر است دولت همسان سازی حقوق معلمان با کارکنان دولت را در دستور کار خود قرار دهد.

 

 

اکثر فرهنگیان در کدام رتبه قرار می گیرند؟

 لایحه رتبه بندی معلمان به زودی در صحن مجلس بررسی خواهد شد. بررسی این لایحه دو روز پیش در کمیسیون اجتماعی به پایان رسید. پس از آن منادی رئیس کمیسیون آموزش از افزایش بین 25 تا 75 درصدی حقوق معلمان خبر داد. به طوری که برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم 25 درصد، مربی معلم 45 درصد، استادیار معلم 60 درصد، دانشیار معلم 70 درصد و استاد معلم 75 درصد افزایش حقوق اعمال می شود. اما معلمان می گویند با توضیحاتی که منادی داده است همترازی با ۸۰ درصد حداقل حقوق بعد اعمال درصد ها خواهد بود که عملا تمام معلمان کف حقوقی اعلام شده را  رد میکنند. به طوری که شاید در سال اول برای نو معلمان کمی خوب به نظر بیاد اما بعد از دو سال بی اثر میشود. با توجه به این توضیحات رتبه ۴ و ۵ شامل هر معلمی نخواهد شد و دقیقا مثل طرح دولت نهایت ۱۰ درصد  افزایش حقوق حتی کمتر شامل این رتبه ها شوند که آن هم قطعا با شرایط خاص مثل داشتن دکتری و مدیریت و ....خواهد بود. همچنین  اکثر معلمان در رتبه های یک و دو نهایت سه قرار خواهند گرفت که میانگین افزایش ها همان ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود. معلمان می گویند اجرای رتبه بندی فرهنگیان به هیچ وجه مشکلات معیشتی معلمان را حل نخواهد کرد.

 

پاسخ به ابهاماتی درباره کف حقوق فرهنگیان در رتبه بندی معلمان

در رتبه بندی معلمان ابتدا همه با توجه به امتیازاتشان در رتبه های پنج گانه قرار می گیرند و از درصدی افزایش بهره مند خواهند شد؛ اما در ادامه برای کف حقوق و تازه استخدام هایی که غالبا در رتبه آموزشیار مربی قرار میگیرند و شامل ۲۵ درصد افزایش حقوق می شوند امتیاز دیگری نیز وجود دارد تحت عنوان همسان سازی ۸۰ درصدی با کف حقوق هیئت علمی ها.به این‌صورت اگر با افزایش ۲۵ درصدی حقوق آنهایی که لیسانس دارند به ۵۹۰۰ یا آنهایی که ارشد دارند به ۶۹۰۰ نرسد، در بندی تحت عنوان تفاوت تطبیق این تفاوت جبران‌ خواهد شد. به عبارتی در هر صورت حداقل حقوق معلم با مدرک‌ کارشناسی ۵۹۰۰ و با مدرک‌ کارشناسی ارشد نیز ۶۹۰۰ می‌شود.

 

نحوه اختصاص رتبه ها و میزان افزایش حقوق در رتبه بندی معلمان

لایحه رتبه بندی معلمان پس از بررسی در کمیسیون آموزش به صحن علنی مجلس ارجاع شد و به نظر می رسد به زودی در صحن مورد بررسی قرار گیرد. در این میان اما امروز منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس توضیحاتی درباره نحوه قرار گرفتن فرهنگیان در رتبه ها و میزان افزایش هر رتبه در رتبه بندی فرهنگیان ارائه کرد.به گفته او تشخیص قرار گیری در هر رتبه با هیئت ممیزه استان است. به طوری که ممکن است معلمی با ۲۰ سال سابقه در رتبه ۲  بامربی قرار بگیرد. افزایش حقوق معلمان بین 25 تا 75 درصد خواهد بود. توضیحات بیشتر را در ویدئو زیر ببینید.

 

فیلم /توضیحات منادی درباره اختصاص رتبه در رتبه بندی جدید

 

 

افزایش تحقق میزان بودجه آموزش و پرورش با اجرای رتبه بندی معلمان

علیرضا منادی عصر امروز در بیست و سومین جشنواره تقدیر از خیرین مدرسه ساز استان، اظهار داشت: یکی از اولویت های کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس توجه ویژه به هنرستان ها و مدارس فنی و حرفه ای است.نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس  خاطر نشان کرد: در بودجه بندی عنایت خاصی به این مدارس داشته ایم، البته اگر کمک خیرین نباشد در پیشبرد این هدف ناکام می مانیم.

وی با انتقاد از این که امسال میزان بودجه آموزش و پرورش 13/5 درصد بود که تنها 8/3 درصد آن محقق شده است، ادامه داد: امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید تمامی این بودجه تحقق پیدا کند.رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، خاطرنشان ساخت: رتبه بندی معلمان یکی از اولویت هایی است که باید آن را با دقت دنبال کنیم و خوشبختانه با روی کار آمدن دولت جدید توجهات ویژه ای به آن می شود.وی ادامه داد: این کار علاوه بر این که باعث افزایش حقوق معلمان می شود، می تواند معلمان خوب و دلسوز را غربال کند و کیفیت آموزش را ارتقاء دهد.

منادی با بیان این که در حال حاضر دولت با اختصاص 25 هزار میلیارد تومان برای اجرای لایحه رتبه بندی معلمان موافقت کرده است، اذعان داشت: اگر این مبلغ را نیز لحاظ کنیم میزان تحقق بودجه به 12/8 درصد می رسد و بازهم فاصله زیادی تا تحقق 13/5 درصد دارد.نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با بررسی هایی که کمیسیون آموزش مجلس انجام داده است، روزهای آینده امیدوارم در صحن علنی مجلس لایحه را طرح و تصویب کنیم.

 

جزییات افزایش حقوق معلمان پس از رتبه بندی فرهنگیان

علیرضا منادی سفیدان در تشریح نشست (یکشنبه، 18 آبان ) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عنوان کرد: در نشست امروز بررسی مواد لایحه رتبه‌بندی مجلس به پایان رسید و این لایحه با اعمال تغییراتی راهی صحن علنی مجلس می‌شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس افزود: برابر نظر اعضای کمیسیون برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم 25 درصد، مربی معلم 45 درصد، استادیار معلم 60 درصد، دانشیار معلم 70 درصد و استاد معلم 75 درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوق‌العاده‌های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده می‌شود.

منادی تصریح کرد: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون آموزش معلمان نباید از 80 درصد حداقل مجموع حقوق و فوق‌العاده‌های اعضای هیئت علمی، مربی آموزشیار و مربی دانشگاه‌های وزارت علوم دریافتی کمتری داشته باشند و این بند مهم با نظر کمیسیون باقی ماند.وی یکی دیگر از تغییرات لایحه رتبه‌بندی معلمان را حذف بند مربوط به لزوم تمام وقت بودن معلمان برشمرد و گفت: با نظر اعضای کمیسیون موضوع مربوط به تمام وقت بودن معلمان وزارات آموزش و پرورش حذف شد تا نگرانی‌ها از بابت تدریس 30 ساعته معلمان در آموزش و پرورش برای معلمان برطرف شود.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از ارائه لایحه رتبه‌بندی به صحن مجلس خبر داد و یادآور شد: این لایحه با تغیرات اعمال شده در کمیسیون راهی صحن مجلس خواهد شد.

 

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: